image

Securitybedrijf schat 3 miljoen infecties door WannaCry

dinsdag 30 mei 2017, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Het aantal infecties door de WannaCry-ransomware ligt veel hoger dan de 200.000 en 300.000 systemen die in de media worden genoemd, zo stelt securitybedrijf Kryptos Logic. Volgens het bedrijf zijn wereldwijd 727.000 unieke ip-adressen waarschijnlijk slachtoffer van WannaCry geworden.

Er kunnen echter meerdere geïnfecteerde systemen achter één uniek ip-adres zitten. Doordat een beveiligingsonderzoeker van Kryptos Logic een domeinnaam registreerde waarmee WannaCry verbinding maakt, kon deze informatie worden verzameld. Op een succesvol aangevallen systeem maakt WannaCry echter eenmalig verbinding met dit domein. Kryptos Logic zag in veel gevallen vanaf unieke ip-adressen honderden tot tienduizenden verzoeken per dag komen.

Het bedrijf schat dat een paar honderdduizend systemen door de ransomware daadwerkelijk zijn versleuteld totdat de domeinnaam werd geregistreerd. Die zorgde ervoor dat WannaCry, als er verbinding met het domein kon worden gemaakt, geen bestanden versleutelde. Verder stelt het bedrijf dat 2 tot 3 miljoen systemen succesvol door WannaCry zijn aangevallen, maar de ransomware niet werd geactiveerd vanwege het geregistreerde domein. Het zou hier echter om een conservatieve schatting gaan.

Reacties (1)
30-05-2017, 16:53 door ph-cofi
(...)Verder stelt het bedrijf dat 2 tot 3 miljoen systemen succesvol door WannaCry zijn aangevallen, maar de ransomware niet werd geactiveerd vanwege het geregistreerde domein.(...)
Ik ben benieuwd of de geïnfecteerde slapende vulkanen alsnog gaan uitbarsten als het domein niet actief meer is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.