image

Google Chrome neemt afscheid van app-sandbox PNaCl

woensdag 31 mei 2017, 12:39 door Redactie, 2 reacties

Vier jaar geleden introduceerde Google de PNaCl-sandbox voor Chrome om zonder plug-ins 'high-performance' webapps in de browser te kunnen draaien, maar de internetgigant neemt nu afscheid van de technologie. Aanleiding is dat PNaCI niet door andere browserontwikkelaars werd overgenomen.

In plaats daarvan werd WebAssembly als "cross-browser" oplossing gekozen. Op WebAssembly gebaseerde applicaties werken al standaard in Chrome en Firefox, alsmede testversies van Edge en Safari. Vanwege het momentum van WebAssembly zal Google daarom de ondersteuning van PNaCI in het eerste kwartaal van 2018 overal verwijderen, behalve binnen Chrome-apps en -extensies.

Vanwege het kleine aantal apps dat PNaCI gebruikt en het ecosysteem rond WebAssembly is een dergelijke maatregel gerechtvaardigd, zo stelt software-engineer Brad Nelson van Google. Ontwikkelaars van apps die op PNaCI gebaseerd zijn krijgen dan ook het advies een migratietraject in te zetten. "Met de lancering van WebAssembly heeft het webplatform het fundament voor een nieuwe generatie van snelle en meeslepende apps die in elke browser draaien", aldus Nelson.

Reacties (2)
31-05-2017, 19:28 door Anoniem
Interessant.
PNaCl. P=fosfor.
NaCl (Natrium Chloride) = (keuken)zout
Dus PNaCl => fosforzout?

Bestaat PNaCl ook echt als scheikundige verbinding?
Een soort wasmiddel misschien?
04-06-2017, 13:14 door Anoniem
Een beetje vreemde redenatie.
Chrome is de grootste browser en groeiende, maar omdat andere browswer ontwikkelaars PNaCl niet overnemen gaan we ermee stoppen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.