image

Hackers waarschuwen Duitse overheid voor gebruik spyware

woensdag 31 mei 2017, 14:37 door Redactie, 4 reacties

De Duitse hackerclub CCC heeft de Duitse overheid gewaarschuwd voor het gebruik van spyware, ook wel Staatstrojanern genoemd. Vandaag wordt er tijdens een hoorzitting van een commissie van de Duitse Bondsdag gesproken over het uitbreiden van de bevoegdheden om dergelijke malware in te zetten.

Volgens de voorstanders is het gebruik van Staatstrojanern absoluut noodzakelijk om het aftappen van versleutelde communicatie mogelijk te maken, maar dat is een mythe, aldus de Chaos Computer Club (CCC). In de afgelopen jaren is er al wetgeving goedgekeurd waardoor de autoriteiten toegang tot grote hoeveelheden data kunnen krijgen.

De CCC stelt dan ook dat onderzoekers niet in duister tasten, maar al toegang tot een ongekende schat aan informatie hebben. De hackers wijzen ook naar de uitbraak van de WannaCry-ransomware. De voorstanders van meer bevoegdheden zouden geen lering uit dit incident hebben getrokken, zo merken ze op. De CCC roept dan ook op om de extra bevoegdheden voor "staatshacken" te weigeren.

Reacties (4)
31-05-2017, 16:02 door Anoniem
31-05-2017, 16:35 door Anoniem
De staatstrojaner is redelijk gedateerd... in Nederland komt de gelijkwaardige wet zeker. Het is interessant om te zien hoe dat city met (economische) schade bij zo'n geoorloofde hack.. en hoe de jurisdicties afgekaderd worden. Met je bijvoorbeeld een Nederlander in China hacken, zonder represailles? Of een server in de UK, omdat daar een Nederlander zijn hosting heeft? En wat als dat hostingbedrijf daarmee benadeeld wordt... of de hacker via IP op Interpol slingert..
01-06-2017, 00:05 door Anoniem
Ja steeds meer je "onbetrouwbare" overheid, die stiekem al zijn burgertjes onveiliger maakt ten behoeve van wat dan ook en onder het mom van welke drogredenen dan ook. Wilde slagen in de lucht tegen een illusoir spook. Kunst om de kunst. Wat een situatie, waar we met zijn allen in beland zijn. Het zal ze best naar den vleze gaan.
01-06-2017, 20:05 door Anoniem
Ach.... geloof in de goede mensen die bij de overheid werken. Het is de minderheid die, als ze niets ondernemen, ook een keer wakker worden en beseffen dat ze in onze schoenen staan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.