Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Bij hacking/malware heeft encryptie rocg geen zin meer?

06-06-2017, 11:13 door Anoniem, 8 reacties
Ik zie dat op deze site en elders op internet word gepleit voor encryptie. Bijv.encryptie van pc en van de smartphone. Nu is het zo dat met name windows en android veel kwetsbaarheden hebben waardoor hackers/malware toch naar binnen kunnen komen.Patches komen vaak als mosterd na de maaltijd en antivirus/antimalware vind niet alles. Kans id dus redelijk groot dat je besmet word of al bent besmet. Encryptie heeft dan toch geen zin meer als dat het geval is? Chat-apps zoals whatsapp bieden encryptie van gesprekken aan maar blijken vrij makkelijk te hacken.Je hebt voor whatsapp en aanverwante messengers nieteens een wachtwoord nodig. Zou het niet handig zijn als whatsapp dit ter beveiliging wel gaat aanbieden? Verder wil ik mijn pc's en mijn smartphone gaan crypteren maar weet niet wat voor programma ik daarvoor nodig heb en ik ben ook bang dat encryptie tegen mij gebruikt wordt,immers als een aanvaller je wachtwoord achterhaald kan hij/zij de encryptie met van een nieuw wachtwoord voorzien en dan je apparaat ontoegankelijk maken voor de eigenaar van het apparaat? Graag antwoord op deze vragen en opmerkingen. Alvast dank voor de moeite
Reacties (8)
06-06-2017, 22:43 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-06-2017, 22:52
edit: Ik las de vraag verkeerd.

Ja, als je apparaat gehacked is, is niets meer veilig.
07-06-2017, 00:33 door Anoniem
Het encrypten van bijv. een pc word meestal gedaan tegen diefstal zodat de gene die de computer gestolen heeft niets aan de data heeft omdat deze versleuteld is. Deze key of sleutel kan vervolgens worden opgeslagen op een ander locatie.

Hier een overzichtje van de meest populaire encryptie software:
http://www.pcmag.com/article/347066/the-best-encryption-software-of-2016
07-06-2017, 02:00 door Anoniem
In de woonkamer op de bank zitten is wel redelijk veilig.
07-06-2017, 06:56 door Anoniem
Bij Whatsapp kan je een pincode toevoegen zodat de volgende keer het nummer gebruikt word hierom gevraagd word.
07-06-2017, 09:21 door Anoniem
Ik denk dat iedereen wel tegen de zorg is aangelopen wanneer je eventueel je belangrijkste wachtwoorden of encryptiesleutels zou kwijtraken. Gelukkig is het op iOS verbonden aan de toegangscode van je telefoon. Ik weet niet hoe dat voor android zit. Windows en macOS bieden allebei de mogelijkheid om de recoverykey uit te printen of op externe usb op te slaan. Persoonlijk heb ik hem uitgeprint en in een ongelofelijk saai boek gedaan (lees: de bijbel).
Ook heb ik deze code in mijn keypass-database geplaatst. Laatstgenoemde staat op 3 verschillende usb-sticks die weer zijn versleuteld met veracrypt. Een van die usb-sticks heb ik aan een familielid gegeven.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor mij de beste manier is, maar misschien brengt het je op ideeen.

Ik hoop ook dat whatsapp in de toekomst de sqllite-database met berichten gaat versleutelen.
07-06-2017, 10:08 door Vixen
ik ben ook bang dat encryptie tegen mij gebruikt wordt,immers als een aanvaller je wachtwoord achterhaald kan hij/zij de encryptie met van een nieuw wachtwoord voorzien en dan je apparaat ontoegankelijk maken voor de eigenaar van het apparaat?

Ik snap dat je dit wellicht denkt, maar deze beredenering klopt niet helemaal. Een aanvaller kan ALTIJD je data ontoegankelijk maken, of dit nou door nieuwe encryptie is, bestaande encrypte of slechts het verwijderen van de data. Daarom is het maken van backups ook van belang..

De enige manier waarop encryptie tegen je gebruikt kan worden is dat overheden je verdacht vinden puur omdat je encryptie toepast, oei, misschien ben je wel terrorist ;)

Als jij je data wil beveiligen is encryptie zeker aan te raden.
07-06-2017, 10:10 door Vixen - Bijgewerkt: 07-06-2017, 10:10
Door Anoniem:Gelukkig is het op iOS verbonden aan de toegangscode van je telefoon. Ik weet niet hoe dat voor android zit.

Bij android zit je geavanceerde encryptie key in een hardware component van je telefoon, deze word 'geactiveerd' of 'verkregen' of 'gebruikt' doormiddel van je simpele code op je telefoon. (PIN, patroon, wachtwoord etc)
07-06-2017, 13:58 door Anoniem
ik ben ook bang dat encryptie tegen mij gebruikt wordt

De vraag of jijzelf encryptie gebruikt heeft geen bal te maken met de vraag of een kwaadwillende dat kan. Denk je dat als je geen encryptie gebruikt, je bijvoorbeeld plotseling immuun bent voor ransomware ? Een hacker, of een stukje malware, kan ook code bevatten of downloaden t.b.v. encryptie.

Verder lijkt het mij fijn indien je gevoelige gegevens hebt, indien een hacker deze gegevens enkel versleuteld in handen kan krijgen. Als je de encryptie key goed beschermd, wordt de kans dat het hem lukt om je gegevens te decoderen al een stuk kleiner.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.