image

Nieuwe waarschuwing voor creditcard fraude

maandag 10 november 2003, 13:55 door Redactie, 3 reacties

Elke minuut wordt er door met creditcard bewapende fraudeurs voor bijna 1200 euro gestolen. Vooral betalingen waarbij de eigenaar niet voor een bon kan tekenen zijn gevoelig voor fraude, zo waarschuwt de "Association of Payment Clearing Services" (Apacs). Veel mensen weten niet dat het credit card bonnetje alle informatie bevat die fraudeurs nodig hebben. Apacs roept mensen dan ook op om hun bankafschriften en bonnetjes te verscheuren. De afgelopen twee jaar zou remote credit card fraude, ondanks nieuwe maatregelen zoals chip en pin pasjes, met 33% gestegen zijn. Wekelijks wordt er door fraudeurs, die de gegevens van anderen gebruiken, voor 440.000 euro aan goederen gekocht. (BBC)

Reacties (3)
10-11-2003, 15:09 door Anoniem
Fantastische dingen he die creditcards :p
10-11-2003, 15:21 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Fantastische dingen he die creditcards :p

Nee, cash geld is lekker....of een PIN-pas, of geen geld ;-)
10-11-2003, 16:13 door SOKO-395
De grote fout van het creditcard-systeem is, dat er voor betalingen juist geen handtekening nodig is. Bijvoorbeeld wanneer je on-line iets koopt. Je hoeft immers maar het nummer in te vullen, en de koop is gedaan. Alleen voor geld uit de muur zal men een PIN-code nodig hebben.

Daarom moet de creditcard altijd achter slot-en-grendel blijven totdat je het nodig hebt. Meenemen in de beurs kan al vragen om problemen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.