image

Privacybrowser Firefox Focus voor Android beschikbaar

dinsdag 20 juni 2017, 15:29 door Redactie, 5 reacties

Vorig jaar lanceerde Mozilla een speciale op privacy gerichte versie van Firefox voor iOS genaamd Firefox Focus en de browser is nu ook beschikbaar voor Android. De browser blokkeert standaard advertenties en trackers en maakt het mogelijk om met een druk op de knop alle gegevens te wissen.

Voor de lancering van de Android-versie zijn er verschillende nieuwe features toegevoegd, zoals een counter die het aantal trackers op een pagina bijhoudt. Verder kunnen gebruikers voor websites die niet zonder trackers werken de trackerblocker eenvoudig aan- en uitschakelen. Wanneer Firefox Focus in de achtergrond draait krijgen gebruikers een melding en kunnen ze eenvoudig hun cookies en surfgeschiedenis verwijderen. Firefox Focus is te downloaden via Google Play en de Apple App Store.

Image

Reacties (5)
20-06-2017, 16:38 door Anoniem
En geen desktop versie? Dat vind ik dan weer een gemiste kans. Nu moet ik de default Firefox hardenen met extensions en wijzigingen in de about:config. Eigenlijk wil je dat out-of-the-box.
20-06-2017, 19:58 door Anoniem
Goed initiatief. Maar Ghostery bevalt al een tijdje prima op mijn Android telefoon.
20-06-2017, 21:12 door Anoniem
Of Brave browser, die is er ook al een tijdje....
21-06-2017, 12:44 door Kaler
Firefox Focus is wel een stuk vlotter dan de normale Firefox, maar verbergt niet alle ad placeholders zo goed als Firefox+uBlock Origin. Daarin doet Focus het even 'goed' als Ghostery/Cliqz/Brave.

Door Anoniem: Of Brave browser, die is er ook al een tijdje....
Brave werkt prima, maar af en toe komt ie met de vraag voor toegang tot m'n Google-account, zonder toelichting waarvoor. Voor 'Privacy' misschien?

Door Anoniem: Goed initiatief. Maar Ghostery bevalt al een tijdje prima op mijn Android telefoon.
Cliqz geeft Ghostery overgenomen en heeft zelf een meer up-to-date browser onder de naar 'Cliqz Browser' in de Play Store.
Ze hebben wel aangegeven in de toekomst de Ghostery Browser wel weer van updates te voorzien.
21-06-2017, 15:18 door Anoniem
Aangezien er wijd en zijd beweerd wordt dat Jan Publiek het helemaal prima vindt om zijn privacy prijs te geven, kan het toch wel wat makkelijker gemaakt worden om een opt-in te doen?

Diezelfde exhibitionistische Jan Publiek zal overal gretig "ja" op klikken en een meer privacy-lievende leek hoeft dan niet eerst 6 jaar universiteit te doen om erachter te komen hoe hij zijn apparaten zo in moet stellen dat hij tenminste een schamel digitaal schaamlapje mag houden.

Lijkt me dus geen probleem om wettelijk voor te schrijven dat privacy-bescherming de standaard moet zijn. En wat is er mooier voor bedrijven dan wanneer mensen vrijwillig hun privacy vrijgeven?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.