image

Hacker die Orange Is the New Black lekte kreeg 50.000 dollar

woensdag 21 juni 2017, 12:03 door Redactie, 2 reacties

De hacker die afgelopen april tien nog niet verschenen afleveringen van Orange is the New Black op internet lekte kreeg zo'n 50.000 dollar in bitcoin om dit niet te doen. Dat laten zowel de afgeperste Hollywoodstudio waar het materiaal werd gestolen als de hacker zelf tegenover Variety weten.

Volgens Larson Studios wist de hacker met het alias Dark Overlord eind december binnen te dringen via een oude computer die op Windows 7 draaide. Volgens de studio was de aanval niet specifiek tegen hen gericht, maar zocht de hacker naar kwetsbare computers. Nadat de hacker de afleveringen had gevonden en gedownload, alsmede allerlei gegevens van de server had gewist, eiste hij een bedrag van 50 bitcoin. Op dat moment kwam dit overeen met zo'n 50.000 dollar.

Larson Studios besloot het bedrag, ondanks advies van de FBI om dit niet te doen, uiteindelijk toch te betalen. De hacker bevestigt dat hij het bedrag heeft ontvangen, maar stelt dat hij de studio wilde straffen omdat het contact met de FBI had opgenomen. Iets dat "contractbreuk" zou zijn. Inmiddels heeft de studio, die postproducties voor films en series doet, de beveiliging aangescherpt.

Reacties (2)
21-06-2017, 13:07 door buttonius
Fijn, zo'n wereld waarin criminelen geld vorderen en (zelfs als ze dat krijgen) straffen bepalen en uitdelen.
21-06-2017, 23:57 door Anoniem
Door buttonius: Fijn, zo'n wereld waarin criminelen geld vorderen en (zelfs als ze dat krijgen) straffen bepalen en uitdelen.

Fijn, zo'n wereld waarin een belangrijk deel van bedrijven de security van jouw gegevens aan z'n dikke veter lapt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.