Archief - De topics van lang geleden

Mijn rapport

29-11-2001, 19:04 door Anoniem, 16 reacties
Heer God, U vroeg mij (als H.Aartsengel) een rapport op te maken van de morele staat van de Nederlandse samenleving.
Ik moet U, Allerhoogste en Onsterfelijke God, helaas berichten dat het maar erg slecht gesteld is met dit volk.

Ze hebben niet alleen uw Kerk verlaten, ze noemen goed kwaad en kwaad goed. Ze noemen licht duisternis en duisternis licht. Zonde noemen ze geen zonde meer en wordt overal in dat land goedgepraat. Zelfs op het internet.

De belangrijkste zonde die ik tijdens mijn zoektocht over Nederland ben tegengekomen is de zonde van onkuisheid. Maar ook de zonde die ik persoonlijk vroeger ben tegengekomen in Sodom en Gomorra. Overtreders worden zelfs publiekelijk gehuldigd. Vooral om ermee door te gaan.

Elke keer dat ik de mensen oproep het kwade te laten en het goede te doen, proberen ze rotsmoesjes te verzinnen in de trant van: "wil je weer terug naar de illegaliteit" en "je moet toch met je tijd meegaan", en "wil jij soms terug naar de Middeleeuwen?", en meer van dit soort nutteloze en onintelligente opmerkingen.

Als men uit dergelijke afschuwelijke betrekkingen kinderen verwekken, dan weet men niet hoe snel men moet rennen naar een speciale kliniek om het ongeboren kind te "laten weghalen". Want kinderen heten dan "ongewenst" en altijd "afkomstig uit verkrachting".

Kan men geen kinderen krijgen, dan neemt men toevlucht tot andere afschuwelijke praktijken. Kinderen uit de "reageerbuis" heet dat.

En dan mijn kritische kantekeningen van de mensen die uw kerk met enige regelmaat bezoeken.
Velen hebben het H.Geloof verloren, vooral in Uw Godshuizen. Velen geloven Uw waarheden en H.Dogma's niet meer en hebben de waarheid voor de leugen verruild. Sommigen onder hen aanbidden elektronische apparaten die ze computers noemen. Ze weten niet eens meer wat het is om Uw Aanbiddelijke Majesteit als hoogste Goed lief te hebben. Dode dingen, die niet spreken aanbidden zij met meer verve dan Uw Goddelijke Drie-eenheid.

Ook betrekkingen tussen mensen onderling zijn danig verziekt door ruzies, haat en een gebrek aan respect voor elkaar. In Nederland zitten de meeste moordenaars achter een stuur van een voertuig, dat zij automobielen noemen. Vele duizenden laten het leven. Elk jaar weer.

Hoe het verder moet weet ik op dit moment niet, maar ik sluit niet uit dat U deze rotte plek moet gaan uitsnijden, wat ook mijn advies in dezen is.
Als ik een rapportcijfer zou moeten geven, dan geef ik hier een zware onvoldoende.

Was getekend.
De H.Aartsengel Rafael.
Reacties (16)
30-11-2001, 09:07 door Anoniem
Dacht ik het niet :-)
Fundamentalisten aller landen verenigt u elders...
Alweer zo'n malloot die weigert de wereld en de mensen daarin te aanvaarden zoals ze nu eenmaal zijn, en dan uit geestelijke armoede niet verder komt dan het geweldige advies :

Hoe het verder moet weet ik op dit moment niet, maar ik sluit niet uit dat U deze rotte plek moet gaan uitsnijden, wat ook mijn advies in dezen is.

Hoe dachten we dat te gaan doen ? Een christelijke 'jihad' ? Voor een geloof dat naastenliefde zegt te prediken vindt ik dit een behoorlijk aggresieve aanpak..

Peaz..

* Why do blind people don't like skydiving ? Because it scares the hell out of the dog..*
30-11-2001, 17:13 door pierpanda
General Failure vindt aartsengel kennelijk onverdraagzaam in zijn/haar standpunt, maar waarom gebruikt hij dan zelf onverdraagzame woorden? (fundamentalist en maloot).
Geef het goede voorbeeld zou ik zeggen...

Pierpanda.
30-11-2001, 21:46 door Anoniem
Ze hebben niet alleen uw Kerk verlaten, ze noemen goed kwaad en kwaad goed. Ze noemen licht duisternis en duisternis licht. Zonde noemen ze geen zonde meer en wordt overal in dat land goedgepraat. Zelfs op het internet.

Mag ik zelf kiezen, of heeft deze meneer gelijk ?

Wiens duisternis kerk/kwaad/licht/leven hebben we het over ?

Mijn leven is okee genoeg om vrede mee te hebben..

Erwtjes..


Shit, was ik bijna politiek correct:

Deze meneer/mevrouw (meneer neem ik aan) vind ik een malloot, ja. En ik vind hem/haar een fundamentalist.
06-12-2001, 04:51 door Rebel
Voor ik deze thread van Aartsengerd (sorry typefoutje! ;) ) las, had ik na de opgewonden reactie van A. op een bericht van GeneralFailure (thread kinderporno) al zo iets van 'dit klinkt een beetje eng'.

Het opgewonden taalgebruik deed me denken aan de Pro-Life / Army Of God types. Die zijn dóódeng! Behalve de gevaarlijk absurde ideeën (extreem rechts verbleekt er bij), schrikt men ook bepaald niet terug voor geweld. In tegendeel, men moedigt dit aan en men legt op de website exact uit hoe hun 'symphatisanten' ongestraft abortusplegers, homo's en ander 'gespuis' kunnen terroriseren en zelfs ombrengen!

Dat noemt zich dan Pro-Life!

Dat ik er toen niet ver naast zat blijkt hier wel. Hoewel ik me afvraag of het door A. gedebiteerde stukje niet gewoon een Hoax is (als je écht denkt dat je een engel bent vraag ik me af wat de psychiater hiervan vindt), zijn er genoeg mafkezen die er echt van die enge ideeën op na houden!

En ofschoon iedereen uiteraard mag vinden wat hij/zij wil, mag ik dat dan weer eng of gevaarlijk vinden! Ik mag zélfs vinden dat iemand die dergelijke taal uitslaat een mafkees is. Da's óók maar een mening, toch?

Zo werkt dat in een democratie!

Newsflash: PC is OUT! :)
19-12-2001, 10:49 door suntac
Ja en nu,
we weten hoe deze beste man er over denkt en waar zet ons dat nu? behalven dat ik niet snap dat hij die "goed" informatie hier plaatst wat wil hij dat wij er mee gaan doen?

Moet ik me nu bekeren en dergelijken?

Volgens heeft hij het een beetje een heeeel hoog freak gehalte.
Dat je je mening wil delen met de wereld mij best en ik wil er ook nog best naar luisteren maar wel als ik dat wil en wanneer ik dat wil en dat is zeker niet nu en zeker niet hier.

Als de beste man dit forum een beetje in de gate houd en mijn bericht leest,... Het volgense is persoonlijk voor u mijn beste man,

GA IETS NUTTIGS DOEN MET JE LEVEN.
Neem een groot bord schrijf je mening er op en kom naar Utrecht centraal station. Om een uur of 6 ben ik maar al te graag bereid om je er van te overtuigen dat je kruistocht helaas nutteloos is en dat je niet gaat bereiken wat je wilt.
25-12-2001, 23:20 door Anoniem
Mijn antwoord:

Kennelijk heeft mijn Kruistocht WEL succes bij sommigen (zo aan hun reacties te lezen!)
Aangezien niet de geloofwaardigheid van mijn eerste verhaal wordt aanvallen, geven ze dus toe dat ik toch gelijk had...

Natuurlijk wens ik iedereen een Zalig Kerstfeest en een voorspoedig en gelukkig 2002. Voor hen die mij persoonlijk in hun stukjes hebben neergehaald: ik wens jullie allemaal het goede toe en ik vraag God om jullie allen te zegenen.
26-12-2001, 10:59 door Anoniem
Originally posted by Aartsengel
Mijn antwoord: Aangezien niet de geloofwaardigheid van mijn eerste verhaal wordt aanvallen, geven ze dus toe dat ik toch gelijk had...

Of zouden 'ze' zoiets hebben van 'gek is lastig.. laat maar lullen!'?

Maar ja, misschien word je van al dat zitten op een wolk een beetje kortzichtig??
26-12-2001, 22:54 door Anoniem
Ik houd je een spiegel voor. Ik laat zien hoe je er zelf uitziet...
27-12-2001, 14:25 door suntac
Beste aartsengel Rafael,
je zegt ons een spiegel voor te houden en in het verslag geef je een oordeel over wat het Nederlandse volk op dit moment doet. Nu heb ik een bijbel van mijn boekenplank gehaald en heb e.e.a. even opgezocht. Staat hier niet in "oordeel niet opdat u niet geoordeeld wordt" ? Deze tekst is ook van toepassing op de engelen en het oordeel is alleen toegestaan aan de heer God? Zelfs zij eigen zoon ons bekent onder de nick Jezus geeft geen oordeel omdat dit alleen aan zijn vader is toegestaan.

Een tweede punt van zwakte vind ik de aanpak van uw werkomschrijving. Die is namenlijk het berichten van de status aan de Heer zelf. Nu bent u al bezig een oordeel in het bericht te verwerken.

Uw naam Rafael, betekent die niet "'God geneest" of "heeft genezen"? Gezien een "dokter" in dit geval de Heer niet kan genezen zonder een goed inzicht in de situatie van de "patient" in dit geval het Nederlandse volk zou het dan niet beter zijn om een meer afstandelijk oordeel te geven van?

U spreekt van "de zonde van onkuisheid" hier bedoeld u in mijn ogen de gemeenschap tussen personen voor het aangaan van een relatie. Ik heb er de tien geboden op na geslagen en kan hier geen gebod vinden wat hier betrekking op heeft. Het enige wat ik hier heb kunnen wat betrekking kan hebben op onkuisheid is "Je zult niet de vrouw van je naaste begeren, noch zijn knecht of zijn (dienst)maagd, noch zijn os of zijn ezel, noch alles, wat je naaste bezit" hier wordt dedoeld op overspel. Daar ben ik het mee eens dat dat in Nederland gebeurd en dit keur ik ook persoonlijk af. Verder kan ik hier echter niks over vinden.

Mocht u doelen op het beleid van Nederland wat betreft betaalde sex. Was het niet jezus die tot de menigte sprak toen zij kwamen met een hoer "Hij die zonder zonde is gooië de eerste steen" Weer een punt waar geen oordeel over gegeven mag worden.

Ik ben bang dat de tekst die ik hier nog onder kan zetten erg lang wordt, mocht u nog verder mijn mening willen weten en willen weten waarom ik het niet met u eens ben en ik u stelling onderuit kan halen laat het me dan weten en ik zal het u vertellen.

Met vriendelijke groet Suntac.

P.S.
Nog een kleine overdenking misschien voordat u antwoord geeft?

"De letter gaat eerst dan leven, wanneer de mens de geboden
begint te vervullen. Daardoor groeit hij heel geleidelijk aan in de alomvattende wet van de liefde en het leven. Alleen degene, die met het hart en in de geest van de liefde de geboden vervult, zal de alomvattende wet herkennen en zo de waarheid vinden,
die in de ziel van ieder mens is."
20-01-2002, 13:52 door Anoniem
Mijn antwoord.

1. Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt betekent dat men geen lichtzinnig oordeel mag geven. En dat heb ik niet gedaan.

2. U heeft de Bijbel gepakt. Maar welke VERTALING? Is de vertaling die u gebruikt hebt wel de JUISTE?

3. Ik heb nooit opdracht gegeven een STEEN naar iemand te gooien. Ook niet in "mijn rapport". U moet dus wat beter lezen wat er staat, alvorens lichtzinnige oordelen te geven.

4. Als u de Bijbel pakt. LEES DE BIJBEL DAN WEL HELEMAAL, EN NIET ALLEEN MAAR EEN KLEIN STUKJE ervan, anders vergelijkt u APPELEN met PEREN.

5. Dat ik genees is juist. MAAR SOMMIGEN ZIJN ZO BLIND EN VOL ZONDEN, DAT ZIJ NIET MEER TE GENEZEN ZIJN. Daarom heb ik aan God gevraagd het kankergezwel van de zonde-pestilentie in de Nederlandse maatschappij uit te snijden.
En ik weet zeker dat God mijn bede zal verhoren!

Aartsengel.
20-01-2002, 14:27 door Anoniem
WAAR ZIT DE UN-REGISTER BUTTON? HELP!
20-01-2002, 16:18 door Anoniem
Zit ik nu op security.nl of op bijbel.nl ?
hmm
DNS gekraakt ofzo ? :P
22-01-2002, 12:35 door Anoniem
Zouden de heren (?) misschien ff leuk een bijbel clubje kunnen gaan oprichten of zo? Dit soort archaische en zelfgenoegzame teksten is nou precies waarom vrijwel iedereen over z'n nek gaat van die kwezels. Heeft de EO geen forum of zo? Houd je 'n béétje aan de context okay?

Maar ja, dit verzoek zal ongetwijfeld aan dovemansoren gericht zijn. Die types kennende, weten ze overal een dermate draai aan te geven zodat het weer precies in hun merkwaardige kraam te pas komt. Niet mee te praten dus. Wat wil je ook met lui die hun eigen kinderen liever laten creperen dan een medicijn te accepteren. Maar ondertussen wel tegen abortus en condooms zijn, dat heet dan ineens 'moord'. Niet te volgen die gasten voor iemand met een gezond stel hersens. 'Gods wil' heet dat dan... Yeah, right!
31-01-2002, 09:38 door suntac
Originally posted by
Zouden de heren (?) misschien ff leuk een bijbel clubje kunnen gaan oprichten of zo? Dit soort archaische en zelfgenoegzame teksten is nou precies waarom vrijwel iedereen over z'n nek gaat van die kwezels. Heeft de EO geen forum of zo? Houd je 'n béétje aan de context okay?


Kijk nu maak je net de zelfde fout die ik maakte een tijdje geleden. Ik ga in op meneer de "engel". En inderdaad dit valt niet echt binnen de context van dit forum dat geef ik direct toe maar een bericht als dit onbeantwoord laten vind ik ook niet kunnen.

Geef toe, het is even leuk maar de lol is er dan ook wel snel af.

Laat dit topic a.u.b. sluiten door de beheerder. :D


Suntac
26-02-2002, 22:30 door Spectra
De grootste schreeuwers van de vrijheid van meningsuiting, blijken in de praktijk de grootste onderdrukkers van diezelfde mening te zijn.

Ik vindt de bijddrage van aartsengel nog altijd door de beugell kunne

Doege, doege,
27-02-2002, 09:49 door suntac
Originally posted by Spectra
Ik vindt de bijddrage van aartsengel nog altijd door de beugell kunne

Beetje afwijkend van het topic zou ik zeggen of niet?
Hij komt gelukkig niet meer terug hoop ik want in het begin is het wel leuk maar na een tijdje gaat het ook wel vervelen dus...

vandaar nogamaals:
Sluit dit topic PLEASE.


Suntac
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.