Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

smartphone android front camera afschermen

26-06-2017, 10:22 door Anoniem, 7 reacties
Hoi, Op welke manier schermen jullie je front camera op je android smartphone af ?
Op de achterkant gebruikt ik Tape.
Reacties (7)
28-06-2017, 10:45 door Anoniem
Ja en op de voorkant kan je ook gewoon tape gebruiken.
28-06-2017, 13:03 door Anoniem
Gewoon een tapeje over je lens? en zorg er vervolgens ook voor dat je hem helemaal uitschakelt met bijv. een geroote telefoon
28-06-2017, 13:58 door Anoniem
Uitzetten in kernel zit ik steeds meer over te denken, iemand tips pf sources(zal zelf natuurlijk ook zoeken)?
30-06-2017, 11:36 door Anoniem
Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar bij een Galaxy S4 is het erg makkelijk om de achterklep los te schroeven, en dan kun je één of beide cams makkelijk ontpluggen.

en je hebt groot gelijk dit te willen. Heb toevallig laatst een kapot telefoontje gekocht om te repareren, en na een nieuwe stockimage te flashen en debloaten (ik moet percee encrypted hebben en dat werkt niet echt op modded) stelde ik vast dat deze ingesteld staat om na iedere boot een foto te maken met de frontcam en deze naar dropbox te sturen. Bizar.

een andere privacyschending die ik niet aan zag komen is predictive typing. Bij settings/Device/Language/samsung keyboard and Input kun je dat uit zetten. Dat staat standaard ingesteld om te leren van facebook, gmail, twitter, messages en contacts. Oftewel Het bigdataprofiel van deze partijen te koppelen. Bizar!

Maar wat zelfs nog verder gaat is het standaard misbruik van de microfoons. Als je een app schrijft maak je gebruik van 3rd party reclameplugins.Een populaire plugin luistert actief naar hoogfrequent signalen, en tvreclame zend hoogfrequentgeluid uit. De smartphone hoort deze, weet welke reclame je op tv zag en synchroniseert de cookies. Bizar!! (om over de misbruikpotentie nog maar te zwijgen)

Het verwijderen van de microfoons op een S4 is iets lastiger. Die zitten niet aan een connector maar zitten op het moederbord en op het microusb boardje geslodeerd. Zo'n microusb boardje is eens 6 euro ofzo, dus als je hem daar vanaf soldeert zou je het nog als reversable kunnen beschouwen. Maar de microfoon op het moederbord verwijderen is voor de meeste mensen echt permanent. Ik heb het wel gedaan. Als ik wil bellen met mijn mobiele chattoestel dan sluit ik er wel een bluetoothoortje op aan.

Echter ben je er dan wel/niet/wel/niet.. Je kunt namelijk de accelerometer sensors als microfoon laten functioneren, maar dat zal wel niet zo snel misbruikt worden.
30-06-2017, 12:35 door Anoniem
Mischien dan maar weer een simpel mobieltje kopen? Het wordt trouwens hoog tijd dat de smartphonebeveiliging ook echt smart word.De internetsecurity op windows pc's kan al wel camera beveiligen tegen meegluurders, het wifi netwerk checken dus waarom kan dat niet bij android?
30-06-2017, 15:23 door Solaris
De frontcamera wordt door veel anti-diefstal apps (bijv Norton) gebruikt om, na 3 mislukte inlogpogingen, een foto te maken van de gebruiker en deze naar een vooraf door de eigenaar opgegeven email-adres te sturen. Kan dus ook nut hebben.
30-06-2017, 15:29 door Anoniem
Eleganter

iPhone hoesje kopen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.