image

Aanvaller steelt voor 7 miljoen dollar aan ether van CoinDash

dinsdag 18 juli 2017, 10:55 door Redactie, 2 reacties

Een onbekende aanvaller heeft voor 7 miljoen dollar aan de digitale valuta ether weten te stelen door de website van CoinDash aan te passen. CoinDash is een startup die zichzelf omschrijft als een sociaal handelsplatform voor investeerders en handelaren in digitale valuta.

Het bedrijf had gisteren een 'Initial Coin Offering' (ICO) gepland, vergelijkbaar met een beursgang. Startups maken er gebruik van om geld in te zamelen. CoinDash had op de eigen website een adres geplaatst waar investeerders de digitale valuta ether naar toe konden overmaken. Kort na de start van de ICO wist een aanvaller het adres aan te passen, waardoor investeerders het geld naar de aanvaller overmaakten.

Het zou om 7 miljoen dollar aan ether gaan, zo laat CoinDash op de eigen website weten. Het bedrijf zegt alle gedupeerde investeerders voor het verschijnen van de waarschuwing op de website te vergoeden. Volgens CoinDash wordt het nog steeds aangevallen en waarschuwt investeerders om geen geld over te maken. De ICO is na de ontdekking van de hack stopgezet. Oorspronkelijk wilde CoinDash binnen een periode van 28 dagen 12 miljoen dollar ophalen.

Reacties (2)
18-07-2017, 11:19 door Anoniem
"Aanvaller" uh huh ;)
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1905500.0
18-07-2017, 12:16 door Anoniem
Dit is toch altijd nog te traceren? Als iemand het gaat overmaken/overboeken naar een andere wallet/exchange?
En als de hack plaats vond, waarom zat er geen encreptie key erop?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.