image

McAfee: Nieuwe marktplaatsen zullen Hansa Market vervangen

vrijdag 21 juli 2017, 11:40 door Redactie, 3 reacties

De Nederlandse politie maakte gisteren bekend dat het samen met andere opsporingsdiensten de online marktplaats Hansa Market offline gehaald. Eerder deze maand ging ook de online marktplaats AlphaBay al op zwart. De impact op aanbieders van illegale waar zal echter beperkt zijn, aangezien nieuwe marktplaatsen het ontstane gat zullen vullen, zo stelt securitybedrijf McAfee.

"De recente takedowns door opsporingsdiensten zullen ongetwijfeld het gedrag in bestaande markten veranderen, wat het aanschaffen en verkopen van illegale digitale goederen zal beperken. Zowel kopers als verkopers zullen op hun hoede zijn, maar het is naïef om te denken dat de verkoop van gestolen data en malware zal afnemen", zegt Charles McFarland van McAfee. Hij wijst erop dat andere marktplaatsen graag nieuwe klanten verwelkomen.

Zo is er een marktplaats die leveranciers die op AlphaBay actief waren korting geeft als ze hun handel naar het platform verhuizen. "We zien al bewijs dat klanten snel naar nieuwe marktplaatsen verhuizen, waarbij sommige moeite hebben om de instroom van nieuwe gebruikers bij te benen", aldus McFarland. Volgens de analist is het een kwestie van vraag en aanbod. "Als genoeg marktplaatsen offline worden gehaald, kan het uiteindelijk te riskant voor criminelen worden om zaken te doen, maar in de tussentijd moeten we waakzaam zijn."

Reacties (3)
21-07-2017, 12:46 door Anoniem
McAfee: Nieuwe marktplaatsen zullen Hansa Market vervangen

No shit Sherlock!
21-07-2017, 12:59 door Wim ten Brink
Het probleem voor de bezoekers van deze marktplaatsen is dat ze nu nog meer paranoide zullen worden. Immers, velen gingen van AlphaBay naar Hansa Market in de hoop daar veilig verder te kunnen handelen om opeens gloeiend betrapt te worden en hun account-informatie is naar justitie uitgelekt. Welke garantie hebben zij uiteindelijk dat de volgende handelssite wel veilig is? Want wie weet heeft de politie wereldwijd nog veel meer servers in handen.
Gebruikers van dergelijke sites weten nu dat de risico's groter zijn dan ze oorspronkelijk hadden verwacht. Echter, de meeste mensen die hier handelen blijven sukkels en zullen dus blijven vallen voor dit soort praktijken van de politie. Meer marktplaatsen zijn mogelijk al in handen van justitie maar hoe weet je dat zeker?
24-07-2017, 04:19 door Anoniem
De Nederlandse politie heeft de encryptie op de website uitgezet om zo adressen en berichten te kunnen onderscheppen;
Wie geeft encryptie uit handen?!?! Zelf versleutelen en ontsleutelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.