Archief - De topics van lang geleden

Meanwhile in China...

05-11-2002, 13:42 door Anoniem, 3 reacties
http://www.theregister.co.uk/content/6/27939.html

[snip]
People in the central Chinese province of Jiangxi who use cybercafes are having their online activities monitored by police.

Anyone who wants to use a cybercafe must now carry an Internet identity card containing personal details including their name and address. These details are then logged onto a police database.

Each time someone visits a cybercafe in Jiangxi their card is swiped enabling authorities to see who is online and what sites they're accessing.
[/snip]
Reacties (3)
06-11-2002, 09:49 door Anoniem
In Nederland gebeurt precies hetzelfde, alleen is het niet de politie, maar de "grootgrutter" die via alle aankopen (gekoppeld met zijn database) combineert met de pasgegevens van de klant. Zo weet hij welke klant, welke producten koopt. Dit is maar 1 voorbeeld van het bespioneren van klanten en burgers. Ik weet zeker dat er nog al wat meer voorbeelden zijn te vinden in Europa en daarbuiten...
06-11-2002, 10:42 door Anoniem
Dat doet me denken aan het verhaal wat ik hoorde over dat elke winkelier via de pinpas van de klant kon zien wie wat en wanneer gekocht had... Je hebt gelijk. Natuurlijk worden de burgers bespied. Een onderzoeksbureau kan toch ook zo cijfers ophoesten van hoeveel mensen per jaar in Spanje pornografisch materiaal bekijken. Of kijk bijvoorbeeld maar eens naar de wetsvoorstellen die gedaan worden om telefoontaps er gemakkelijker door te krijgen. Hoevaak wordt er tijdens een rechtszaak bewijsmateriaal niet-geldig verklaard omdat het op illegale wijze is verkregen.
07-11-2002, 16:38 door NielsP
Originally posted by Unregistered
In Nederland gebeurt precies hetzelfde, alleen is het niet de politie, maar de "grootgrutter" die via alle aankopen (gekoppeld met zijn database) combineert met de pasgegevens van de klant.

Alleen, er is niks op tegen om je grootgrutterspas af en toe om te ruilen voor die van de buurvrouw of een totale vreemde. Wel enig verschil dus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.