Poll
image

Heb jij de e-mailchecker van de politie al gebruikt?

maandag 7 augustus 2017, 11:24 door Redactie, 6 reacties
Ja
35.4%
Nee
44.65%
E-mailchecker van de politie??
19.95%
Reacties (6)
07-08-2017, 11:56 door Anoniem
Ik vind het niet zo nodig om de politie mijn email adres te geven.
Heb het idee dat die database alleen maar juist weer een security risico is,. vooral als je nagaat dat ze tot vorig jaar nog vele PCs met windows XP in gebruik hadden... ... ... ... Ja,. dat dus.
07-08-2017, 12:32 door Anoniem
Ik gebruik voor ieder account een uniek e-mailadres en wachtwoord en die ga ik echt niet allemaal af. In plaats daarvan kan ik net zo goed overal inloggen om de wachtwoorden te wijzigen.
En stel, een e-mailadres komt voor, wat dan? Moet ik (ICT'er) me vervolgens laten indoctrineren met adviezen die ik zelf ook kan bedenken?
Prima dat zo'n database bestaat, maar ik schiet er niets mee op.
07-08-2017, 14:48 door Anoniem
Huh? de politie vrijwillig een mail address geven? IT faalhazen van de bovenste plank? Zullen we het gewoon niet doen?
10-08-2017, 11:17 door Whacko
Het is eigenlijk best stom, dat ik haveibeenpwned.com wel gebruik, wat een amerikaanse website is. Maar dat ik de Nederlandse Politie nota bene niet vertrouw. Het is gewoon een stukje, als ik mijn email-adres invul is dat direct te koppelen aan mijn ip adres. en om nou eerst via vpn of tor naar die website te gaan... nah laat maar.
12-08-2017, 16:32 door Anoniem
Kunnen e-mail servers niet eens gaan bijhouden wanneer er voor de laatste keer is ingelogd of de laatste drie keer o.i.d.,
net als bij banken en dit zichtbaar maken voor de gebruiker. Als je daar een beetje op let kan je zelf zien of er tussendoor is ingelogd door een onbevoegde. Het is toch van de gekke dat je dit bij de politie moet controleren.
14-08-2017, 08:50 door Whacko
Door Anoniem: Kunnen e-mail servers niet eens gaan bijhouden wanneer er voor de laatste keer is ingelogd of de laatste drie keer o.i.d.,
net als bij banken en dit zichtbaar maken voor de gebruiker. Als je daar een beetje op let kan je zelf zien of er tussendoor is ingelogd door een onbevoegde. Het is toch van de gekke dat je dit bij de politie moet controleren.
Dat is niet waar de emailchecker voor bedoeld is. De politie verzamelt gegevens over datalekken waarbij persoonsgegevens buit gemaakt worden. Zij hebben nu uit die datalekken alle emailadressen verzameld. Jij kunt dus checken of je inloggegevens van een of andere website ooit gelekt zijn. Waardoor je dus maatregelen kunt nemen om je wachtwoorden te veranderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.