image

Ransomware probeert ziekenhuizen via 'patiëntenrapport' te besmetten

zaterdag 26 augustus 2017, 07:34 door Redactie, 3 reacties

Ziekenhuizen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn het doelwit van een nieuw ransomware-exemplaar dat via een 'patiëntenrapport' wordt verspreid. De aanvallers versturen e-mails die als bijlage een kwaadaardig Word-document bevatten. Dit document bevat de tekst "patient report" en het logo van een Brits ziekenhuis. Verder is er een grote afspeelknop toegevoegd.

Als gebruikers hierop klikken wordt er gevraagd om de kwaadaardige uitvoerbare code in het document uit te voeren. Het gaat in dit geval niet om een macro of exploit, maar om een OLE packager shell object dat de ransomware installeert. De ransomware wordt Defray genoemd en is op kleinschalige schaal ingezet, aldus securitybedrijf Proofpoint. Naast de gezondheidszorg zijn ook onderwijsinstellingen het doelwit van de aanvallers. In het geval de aanval succesvol is wordt er 5.000 dollar geëist voor het ontsleutelen van de bestanden.

Image

Reacties (3)
27-08-2017, 07:50 door Anoniem
Ziekenhuizen ja? Hoe laag kun je gaan?
27-08-2017, 10:49 door Briolet
Door Anoniem: Ziekenhuizen ja? Hoe laag kun je gaan?

Dit is dezelfde instelling waarom sommigen liever een 80 jarige beroven dan een 40 jarige. En als die 80 jarige in een rolstoel zit en een duur horloge draagt, dan vraagt die persoon er om.

Dat is zelf de mening van sommige anonieme posters hier. Je eigen goederen niet beveiligen noemen ze uitnodigen tot misdaad. (Gisteren of eergisteren kwam er nog zo'n post voorbij)
28-08-2017, 09:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ziekenhuizen ja? Hoe laag kun je gaan?

Ook criminelen proberen hun potentiële winst te maximaliseren. Als men zich liet leiden door morelen bezwaren, had men waarschijnlijk een ander vak gekozen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.