image

Vijf jaar cel voor man die e-mailaccount CIA-directeur hackte

zondag 10 september 2017, 10:06 door Redactie, 2 reacties

Een 25-jarige Amerikaanse man die het persoonlijke e-mailaccount van CIA-directeur John Brennan hackte, alsmede de online accounts van andere Amerikaanse overheidsfunctionarissen en hun familieleden, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De Amerikaan bekende lid te zijn van de hackersgroep "Crackas With Attitude", die de aanval op Brennan opeiste. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gebruikte de groep social engineering om toegang tot de online accounts van de overheidsfunctionarissen en hun familieleden te krijgen. Ook werd er toegang tot Amerikaanse overheidssystemen verkregen. In sommige gevallen werden privégegevens uit de online accounts op internet gepubliceerd en werden social media-accounts van de slachtoffers gedefacet.

De hackersgroep wist ook toegang te krijgen tot een vertrouwelijke politiedatabase. In deze database vond de Amerikaan gegevens van tientallen agenten, die hij vervolgens op internet plaatste, aldus het ministerie. Volgens het ministerie maakte de groep meer dan tien slachtoffers en bedroeg de schade voor de slachtoffers meer dan 1,5 miljoen dollar. Een handlanger van de Amerikaan werd eerder dit jaar tot een gevangenisstraf van 2 jaar veroordeeld.

Reacties (2)
10-09-2017, 15:15 door [Account Verwijderd]
Attitude? Pfff...hufters die doorrijden na een aanrijding hebben ook een 'Attitude'.
11-09-2017, 14:12 door Anoniem
Gewoon tuig dus...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.