Privacy - Wat niemand over je mag weten

Gangstalking en de (IT-) Security Community

11-09-2017, 12:42 door appdevver, 4 reacties
Beste Security.nl Community,

Ik zit al 25 jaar in de IT security en heb een vraag over het fenomeen "gangstalking". Ik weet hoe dit klinkt en sommige zelfverklaarde nuchtere mensen zullen dit afdoen als een soort samenzweringstheorie maar helaas moet ik constateren dat dit een echt, bestaand fenomeen is dat zich in Nederland o.a. lijkt te richten op IT mensen, security, hackers et cetera.

Van een andere Nederlandse hacker weet ik dat hij hier last van heeft en zelf heb ik mijn eigen nare ervaringen van gericht tappen (en terugkoppelen via internet, vaak met negatieve en demonische toon), van volgen (covert en soms overt) en COINTELPRO achtige tactieken waarbij psychologische mindgames worden gespeeld. Waarschijnlijk in de hoop op een overtreding.

Het gaat altijd over Privacy.... Nou dit is dus de volgende halte. Deze post is ook serieus bedoeld en gezien mijn eigen ervaringen zie ik dit gangstalking fenomeen als een ernstige bedreiging voor waarschijnlijk eerst de IT- security community en daarna de rest van de populatie. Wat willen ze? Hoe werken ze? Wie zijn het? Veel vragen die niet beantwoord worden als ieder target angstig binnen blijft en (hackers eigen) niet samenwerkt. Dit forum bereikt dus dezelfde mensen die mogelijk ook in een database van de overheid en van de gangstalkers (gelieerd aan welke overheid?) staan. Ideale plek dus om deze vraag te stellen.

Met de toenemende dreiging die ik zelf ontvang wil ik graag voor mijzelf inzichtelijk maken hoe groot dit probleem is in Nederland en of andere IT-security professionals hier ook last van ondervinden. Wat hun constateringen zijn en tips et cetera. Ik wil in feite af van deze dreiging en na een recente (fysieke) aanval wil ik proberen te achterhalen wat ik kan doen om weer zekerheid te krijgen in mijn leven. Voor de goede orde: naar de politie gaan heeft geen zin; gangstalkers manipuleren kinderlijk eenvoudig politie of beveiligingspersoneel, simpelweg omdat ze met meer zijn. Bovendien klinkt het erg "loony tunes" als je spreekt over gangstalking. Daarom hoop ik meer slachtoffers of "ervaringsdeskundigen" te vinden.

Ik ben whitehat, ik heb geen strafblad (deze gangstalkers hangen wel zulke verhalen op om derden te manipuleren mee te werken informatie over mij te delen...) ik ben eigenlijk gewoon geinteresseerd in techniek, IT security en aanverwante onderwerpen. Ik hoop op constructieve reacties.
Reacties (4)
11-09-2017, 13:17 door Anoniem
Beste kan je aankloppen bij een psycholoog, heb geen moer begregepen van je verhaal en ik ben niet zo achterlijk.
11-09-2017, 13:54 door SecOff
Op dit forum zitten ook gangstalkers, kijk maar naar de reacties die je gaat krijgen op jouw post.
11-09-2017, 14:29 door Anoniem
Ongeveer 80% van de aanvallen zijn tegenwoordig gericht, dit betekent dat er iemand serieus werk van maakt om mensen en organisaties te infiltreren. Het is variërend van niet zo zwaar (voor de lol/pesten) tot zeer zware infiltratie (informatie/technologie stelen en echte spionage). Dit getal kwam naar boven bij IT onderzoek (in de VS) door een gerenommeerd (buitenland) onderzoeksbureau. Misschien in NL niet zo'n hoog percentage, maar ik vond het wel schokkend.

Het begint meestal met het sturen van emails met besmette bijlagen en/of links (makkelijke methode) of package/port-scanning op de firewall. Maar goed de rest kunnen jullie wel zelf invullen...
11-09-2017, 14:39 door Anoniem
Je posting roept meer vragen op dan ze beantwoorden. Om zomaar wat dingen te noemen:

- Hoe weet je dat je dat je wordt getapt?
- Waarom zou iemand hopen op een overtreding? Wat voor soort overtreding? Wat winnen ze hiermee? Dat je geen VOG krijgt?
- Over welke intimidatiepraktijken hebben we het? Hoe weet je of die gerelateerd zijn aan jouw werk? Zeiden ze dat?
- Willen "ze" dat je voor hen komt werken? Iets anders?
- Waar is je bewering op gebaseerd dat deze mensen (die je niet kent) kinderlijk eenvoudig politiepersoneel kunnen beïnvloeden?
- Waar is je bewering op gebaseerd dat deze mensen (die je niet kent) kinderlijk eenvoudig beveiligingspersoneel kunnen beïnvloeden?
- Als ze met meer zijn, hoeveel meer? Het politieapparaat is behoorlijk groot namelijk.
- Wie wordt benaderd dat jij geen VOG zou hebben? Je werkgever? Je klanten? Hoe weten deze mensen welke klanten jij hebt?

Kortom, ik wil je best geloven en er zal meer spelen dan ik in mijn beschermde bubbeltje kan zien, maar zoals gezegd: je post roept veel vragen op die eerst beantwoord moeten worden om duidelijk te krijgen waar je precies naartoe wilt. Mijn eerste reactie is: als het waar is, ben je in het verleden niet de verkeerde persoon tegengekomen, die vervolgens jouw ellende tot hoger doel heeft gebombardeerd? En dat de oorzaak dus niet meteen gezocht moet worden in tappen, achtervolgen, COINTELPRO, fysieke belaging etc?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.