image

Adblock Plus lanceert vernieuwde browser voor iOS

dinsdag 19 september 2017, 14:28 door Redactie, 3 reacties

De ontwikkelaar van de populaire browser-extensie Adblock Plus heeft een vernieuwde browser voor iOS gelanceerd die advertenties blokkeert en de privacy van gebruikers beschermt. Vorig jaar verscheen de eerste versie van Adblock Browser en nu een jaar later is versie 2.0 uitgekomen.

De browser biedt een "Ghost Mode" die gebruikers via een enkele tap "anoniem" laat surfen, aldus Aaron Thornburgh van ontwikkelaar Eyeo. Het gaat hier echter om een zogeheten "private browsing" mode waarbij er geen gegevens van de browser-sessie, zoals cookies, zoekgeschiedenis en bezochte websites, op het toestel worden opgeslagen. Via een icoontje in de toolbar kan er eenvoudig tussen Ghost Mode en de normale mode worden gewisseld.

Verder is in Adblock Browser 2.0 het tab-beheer uitgebreid, zijn er meer instellingen en zou de browser een stuk sneller en stabieler moeten werken. Eyeo claimt dat Adblock Browser tot wel 50 procent van het dataverkeer en tot 23 procent van het batterijverbruik kan besparen. Downloaden kan via de Apple App Store. Wanneer versie 2.0 voor Android verschijnt is onbekend. De huidige Android-versie van de browser is tussen de 10 miljoen en 50 miljoen keer gedownload.

Image

Reacties (3)
19-09-2017, 14:47 door Anoniem
Dat is toch die toko die tegen betaling WEL advertenties doorlaat?
19-09-2017, 15:38 door Anoniem
Door Anoniem: Dat is toch die toko die tegen betaling WEL advertenties doorlaat?

Inderdaad, dus lekker links laten liggen.
Dit is nog vuiler dan gewoon advertenties blokkeren.
Deze toko vervangt advertenties met andere adverts.
20-09-2017, 09:24 door Anoniem
Adblock is niks anders dan een vieze, vuile huichelaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.