image

Overheid vraagt Twitter vaker om informatie over gebruikers

woensdag 20 september 2017, 09:41 door Redactie, 3 reacties

De Nederlandse autoriteiten hebben Twitter in de eerste helft van dit jaar vaker om informatie over gebruikers gevraagd dan in de periodes daarvoor, zo blijkt uit de nieuwste editie van het transparantierapport. Twitter ontving in totaal 16 verzoeken die op 51 accounts betrekking hadden.

In 44 procent van de verzoeken werd er informatie overhandigd. Het kan dan gaan om e-mailadressen, telefoonnummers en met wie er privéberichten zijn uitgewisseld. Niet eerder vroegen de autoriteiten in één periode om informatie over zoveel accounts. In heel 2016 werd er nog om informatie over 30 accounts gevraagd, terwijl het in 2015 om 39 accounts ging. Verder ontving Twitter van politie en andere overheidsinstanties twaalf verzoeken om content te verwijderen. Dit resulteerde in één verwijderde tweet.

Image

Reacties (3)
20-09-2017, 09:59 door Jodelie
Nu gebruik ik gaan Twitter, Facebook en/of Gmail dus zal de overheid die gegevens niet kunnen opvragen. Maar gaan jullie ook allemaal tekenen op https://teken.sleepwet.nl

Ik zeg: doen!
20-09-2017, 14:06 door Anoniem
Door Jodelie: Nu gebruik ik gaan Twitter, Facebook en/of Gmail dus zal de overheid die gegevens niet kunnen opvragen. Maar gaan jullie ook allemaal tekenen op https://teken.sleepwet.nl

Ik zeg: doen!

Het is altijd jammer dat mensen geen vraagtekens zetten bij de opvragingen die *niet* ingewilligd worden.
21-09-2017, 15:00 door Anoniem
Het is altijd jammer dat mensen geen vraagtekens zetten bij de opvragingen die *niet* ingewilligd worden.

Ga jij ons inzage leveren in de verzoeken, zodat we ons een inhoudelijk beeld kunnen vormen van de opvragingen die niet ingewilligd worden ? Of kan jij hier enige verdere toelichting op geven ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.