image

Firefox ESR stopt ondersteuning Windows XP en Vista in 2018

donderdag 5 oktober 2017, 09:27 door Redactie, 1 reacties

Mozilla zal volgend jaar juni de ondersteuning van Firefox ESR op Windows XP en Vista stoppen, zo heeft de browserontwikkelaar aangekondigd. In april stopte Mozilla al de ondersteuning van de normale versie van Firefox voor beide Windows-versies.

Gebruikers werden toen automatisch naar Firefox ESR gemigreerd. Firefox Extended Support Release (ESR) ontvangt alleen maar beveiligingsupdates en is vooral voor bedrijven en organisaties bedoeld. Alleen bij het uitbrengen van een geheel nieuwe ESR-versie worden er bepaalde features toegevoegd. De laatste versie van Firefox ESR die op Windows XP en Vista wordt ondersteund zal op 26 juni verschijnen. Daarna zal deze versie geen updates meer ontvangen.

Volgens onderzoeksbureau Net Applications heeft Windows XP nog een marktaandeel van 5,7 procent, terwijl marktvorser StatCounter het op 4,2 procent houdt. In Nederland zou nog 1 procent van de Windows-gebrukers met Windows XP werken. Vista heeft hier een zelfde marktaandeel. Mozilla adviseert gebruikers van beide platformen om naar een Windows-versie te upgraden die wel door Microsoft wordt ondersteund. Eerder stopte Google al de ondersteuning van Chrome op Windows XP en Vista. Van de grote browsers ondersteunt alleen Opera nog beide Windows-versies.

Reacties (1)
05-10-2017, 15:02 door Anoniem
Van de grote browsers ondersteunt alleen Opera nog beide Windows-versies.
Kan je ergens de "security and crash fixes" voor XP/Vista downloaden, of krijg je die alleen automatisch on-line?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.