image

Malware steelt creditcardgegevens bij Hyatt-hotels in 11 landen

vrijdag 13 oktober 2017, 09:40 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 13-10-2017, 11:33

Hotelketen Hyatt is weer getroffen door kassamalware die de creditcardgegevens van hotelklanten heeft gestolen, zo heeft het hotel zelf bekendgemaakt. Het gaat om 41 hotels in 11 landen, namelijk Brazilië, China, Columbia, Guam, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Puerto Rico, Saoedie-Arabië , Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De meeste getroffen hotels, 18 in totaal, bevinden zich in China.

De kassasystemen van deze hotels werden besmet met malware die tussen 18 maart en 2 juli van dit jaar actief was. De malware wist de naam van kaarthouders, kaartnummers, verloopdatum en interne verificatiecode te stelen. Volgens het Hyatt is een klein aantal creditcards van klanten die bij de specifieke hotels verbleven gecompromitteerd. Het is echter niet mogelijk om alle getroffen creditcards te identificeren, aldus de hotelketen. Daarom zijn alle klanten nu gewaarschuwd en krijgen het advies om hun afschriften te controleren en ongeautoriseerde transacties direct te rapporteren. Eind 2015 werden Hyatt-hotels ook al getroffen door kassamalware. Toen ging het in totaal om zo'n 250 hotels, waaronder twee hotels in Amsterdam.

Reacties (1)
13-10-2017, 10:48 door Anoniem
Het is echter niet mogelijk om de getroffen klanten in kwestie persoonlijk te waarschuwen, aldus de hotelketen.
Dat klinkt nogal nalatig, maar dat is niet wat Hyatt schrijft. Wat er in hun verklaring staat is dat ze niet van elke afzonderlijke kaart kunnen vaststellen of de gegevens gestolen zijn en dat ze rechtstreeks contact hebben opgenomen met alle gasten waarvan ze bruikbare contactgegevens hebben die in de betreffende hotels ingecheckt zijn geweest in de kwetsbare periode.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.