image

Google test voorspellende phishingbescherming in Chrome

dinsdag 17 oktober 2017, 13:46 door Redactie, 1 reacties

Google is bezig met het testen van nieuwe technologie die Chrome-gebruikers tegen phishing moet beschermen. Op dit moment waarschuwt de browser gebruikers al via de Safe Browsing-technologie als ze een bekende phishingsite bezoeken. Met "predictive phishing protection" gaat Chrome nog een stap verder.

Als gebruikers het wachtwoord van hun Google-account op een vermeende phishingsite invoeren zullen "aanvullende beveiligingsmaatregelen" ervoor zorgen dat het account niet wordt gecompromitteerd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een waarschuwing te zien krijgen waarin staat dat de website waar ze net hun inloggegevens hebben ingevuld mogelijk het wachtwoord heeft gestolen. De waarschuwing biedt ook een optie om het probleem te verhelpen.

Deze beveiligingsmaatregelen gelden ook als er later met een andere browser wordt gebrowset. Google is daarnaast van plan om de phishingbescherming te laten gelden voor alle wachtwoorden die in Chrome zijn opgeslagen, alsmede voor andere apps en browsers beschikbaar te maken die de Safe Browsing-technologie gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om Snapchat, Firefox en Safari. De nieuwe phishingbescherming wordt nu getest en zal binnenkort voor Chrome-gebruikers beschikbaar worden.

Image

Reacties (1)
17-10-2017, 15:52 door Anoniem
Andere allang bestaande effectieve maatregel

- Geen wachtwoorden in je browser opslaan
- Geen google producten gebruiken waarvoor een account benodigd is

- Niet in doorzichtige en dus veelal te vermijden phishing trappen
- Je mailclient zo instellen dat klikken op embedden linkjes in emails niet werkt
(handmatig in de urlbrowserbar kopierne geeft tijd tot nadenken over de activitiet en controle van de informatie in de url)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.