image

Senatoren VS hekelen Cook wegens verwijderen vpn-apps uit Chinese App Store

vrijdag 20 oktober 2017, 15:28 door Redactie, 8 reacties

Twee Amerikaanse senatore hebben uitgehaald naar Apple-ceo Tim Cook wegens het verwijderen van vpn-apps uit de Chinese App Store in juli van dit jaar. Daarmee zou Apple de Chinese overheidscensuur in de hand werken. In een brief (pdf) vragen senatoren Ted Cruz en Patrick Leahy Cook om opheldering. Apple liet eerder al weten dat het bedrijf verplicht is om vpn-apps in China te verwijderen die niet aan de nieuwe wetgeving voldoen.

"De dreiging die de Great Firewall voor de vrijheid van de Chinese bevolking vormt is gelijk aan de dreiging waar de mensen van Oost-Berlijn 28 jaar mee te maken hadden", aldus de senatoren. Ze stellen verder dat zolang de Great Firewall operationeel is en wordt geholpen door Amerikaanse techbedrijven, internetvrijheid in China risico blijft lopen. Door op verzoek van de Chinese overheid vpn-apps te verwijderen belet Apple de vrijheid van meningsuiting van Chinese gebruikers, zo laat de brief verder weten.

De senatoren hebben Cook in de brief in totaal tien vragen gesteld. Zo is de Apple-topman gevraagd of de Chinese autoriteiten om het verwijderen van de vpn-apps hebben verzocht en of Apple een verzoek heeft ingediend om de apps terug te plaatsen. De senatoren willen verder weten hoeveel apps Apple heeft verwijderd en zijn benieuwd naar uitingen waarin Apple zich voor de vrijheid van meningsuiting in China of tegen Chinese censuur en surveillance uitlaat.

Reacties (8)
20-10-2017, 16:05 door Anoniem
Schandalig van Apple, maar ja een afzetmarkt van 2.1 miljard mensen (goed 500.000 die zich Apple producten kunnen veroorloven) zet je niet zomaar op het spel.
20-10-2017, 17:16 door Anoniem
Die senatoren hebben toch ook een mogelijkheid om te zoeken op internet?
Bijvoorbeeld met keywords: why Apple VPN china
20-10-2017, 17:22 door Anoniem
Door Anoniem: Schandalig van Apple, maar ja een afzetmarkt van 2.1 miljard mensen (goed 500.000 die zich Apple producten kunnen veroorloven) zet je niet zomaar op het spel.

De discussie is al ruim gevoerd hier (zie link) en nog ruimer verstoord met mis interpretaties en misinformatie van oa mensen die fan zijn microsoft maar tegen wil en dank met linux moeten werken en daar boos over zijn met als onbegrijpelijk toppunt een niet te blussen haat jegens apple.
Tel daarbij op de niet te stuiten nadelen van hardcore ASS(pectrum) gevolgen en je begrijpt dat het resultaat nergens toe leidt.

Wilde discussie aanwakkeren en in de lucht houden (zoals jij hier ook poogt) is niet zo moeilijk, constructief zijn wel, en zolang daar geen ruimte voor is omdat merkhaat en ASS ruim onderdeel is van het onmogelijk maken van security discussie voor Apple producten kan je bijna wel stoppen met berichtgeving over Apple hier.
De redactie vind het wel best allemaal maar de inhoud is er niet mee geholpen, er kan bijna geen zinnige security discussie voor Apple plaatsvinden zonder dat de Anti-Apple-troll de boelt weer komt verstieren, dat negatieve trackrecord op Apple trolling omvat inmideels een jaar of drie, hoeveel jaar moet daar nog bij?

Tenzij er meer lezers zich geroepen voelen positieve onderbouwde zinnige en empirische imput te geven op Apple gebied opdat de mensen die helemaal geen ervaring hebben met Apple producten worden overstemd.
Wat ook helpt is om die menselijke stoorzenders (vaste deelnemers onder vrijwel elk Mac topic) compleet te gaan negeren.
20-10-2017, 18:30 door karma4
Door Anoniem:
Tenzij er meer lezers zich geroepen voelen positieve onderbouwde zinnige en empirische imput te geven op Apple gebied opdat de mensen die helemaal geen ervaring hebben met Apple producten worden overstemd.
Wat ook helpt is om die menselijke stoorzenders (vaste deelnemers onder vrijwel elk Mac topic) compleet te gaan negeren.
Ik zie nauwelijks een positieve insteek voor opbouw in informatieveiligheid. Serieus met security bezig zijn.
Je geeft in je eigen post wel een goed doel.
Helaas toon je tevens hè eigen merk aanhang waarbij security voor jouw ondergeschikt is aan merktrouw.


Het redactie artikel is informatief over policies en de gang van zaken bij wereldmachten. Amerikaanse politici die teleurgesteld zijn in hun merk ideaal of wat is het? Ik geloof niet dat de VS bekend staat op het respecteren van persoonlijke informatie. Prism NSA sleepnet visa toersten. Het is voor die senatoren goed of een gelopen zaak. Dan is het altijd leuk als beeldvorming over wat anders wat te gaan zeggen.
21-10-2017, 06:22 door Bitwiper
Als ik Tim Cook was, had ik gevraagd of die senatoren dan ook accepteren dat Huawei zich niet aan USA wetten hoeft te houden voor producten die zij in de USA verkoopt.
21-10-2017, 16:43 door Anoniem
Quantanamo bay?
Hekelen de senatoren ook het feit dat het land mensen gevangen houdt op plekken waar de amerikaanse wet even niet van toepassing is om zo meer mogelijkheden te hebben als het gaat om gevangenenverhoor?
Daar worden door de wereld al 15 jaar vragen over gesteld.

Since the inmates have been detained indefinitely without trial and several inmates were severely tortured, the operations of this camp are considered to be a major breach of human rights by Amnesty International.
https://en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_detention_camp

Niet dat dergelijke vragen niet mogen maar de balans in prioriteit is wat opmerkelijk. Hebben we het nog niet eens over de wapendiscussie en alles eromheen ed.
Daarnaast is vpn over het algemeen alleen nog niet voldoende om je te beschermen en is het ook niet zo dat met het terugtrekken van apple apps uit de store er geen mogelijkheden meer zijn.
23-10-2017, 09:27 door Anoniem
Een regering bepaald en niet de USA. Iedereen moet aan regels voldoen om in de USA een product te mogen verkopen en China het machtigste land van de wereld zou zich aan moeten passen aan de USA wetten zodat hun er misbruik van kunnen maken. Nee zo werkt dat niet bij grote landen.
23-10-2017, 14:10 door Anoniem
Twee Amerikaanse senatore hebben uitgehaald naar Apple-ceo Tim Cook wegens het verwijderen van vpn-apps uit de Chinese App Store in juli van dit jaar. Daarmee zou Apple de Chinese overheidscensuur in de hand werken.

Zouden deze senatoren in de VS verwachten dat Apple zich houdt aan Amerikaanse wetgeving ? Zoja, waarom verwachten ze dan dat Apple zich in China niet zou houden aan de daar geldende wetten ?

Als ik Tim Cook was, had ik gevraagd of die senatoren dan ook accepteren dat Huawei zich niet aan USA wetten hoeft te houden voor producten die zij in de USA verkoopt.

Geheel mee eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.