image

Europol lanceert platform voor online politieonderzoeken

dinsdag 31 oktober 2017, 11:57 door Redactie, 2 reacties

Europol heeft een nieuw platform genaamd SIRIUS gelanceerd dat politie- en opsporingsdiensten bij online onderzoeken moet ondersteunen. SIRIUS wordt door Europol omschreven als een veilig webplatform waar politiediensten kennis, best practices en expertise kunnen delen.

Het gaat dan met name om onderzoeken naar door internet gefaciliteerde misdrijven, met een speciale nadruk op terreurbestrijding. Volgens Europol kunnen politiediensten via het SIRIUS-platform snel adviezen, kennis en handleidingen uitwisselen, alsmede tools voor het analyseren van informatie die van internetproviders afkomstig is. Ook helpt het platform bij het versturen van verzoeken naar internetproviders.

SIRIUS moet daarnaast de co-ontwikkeling aanmoedigen van tools en oplossingen voor het ondersteunen van online onderzoeken. Zo zal Europol twee keer per jaar een 'codefest' op het hoofdkantoor in Den Haag organiseren, om zo politiemedewerkers met programmeerkennis gezamenlijk aan tools en oplossingen te laten werken. Bij de lancering waren onder andere vertegenwoordigers van Facebook, Google, Microsoft, Twitter en Uber aanwezig.

Reacties (2)
31-10-2017, 19:40 door Anoniem
Goede indicator om te zien bij welke bedrijven je data dus niet veilig kan zijn.
31-10-2017, 21:55 door Anoniem
Codefests! Waar geuniformeerde ambtenaren met programmeerkennis gezellig samen hun geuniformeerde programmeerkennis in de ambtelijke groep kunnen gooien. Het heeft wel iets liefs, ergens. Als dat het soort van ding is dat je ding is, zeg maar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.