image

Maleisische CIMB Bank verliest tapes met klantgegevens

maandag 13 november 2017, 14:04 door Redactie, 3 reacties

De Maleisische CIMB Bank is tapes met de gegevens van een onbekend aantal klanten kwijtgeraakt. Het ging om back-uptapes die tijdens routine werkzaamheden verloren gingen. De bank wil de inhoud van de tapes zolang het onderzoek loopt niet bekend maken, maar stelt dat het niet om pincodes of wachtwoorden gaat, of andere data waarmee transacties kunnen worden uitgevoerd.

De gegevens waren zeer waarschijnlijk niet versleuteld. Nergens in de aankondiging op de eigen website laat de bank dit namelijk weten. Bij veel andere incidenten met verloren datadragers waar wel encryptie werd toegepast maakt de partij in kwestie dit juist wel kenbaar. Vanwege het datalek heeft de bank verschillende diensten die via het callcenter worden aangeboden tijdelijk gestaakt. Het gaat dan om verzoeken voor het aanpassen van adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen en telefonische pincodes, alsmede het uitvoeren van transacties voor klanten zonder telefonische pincode.

Reacties (3)
13-11-2017, 17:00 door Anoniem
'ben benieuwd; inclusief biometrische data?
Of is dat bij dat soort instanties veel beter beveiligd dan gewone klantgegevens?
13-11-2017, 18:02 door karma4
Door Anoniem: 'ben benieuwd; inclusief biometrische data?
Of is dat bij dat soort instanties veel beter beveiligd dan gewone klantgegevens?
De biometrische data zoals vingerafdrukken en wat ander materiaal van de operators zitten op de behuizing van de cart cassettes. Echte tapes op wielen zoals de 6250 heb ik al jaren niet meer gezien.
14-11-2017, 12:37 door Vandy
Ik heb helaas mijn laatste tape streamer al een aantal jaartjes geleden bij het oud vuil gegooid...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.