image

Tor Project lanceert 64-bit Tor Browser voor Windows

donderdag 16 november 2017, 15:27 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project heeft vandaag updates voor Tor Browser uitgebracht, waaronder een 64-bit Windows-versie. Windows-gebruikers met een 64-bit processor kunnen nu de 64-bit Tor Browser downloaden. Gebruikers met een 64-bit processor zullen nog niet automatisch naar de 64-bit versie worden geüpdatet.

De update moet dan ook handmatig worden uitgevoerd, aldus het Tor Project. Gebruikers zijn wel gewaarschuwd, want door een bug is de sandbox nog niet in de 64-bit versie ingeschakeld. Dit zal in de volgende versie worden verholpen. Tor Browser 7.5a8 bevat daarnaast de Firefox-beveiligingsupdates die afgelopen dinsdag werden uitgerold. Updaten kan via de automatische updatefunctie van de browser of TorProject.org.

Tor Browser laat gebruikers hun ip-adres en privacy beschermen. Het bestaat uit een aangepaste versie van Firefox en software om met het Tor-netwerk verbinding te maken. Dagelijks maken er zo'n 3 miljoen mensen gebruik van, waaronder zo'n 50.000 Nederlanders. Eerder dit jaar besloot Mozilla al om 32-bit gebruikers van Firefox automatisch naar een 64-bit versie te updaten. Iets dat ook het Tor Project uiteindelijk bij Tor Browser-gebruikers zal doen. Volgens Mozilla biedt de 64-bit versie meer security en betere prestaties.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.