/dev/null - Overig

Vinger...

20-11-2017, 01:11 door Anoniem, 12 reacties
Sinds 2009 moet (van Europa) ten behoeve van fraudepreventie een vingerafdruk in onze paspoorten staan.
De aanleiding zal te maken hebben gehad met "nain ilèwen".
Wat blijkt nu: volgens de NOS die navraag heeft gedaan bij marechaussee en de ministeries van justitie en veiligheid en binnenlandse zaken worden die vingerafdrukken nergens gecontroleerd....

Zo...staan we met zijn allen toch maar mooi even voor Jan lange Vinger.
Het heeft kapitalen gekost (ca.32 miljoen) om hier alle gemeenten van de benodigde vingerafdrukapparatuur te voorzien,
en sinds de invoering in 2009 zijn er in Nederland al ca. 20 miljoen vingerafdrukken afgenomen.
(die samen bij elkaar opgeteld een enorme lange vinger maken...)

Redenen: geen geschikte apparatuur aanwezig om te kunnen controleren, behalve dan bij de gemeente,
maar daar trekken ze toch aan de kleinste vinger, want 1 op de 5 gevallen wordt een vingerafdruk ten onrechte afgekeurd,
en voor de helft komt dat doordat de vingerafdruk gespiegeld werd opgeslagen. Die kunnen er dus ook al niet veel mee.

Een persiflage op een nummer van het Steenbergs mannenkoor bekend van "De Kwis" is hier wel toepasselijk hoor:
"Vinger vinger vinger vinger, vinger vinger vinger vinger, vinger vinger vinger vinger..... VINGER! \iIii

Maar goed, als dus nu blijkbaar al 8 jaar lang geen gebruik werd gemaakt van de vingerafdruk in het paspoort,
hebben we hem dan eigenlijk nog wel zo nodig?
Reacties (12)
20-11-2017, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Maar goed, als dus nu blijkbaar al 8 jaar lang geen gebruik werd gemaakt van de vingerafdruk in het paspoort, hebben we hem dan eigenlijk nog wel zo nodig?
Natuurlijk, want eurocratia zegt dat het moet. En die doen dat want de yoosah zegt dat het moet. Want als je dat niet deed dan mocht je niet meer met het "visa waiver program" meedoen. Nu moet ik verplicht zo'n chip ronddragen en vingerafdrukken, ook al wil ik helemaal niet naar de yoosah.

Dat "visa waiver program" was voorheen dat groene formulier dat je moest invullen in het vliegtuig dat je braaf bent geweest en nooit veroordeeld enzo. Dat was in de plaats van een visumaanvraag op de ambassade. Tegenwoordig moet je "een account aanmaken" op een website, minstens drie dagen vantevoren, en dat helemaal volstoppen met vanalles en nogwat aan persoonlijke informatie. Je moet er ook voor betalen, dat was voorheen niet.

Heel interessant is ook waarom vingerafdrukken in identiteitsbewijzen verplicht werden: Ze waren namelijk "gelijkgeschakeld" met paspoorten, dus moest er ook een chip in en ook vingerafdrukken. Ondanks dat ze volstrekt ongeldig waren in de yoosah, en het dus op voorhand al compleet nutteloos was.

"Ja maar dan kunnen we automatische poortjes bouwen met gezichtsherkenning enzo" is natuurlijk heel leuk, behalve dat dat voor geen meter werk. Net een bericht gezien dat een elfjarig joch gewoon toegang kreeg tot zowel moeders haar als vaders zijn gloedjenieuwe ayefone met faiseayedee. Maar Manchester heeft die dingen al een tijdje in overheidsuitvoering, en die wist ook al man niet van vrouw te onderscheiden toen er eens een echtpaar perongeluk hun paspoorten verwisseld had. Je kan die dingen dus gewoon niet alleen laten. En dan kunnen we er net zo goed weer een mannetje opzetten, zonder dat dure apparaat.

Met andere woorden, je kan aan zo veel verschillende dingen al zien dat die vingerafdrukken en die chips er niet in zitten voor jouw veiligheid. Je hoeft alleen maar je oogjes open te doen en even rond te kijken. Merk bijvoorbeeld ook op dat die vingerafdrukken niet meer in de eurolegitimasiekaart zitten, maar de chip nog wel.

Dus waarom die chips en vingerafdrukken? Ze zijn vooral leuk voor de verkopers van chips en vingerafdrukleesapparaten. Waarom moet ik ongevraagd verplicht die industrie met mijn paspoort spekken? Laat ze maar op straat dansen voor hun geld, in plaats van dat ik voor hunnie moet dansen, en hunnie nog moet betalen ook, voor al hun slechts zeer matig werkende apparatuur.

Maargoed, zolang eurocratia in de weg zit kan hier niets zinnigs gebreuren, laat staan iets verbeteren.
20-11-2017, 19:07 door Anoniem
>volgens de NOS die navraag heeft gedaan bij marechaussee en de ministeries van justitie en veiligheid en binnenlandse zaken worden die vingerafdrukken nergens gecontroleerd
Bron a.u.b.

Oh, en vingerafdrukken hoeven niet standaard gecontroleerd te worden, dit is een soort fail-save, dat als jij echt niet lijkt op de foto van het paspoort, of als er vanwege andere zaken twijfel ontstaat over of jij wel bent wie je bent kan het gecontroleerd worden met een vinger afdruk.
20-11-2017, 19:46 door Anoniem
Bron a.u.b.
Diverse berichten op netvlies gevallen, brein herformuleerde daar een bericht uit.
De eerste bron was teletekst. De rest op internet weet ik niet meer.
20-11-2017, 19:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Bron a.u.b.
Diverse berichten op netvlies gevallen, brein herformuleerde daar een bericht uit.
De eerste bron was teletekst. De rest op internet weet ik niet meer.
Ok, laat dan maar zitten :]
20-11-2017, 20:34 door Anoniem
Door Anoniem: >volgens de NOS die navraag heeft gedaan bij marechaussee en de ministeries van justitie en veiligheid en binnenlandse zaken worden die vingerafdrukken nergens gecontroleerd
Bron a.u.b.
Voor de luiheid zelfe kijk het 20 uur NOS journaal eens na en lees https://nos.nl/artikel/2203634-vingerafdruk-in-paspoort-wordt-nooit-gecontroleerd.html
20-11-2017, 21:29 door karma4
Door Anoniem:
Door Anoniem: >volgens de NOS die navraag heeft gedaan bij marechaussee en de ministeries van justitie en veiligheid en binnenlandse zaken worden die vingerafdrukken nergens gecontroleerd
Bron a.u.b.
Voor de luiheid zelfe kijk het 20 uur NOS journaal eens na en lees https://nos.nl/artikel/2203634-vingerafdruk-in-paspoort-wordt-nooit-gecontroleerd.html
Nu nog graag de achtergronden van Max Snijder en zijn bedrijven. Wat hebben die voor rol en welke positie hebben zij in het geheel. In bepaalde kringen geld Elias ook als de IT specialist waar je voor alle vragen heen moet.
21-11-2017, 07:25 door Anoniem
Overigens kun je ook een Unox knakworstje op de scanner leggen... Een vd redenen dat het niet gecontroleerd wordt.
Briljant idee weer van iemand die:
a- er geen verstand van heeft
b - het niet zelf hoeft te doen
c - niet verder kijkt dan z'n neus lang is
21-11-2017, 12:30 door Anoniem
Door karma4: Nu nog graag de achtergronden van Max Snijder en zijn bedrijven. Wat hebben die voor rol en welke positie hebben zij in het geheel. In bepaalde kringen geld Elias ook als de IT specialist waar je voor alle vragen heen moet.
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/biografieen/s/max-snijder.html
http://www.eubiometricsgroup.eu/
http://www.eubiometricsgroup.eu/max-snijder.html
21-11-2017, 13:52 door Anoniem
Bron a.u.b.

Met een Google News zoekopdracht naar ''vingerafdrukken'' heb je er meteen een zooi ;) Niet moeilijk te vinden.
21-11-2017, 17:29 door Anoniem
Mensen hebben dus zo te zien al die jaren hun vingerafduk afgestaan voor jan L..
En dat heeft de belastingbetalers in Nederland bij elkaar meer dan 32 miljoen euro aan belastinggeld gekost.
Daar had de overheid ook nuttige dingen voor kunnen doen.

Mag ik een teiltje?
21-11-2017, 18:02 door karma4 - Bijgewerkt: 21-11-2017, 21:55
Door Anoniem: 12:30
Die links had ik al gezien. Prima dat je je post kunnen anderen hef makkelijker terug vinden.
Ik zie twee bedrijfjes. Een in de advies hoek waarbij de overheid een klant is en de andere in bemiddeling zit vermoedelijk voor de realisatie van projecten naar aanleiding van die adviezen.
Met de kennis hebben ze wat diepte unversitaire links.

Zij of de naaste concurrent (als die er al is) moeten ooit de adviezen naar de beslissers gedaan hebben en de bemiddeling er achter aan voor wat nu met vingerafdruk paspoort de status is. Het zijn vaak zeer kleine wereldjes waar men elkaar kent. Het is die verdieping die ik mis.

In ieder geval consequent 2011
http://m.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/heilig-geloof-in-databases-is-tanende.3403.lynkx
Vingerafdrukken niet zijn stijl maar alleen zeggen mag niet verdient net.
Hmmm gezichtsherkenning schijnt snijder wel ok te vinden.
https://www.computable.nl/artikel/ict_topics/overheid/4130887/1277202/gezichtsscan-door-overheid-is-privacygevaar.html met een egale scan hokje.

Zijn verhaal: https://www.wrr.nl/binaries/wrr/documenten/publicaties/2010/11/01/het-biometrisch-paspoort-in-nederland-crash-of-zachte-landing---51/Web051-Biometrisch-paspoort-Nederland.pdf het is het PVE met de politieke mismatch die interessant is.
21-11-2017, 18:11 door Anoniem
Als de VS het wil dan moeten wij het gehoorzamen. Punt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.