image

Eerste Kamer akkoord met opslag kentekengegevens

dinsdag 21 november 2017, 14:05 door Redactie, 29 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-11-2017, 14:43

De Eerste Kamer is vandaag akkoord gegaan met het wetsvoorstel om door de politie geregistreerde kentekens 28 dagen lang te bewaren. Het wetsvoorstel maakt het mogelijk om kentekengegevens - kenteken, locatie, tijdstip en foto - van voertuigen in een kentekenregister vast te leggen en op te slaan.

SGP, ChristenUnie, VVD, PvdA, CDA, 50Plus, OSF en PVV stemden voor. D66, GroenLinks, SP en PvdD stemden tegen. Op 8 november vorig jaar ging de Tweede Kamer al akkoord. De wet treedt waarschijnlijk op 1 januari 2018 in werking. Privacyorganisaties zijn fel tegenstander van de wet, omdat ook gegevens van niet-verdachte burgers worden opgeslagen. "Wat je hier ziet, is iets dat we veel vaker zien. Iets dat hoogleraren Koops en Leenes jaren geleden al eens "de graduele erosie van privacy" noemden. Steeds weer geven we een klein beetje van onze privacy, van onze vrijheid, op", zegt Rejo Zenger van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom.

Volgens Privacy First voldoet het voorstel niet aan de vereisten die het Europees Hof van Justitie de laatste jaren aan dit type wetgeving heeft gesteld. "Bij dit wetsvoorstel is immers sprake van algemene, ongedifferentieerde gegevensopslag en wordt die opslag niet beperkt tot dat wat strikt noodzakelijk is. Bovendien ontbreekt voorafgaande rechterlijke toetsing bij toegang tot de gegevens", aldus de privacyorganisatie. Privacy First laat in een reactie op de beslissing van de Eerste Kamer weten dat het een rechtszaak zal beginnen, omdat de wet volgens de organisatie in strijd met het Europees privacyrecht is.

De Raad van State en Autoriteit Persoonsgegevens waren eerder al kritisch over het wetsvoorstel, omdat er veel privacyrisico's aan het voorstel kleven en noch de noodzaak noch de proportionaliteit is aangetoond. "Toch zijn er in het nu aangenomen wetsvoorstel nauwelijks extra waarborgen ten gunste van de privacy genomen. Ook is er geen poging gedaan de noodzaak nog eens goed te onderbouwen, zoals bij de herziene bewaarplicht voor telecomgegevens is geprobeerd", aldus de PrivacyBarometer.

Update

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat het volgende over de aangenomen wet weten: "Om de privacy van weggebruikers te beschermen, zijn in het wetvoorstel waarborgen opgenomen. Zo mogen kentekengegevens alleen aan de openbare weg worden verzameld, op locaties die relevant zijn voor de opsporing. Dat kunnen vliegvelden zijn, maar ook havens, parkeerterreinen langs snelwegen en grensovergangen. Niet iedereen kan zomaar bij de kentekengegevens. Alleen speciaal daartoe geautoriseerde opsporingsambtenaren hebben toegang, na een bevel van de officier van justitie. Bovendien mag de informatie enkel worden geraadpleegd voor de opsporing van ernstige misdrijven en de aanhouding van voortvluchtigen."

Reacties (29)
21-11-2017, 14:20 door Anoniem
Wat hebben we nog aan een Eerste Kamer?
Onze rechten worden daar gewoon te grabbel gegooid!
21-11-2017, 14:27 door Anoniem
Je kon erop wachten dat dit zou gebeuren. Totaal geen voorstellingsvermogen in privacy gerelateerde vraagstukken, besef en inzicht !
21-11-2017, 14:34 door Anoniem
Mooi, kan de overheid nu een tracker opzetten, met Google Maps ? Zodat ik terug kan kijken waar mijn auto allemaal geweest is ? ;)
21-11-2017, 14:50 door Anoniem
Wat hebben we nog aan een Eerste Kamer?
Onze rechten worden daar gewoon te grabbel gegooid!
We hebben in dit land geen Constitutioneel Hof, dát is het echte probleem. Alle landen om ons heen hebben dat wel, waardoor je door dat hof (nieuwe) wetgeving aan de grondwet kunt laten toetsen. Dat dit in Nederland niet kan is een groot gemis, zeker wanneer dit soort wetgeving wordt doorgedrukt.
21-11-2017, 15:08 door Anoniem
Niet iedereen kan zomaar bij de kentekengegevens.
Nee helaas kan ik er niet bij.
De 'grote" bedrijven, waarschijnlijk wel.
Kunnen ze data graaien en ook nog eens geen belasting betalen.
Bedankt roverheid.
21-11-2017, 15:12 door linuxpro
Bizar, omstreden en de vraag of het zin heeft en er uberhaubt mensen zijn om er wat mee te doen, maar de politie vraagt, Den-Haag draait. De politiestaat weer een stapje dichterbij.
21-11-2017, 15:14 door Anoniem
Iets dat hoogleraren Koops en Leenes jaren geleden al eens "de graduele erosie van privacy" noemden. Steeds weer geven we een klein beetje van onze privacy, van onze vrijheid, op", zegt Rejo Zenger van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom.

Ik zou eigenlijk wel willen dat deze erosie bij de belastingheffing zou zijn, Dit soort "veiligheid" blijft als voor een koe een zak ballonnen kopen.
21-11-2017, 15:46 door Anoniem


Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat het volgende over de aangenomen wet weten: "Om de privacy van weggebruikers te beschermen, zijn in het wetvoorstel waarborgen opgenomen.


BULLSHIT

Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens ??
Zegt iemand dat nog wat?
Vast niet.
Deze wet werd alweer lang geleden ingevoerd met de absolute belofte (een zachte garantie dus) dat men heel zorgvuldig te werk zou gaan.
Men zou echt met mate deze database van verkeergegevens raadplegen.

Later bleek dat men binnen een paar jaar helemaal los was gegeaan.

- Structureel in plaats van incidenteel (miljoenen per jaar)
Het tegenovergestelde van wat men had beloofd
https://www.bof.nl/2010/11/11/persbericht-nederland-europees-koploper-opvragingen-telecomgegevens/

- Privacy, hahah, doen we niet aan, geen tijd voor en gewoon negeren!
https://www.bof.nl/2010/07/26/onacceptabele-verwaarlozing-privacyregels-bij-opsporingsdiensten/

Het maakt allemaal geen ene moer uit.
Het enige dat telt is een recht verkrijgen.
Om er daarna mee te doen wat je wil.
Met de wel bewezen garantie dat iedereen die er misbruik van maakt ermee wegkomt.

Bullshit dus op basis van de niet geleerde lessen want vergeten feiten uit het verleden.
21-11-2017, 16:01 door Anoniem
SGP, ChristenUnie, VVD, PvdA, CDA, 50Plus, OSF en PVV stemden voor. D66, GroenLinks, SP en PvdD stemden tegen.

Dus, laat bij een volgende verkiezing meewegen wat je echt belangrijk vind.
21-11-2017, 16:32 door Anoniem

Ik zou eigenlijk wel willen dat deze erosie bij de belastingheffing zou zijn, Dit soort "veiligheid" blijft als voor een koe een zak ballonnen kopen.

Is al gedaan, of ben je de dividendbelasting aanpassing vergeten?
Je bedoelde vast een erosie tengunste van jezelf!
21-11-2017, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: SGP, ChristenUnie, VVD, PvdA, CDA, 50Plus, OSF en PVV stemden voor. D66, GroenLinks, SP en PvdD stemden tegen.

Dus, laat bij een volgende verkiezing meewegen wat je echt belangrijk vind.

Dit had je de vorige keer dat je kon kiezen ook al kunnen/moeten doen.
Heb ik toen ook al gedaan.
21-11-2017, 19:19 door Anoniem
Keer op keer zien we bewijzen dat de enige partij die zich niets gelegen laat liggen aan wetgeving, de overheid zelf is. Een kenteken staat op naam en is dus een persoonsgegeven. Ik heb nooit toestemming aan de overheid gegeven voor het op deze wijze registreren van mijn auto op de snelweg. Dus is er geen akkoord, geen doelbinding en gaat dit lijnrecht in tegen de vereisten in de AVG. Een Europese wet...

Zucht.

1984 is here. De NL burger wordt meer gemonitored dan George Orwell in zijn boek beschreef. Meer dan de Stasi en KGB. We worden gevolgd, bekeken en beoordeeld. Onze privacy is volgens de overheid geen issue meer. Die behoort aan haar. En wel een AP optuigen die het bedrijfsleven het leven zuur gaat maken... maar wanneer gaat die AP naar Brussel om de NL overheid aan te klagen? 4% van de bruto-omzet van de overheid als boete? Maar ja; dat is dan weer belastinggeld dat wij op moeten brengen.

Zucht in het kwadraat.
21-11-2017, 20:31 door Anoniem
Tja als alles wordt opgeslagen,dan heb je geen privacy meer want dan weet iedereen waar je je bevind,met de auto en hoe laat je ergens hebt gereden.
Opgeslagen kentekens daar is altijd de naam te herleiden op wiens naam het voertuig geregistreerd staat en waar hij woont.
21-11-2017, 20:53 door Anoniem
Vergeten we niet de rfidchips in de kentekens ?
En Ecall ?
En dan deze controle camera's erbij ?
21-11-2017, 22:55 door Anoniem
Men weet het van android, al hebt u geo-locatie uitgezet,
wordt uw locatie in relatie tot de dichtstbijzijnde mast toch gedeeld
met Google en dus ook met de overheid,
want is onze overheid niet een verlengstuk via de five eyes samenwerking.

Leven de Eerste Kamerleden (ik nader zelf ook de zeven kruisjes,
maar zit nog elke dag errors te zoeken in allerhande website scripts
om de infrastructuur een ietsiepietsie veiliger te maken)
in een totaal andere werkelijkheid misschien?

Bekijken ze onze wereld anders, als die nu is. Net zoals jongeren die niet meer radio luisteren en
ook niet meer naar DAB, maar hun favoriete muziek weten te vinden via Spotify
bij voorbeeld op wat voor device dan ook. Geef me een artiestennaam en ik vind zijn uitvoeringen.

Wie moeten deze mensen van de Eerste Kamer digitaal gaan reanimeren uit hun digibeten sluimertoestand?

Geef het maar op. Geen eer meer aan te behalen of als ze het weten dan eigenwijs alles negerend.

Zielig, toch, joh? Maar je zal maar IT gedreven zijn of privacy voorvechter (volgens hen "kwaad volk").
22-11-2017, 00:11 door Anoniem
@anoniem van 16:32

En bij wat je daar aanhaalt over de dividendbelasting, dat is het mooiste stukje officieel nep nieuws, dat we de laatste tijd uit Den Haag hebben mogen vernemen. Onwetenden volkomen op het verkeerde been gezet.

Deze grote bedrijven betalen veelal geen enkele dividend belasting, eerder de aandeelhouders en dus is het Nederlands vrijgevigheid richting hen, zodat zij maar in 1 land af hoeven te dragen (belastingverdragen zorgen daarvoor). Een of andere oligarch of plutocraat is er dus mee in z'n sas.

Het praatje voor de burgers klonk zo goed, maar het verhaaltje deugde niet en dat is vaak ook zo als de overheid zich bemoeit met IT zaken. Even niet vergeten dus, dit scenario.
22-11-2017, 09:31 door Anoniem
Wie weet hoe dit werkt... Bewaart de politie ze nu 28 dagen en trekt de AIVD er in die periode met de WIV in de hand een kopietje van om het onder hun bevoegdheden langer te bewaren?
22-11-2017, 10:07 door Anoniem
De 'grote" bedrijven, waarschijnlijk wel.

Een bedrijf krijgt niet, omdat het ''groot'' is, opeens toegang tot dergelijke data. Hoe je hierbij komt ontgaat mij.
22-11-2017, 10:12 door Anoniem
Deze grote bedrijven betalen veelal geen enkele dividend belasting, eerder de aandeelhouders en dus is het Nederlands vrijgevigheid richting hen

Komt gewoon overeen met het nieuws. Overigens zijn het de bedrijven die de belasting inhouden op de dividend uitkering, en dit vervolgens over moeten maken aan de belastingdienst. Wel namens de aandeelhouder. En dat zijn inderdaad vaak buitenlandse investeringsfondsen en dergelijke.

dat is het mooiste stukje officieel nep nieuws

Het feit dat je de materie kennelijk ingewikkeld vind, maakt het kennelijk tot ''nep nieuws''

Het praatje voor de burgers klonk zo goed, maar het verhaaltje deugde niet en dat is vaak ook zo als de overheid zich bemoeit met IT zaken. Even niet vergeten dus, dit scenario.

Politici brengen een verhaal altijd zo, dat het optimaal in hun straatje past. Dat is niets nieuws. Dat de oppositie er anders naar kijkt dan de coalitie, is niet zo verbazingwekkend.
22-11-2017, 10:13 door Anoniem
Bewaart de politie ze nu 28 dagen en trekt de AIVD er in die periode met de WIV in de hand een kopietje van om het onder hun bevoegdheden langer te bewaren?

Ongetwijfeld, maar het antwoord valt onder het staatsgeheim ;)
22-11-2017, 10:20 door Anoniem
Men weet het van android, al hebt u geo-locatie uitgezet, wordt uw locatie in relatie tot de dichtstbijzijnde mast toch gedeeld met Google en dus ook met de overheid, want is onze overheid niet een verlengstuk via de five eyes samenwerking.

Google is geen onderdeel van de Five Eyes samenwerking. Google heeft er ook geen belang bij die informatie te delen, tenzij er geld tegenover staat. De lokatie in relatie tot de dichtsbijzijnde mast wordt gewoon opgeslagen door Nederlabdse telco's./ De logische weg voor onze overheid is om deze data te halen bij Nederlandse telco providers. Denk je soms dat ze met andere mobieltjes dan Android je lokatie niet bekend is ?

De lokatie in relatie tot de dichtsbijzijnde mast kan Google overigens helemaal niet meten, aangezien zij daarvoor niet beschikken over de juiste middelen. Hiervoor heb je toegang nodig tot de infrastructuur van de telco provider.
22-11-2017, 10:22 door Anoniem
Geef me een artiestennaam en ik vind zijn uitvoeringen.

Gefeliciteerd, wat is de relevantie hiervan ?
22-11-2017, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem: Tja als alles wordt opgeslagen,dan heb je geen privacy meer want dan weet iedereen waar je je bevind,met de auto en hoe laat je ergens hebt gereden.
Dit soort onzin maakt iedere discussie nutteloos. Natuurlijk weet niet "iedereen" dat.

Opgeslagen kentekens daar is altijd de naam te herleiden op wiens naam het voertuig geregistreerd staat en waar hij woont.
Maar niet door "iedereen". Irrelevant dus. Er zitten nu al kentekens op auto's en je kunt nu al langs de kant gaan zitten
met een blocnote om ze op te schrijven. Dat wordt ook al jaren gedaan, door NIMBY clubjes enzo.
22-11-2017, 10:59 door Anoniem
'Zij' in de 1ste kamer: D66, GroenLinks, SP en PvdD stemde tegen, houdt het in het achterhoofd voor de volgende stemronde.
Hopelijk sneller dan de 3.5 jaar die ze nog mógen, waar ze nog meer onomkeerbare schade kunnen aanrichten in deze nóg(¿) beschaafde samenleving.
Gelukkig dat er organisaties bestaan (zoals genoemde Bits of Freedom en Privacy First), die met langdurige rechtszaken dit soort privacy schendingen probéért aan te vechten. Een schande dat dit nodig is, een schande dat keer op keer onze eigen regering het Europese privacy-recht blijft schenden. Met mooie waarborgen die na een periode van bezinking overboord gegooid worden. Om te janken dat ons recht op privacy op een dergelijk slinks uitgestippelde manier naar de haaien gaan.

Opvallend dat de senatoren van D66 niet blind hun 2de kamer collegae volgen, daar kunnen die andere partijen nog wat van leren!
Enkel als compliment (dat is hóé de 1ste kamer dient te fungeren) en zeker NIET dat ik deze partij adviseer voor de volgende stemronde. Dit,
- omdat ze hun principes te grabbel leggen (referendum opgeven), en
- hoe ze (Pechtold vooral) tijdens de formatie heel sneaky probeerde CU als coalitiepartij buiten te sluiten, en
- hoe ze zich nu aansluiten bij de uitspraak van buma om al bij voorbaat de uitslag van komend referendum te negeren, en
- hoe ze nu proberen te voorkomen dat er alsnog een referendum kan plaatsvinden nadat ze het raadgevende referendum wet in de 2de en 1ste kamer hebben afgeschoten.

Zo jammer én vreemd dat de vvd bij de vorige verkiezingen niet net zo afgestraft werden als de pvda. Hoewel, zo vreemd is het niet; Strategische stemmers waren bang dat pvv teveel stemmen zou krijgen. En dat zou ook wel hoogst waarschijnlijk zo zijn, maar ik had liever gezien hoe dat scenario zou uitpakken dan dat rutte met zijn vvd voor de derde keer dit land bestuurt als zijnde Nederland BV. De economie is prioriteit numero 1. Alles draait om geld maken, dan heb je macht en daarmee zeggenschap in deze globaliserende era. Niet inzien dat je met synergie meer bereikt dan dat je je op elk vlak concurrerend opstelt, is de valkuil in deze kortzichtige, hebberige zienswijze.
22-11-2017, 18:05 door Anoniem
@Anoniem van 10:59

Goed betoog, staat als een huis. Denk, dat heel veel, echt heel veel burgers van ons land zich in deze visie van u kunnen vinden,

Jammer alleen dan weer, dat er vervolgens niets met zo'n algemeen overheersend gevoelen onder alle burgers wordt gedaan.

De Grootst Gemene Deler heeft geen invloed meer op deze dysfunctionele datagraai en surveillance ondersteunende grootcommercieel geregeerde bende. Zij heeft lak aan alles en iedereen.

Goed, het zij zo, maar wie niet luisteren wil, zal later toch ook op de blaren moeten komen te zitten.

Ik hoop sterk dat degenen, die het nu zo goed voor ons allemaal denken te weten,
dat dan ook op die manier zullen gaan ervaren en niet de slachtoffers van hun beleid.

Ook landelijk karma werkt uit - onvermijdelijk en onontkoombaar -.
We kunnen er bijna op wachten. Dat is wat ik jullie allemaal brom.
23-11-2017, 10:47 door Anoniem
Interessant, ik begrijp de paniek op dit forum al lang niet meer. In onze tijd, waar data over staat, lekker decentraal zonder controle en bescherming is alles na te gaan in de virtuele wereld.

Dus naast de lange opslag data (retentie) van worden nu onze bewegingen met de auto opgeslagen.

En voor de duidelijkheid. Ze hebben ook gelijk uw positie op het moment van registratie. Dus men hoeft het niet meer te combineren/verreiken met data afkomstig van bijvoorbeeld google. Overal staan camera's welke in staat zijn kentekens te registreren. Mooie vorm van track en trace.

Wil men dit soort zaken voorkomen, misschien de bij de eerstvolgende landelijke verkiezingen op een andere partij stemmen.
24-11-2017, 07:28 door karma4
Door Anoniem: ....
Ook landelijk karma werkt uit - onvermijdelijk en onontkoombaar -. We kunnen er bijna op wachten. Dat is wat ik jullie allemaal brom.
Zeker niet handig dat ongebreideld opslaan als track en tracé optie. Karma kent geen goed en kwaad ook niet met big data.
Behalve de beschadiging van de democratische principes zou het allemaal.wel enns niet kunnen werken. Te veel hoge verwachtingen dat met een database en wat camera's alle fysieke bedreigingen aan te pakken zijn.
Waar komt dat geloof tch vandaan?
Wie heeft er voordeel van van al dat gedoe?
Denk eens aan de blamage van vingerafdrukscan met het paspoort. De faal van bzk brengt met zich mee dat het noemen van een bsn of kopietje paspoort al als identiteutsovername gezien wordt
24-11-2017, 11:06 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: ....
Ook landelijk karma werkt uit - onvermijdelijk en onontkoombaar -. We kunnen er bijna op wachten. Dat is wat ik jullie allemaal brom.

4, Reageer je nou alleen maar omdat je je aangesproken voelt omdat er het woord karma wordt gebruikt!?

Zeker niet handig dat ongebreideld opslaan als track en tracé optie. Karma kent geen goed en kwaad ook niet met big data.

Betreffende het gebruik van het woord karma, gaat het er niet om of de big data goed noch kwaad is, maar dat we qua land meer verschuiven naar DDR praktijken en daarmee dichter in de buurt komen van landen als bv Iran/Noord-Korea in plaats daar vandaan te blijven. Door die afglijding naar die negatieve kant, kan het zijn dat ons landje in de nabije toekomst niet meer zo vrij ervaren kan worden en dat kan als effect geven dat wij Nederlanders onze eigen regering (nog meer) gaan wantrouwen. Wat weer een negatief effect teweeg kan brengen naar hoe andere landen ons landje valideren. En dat is hoe ik interpreteer hoe karma op deze actieS zal kunnengaan uitwerken.


Behalve de beschadiging van de democratische principes zou het allemaal.wel enns niet kunnen werken.

Niks met democratische principes te maken, het gaat om het Europese privacyrecht, het recht om vrijelijk te kunnen reizen zonder dat dit gemonitord wordt.

Te veel hoge verwachtingen dat met een database en wat camera's alle fysieke bedreigingen aan te pakken zijn. Waar komt dat geloof tch vandaan?

Beetje naïef! Hoe profileert google/facebook iedereen dat gebruik maakt van hun services? Met een goed gevulde database en goeie algoritmes. En dat zijn Iets grotere databases dan het bijhouden van alleen kenteken-foto’s. Daarmee in vergelijking is het peanuts om ieder kenteken te 'profileren, om daarmee goed inzicht te geven hoe ieder -niet meer vrijelijk- door het land reist.
Dat gebeurt nú 'misschien' nog niet, maar aangezien de nieuwe wet -Wiv- er al doorheen is, waarin ook is verzonnen om een geheime DNA-bank bij te gaan houden, zie ik dit ook alleen maar als '- onvermijdelijk en onontkoombaar -' toekomstbeeld.


Wie heeft er voordeel van van al dat gedoe?

Kijk eens wie er het nadeel mee heeft, namelijk de Nederlandse burger, die zich steeds meer gespioneerd gaat voelen en daarmee onbewust zijn handelen gaat aanpassen, zich daardoor weer onbewust gestrester door het leven waart. En stress is niet zo goed voor je gezondheid.

Denk eens aan de blamage van vingerafdrukscan met het paspoort. De faal van bzk brengt met zich mee dat het noemen van een bsn of kopietje paspoort al als identiteutsovername gezien wordt

Ander onderwerp erbij halen die hier níéts mee te maken hebben¿

& Indien mogelijk, haal je tekst ajb eerst eens door een spellingschecker, dat maakt het lezen wat aangenamer; dat is, als ik het al lees! Neb neemt meer moeite om je terecht zetten, ik sla, als jullie beide voorkomen, beide over, aangezien het 9 van de 10 niets aanvult, zo jammér.
24-11-2017, 21:11 door karma4 - Bijgewerkt: 24-11-2017, 21:11
Door Anoniem: 11:06
Anoniem ik reageer voornamelijk omdat:
- 1 lobbyisme met een geloofsbeleid een bedreiging voor een ieder is,
- 2 Met informatieveiligheid er nog grote verbeterstappen te maken zijn
- 3 De blindheid voor wat werkelijkheid/waar is in combinatie met bovenstaand 1,2 echt beangstigend is.


Betreffende het gebruik van het woord karma, gaat het er niet om of de big data goed noch kwaad is, maar dat we qua land meer verschuiven naar DDR praktijken en daarmee dichter in de buurt komen van landen als bv Iran/Noord-Korea in plaats daar vandaan te blijven. Door die afglijding naar die negatieve kant, ....
Geloof je dat echt zelf? Dan is er nog veel te doen.

Niks met democratische principes te maken, het gaat om het Europese privacyrecht, het recht om vrijelijk te kunnen reizen zonder dat dit gemonitord wordt.
Nu is het EU recht ineens wel goed en gewoonlijk wordt het als de oorzaak van de problemen weggezet (politiek handig).
Je bedoelt vermoedelijk http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN echter enkel al je uitspraak hier laat zien dat je er je niet in verdiept hebt. Artikel 2 overgeslagen de verplichtingen van universele rechten van de mens overgeslagen. Daarmee ben niet bezig met privacy te beschermen integendeel door dat gebrek ben je bezig met het afbreken van de privacy rechten. Het is het hetzelfde wat criminelen terroristen doen, onder het mom van privacy juist andermans privacy ongebreideld ongestraft schenden.
... Er is nog veel te doen.


Beetje naïef! Hoe profileert google/facebook iedereen dat gebruik maakt van hun services? Met een goed gevulde database en goeie algoritmes. En dat zijn Iets grotere databases dan het bijhouden van alleen kenteken-foto’s. .....
Het naïeve is om voorbij te gaan aan het verdienmodel van de enkeling daarachter die nadat die financiële honger wat gestild is, kan overgaan in de machtsuitoefening in de natie/staat.
... Er is nog veel te doen.


Kijk eens wie er het nadeel mee heeft, namelijk de Nederlandse burger, die zich steeds meer gespioneerd gaat voelen en daarmee onbewust zijn handelen gaat aanpassen, zich daardoor weer onbewust gestrester door het leven waart. ....
Het is de naïviteit ten top om blind te zijn voor het financiële gevolgd door het machtsspel. Dat is nu net het onderwerp waar het om gaat. Bedenk:
- Die camera-s zijn niet gratis, ze worden ingekocht. Dat bedrijf verdient er goed aan.
- Hoe kan je de omzet verhogen? Meer camera's laten plaatsen en dan moet je ook aan beslissers met een korte termijn doel komen wat er allemaal mogelijk zou kunnen. Hoe er gedacht wordt https://www.politieacademie.nl/kennisenonderzoek/kennis/mediatheek/PDF/82564.pdf document is gedateerd maar geeft wel de gedachtegang weer. Snap je niet dat handhavers een deel van democratie zijn? (trias politica)
... Er is nog veel te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.