image

Ex-NSA-medewerker nam geheime informatie mee naar huis

zondag 3 december 2017, 14:09 door Redactie, 1 reacties

Een voormalige medewerker van de Amerikaanse geheime dienst NSA heeft bekend dat hij jarenlang geheime informatie en documenten mee naar huis heeft genomen. De inmiddels 67-jarige man werkte voor de Tailored Access Operations (TAO) divisie van de NSA, die offensieve operaties uitvoert.

Vanwege zijn werkzaamheden had hij verschillende veiligheidsmachtigingen en toegang tot nationale veiligheids- en geclassificeerde informatie. Ook werkte hij aan zeer geheime projecten, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. Volgens de bekentenis van de man heeft hij vanaf begin 2010 tot maart 2015 gevoelige en geheime informatie mee naar huis genomen, zowel in papieren als digitale vorm. Het ging onder andere om documenten die als "Top Secret" waren geclassificeerd. De rechter zal op 6 april volgend jaar vonnis wijzen. De voormalige NSA-medewerker kan een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar krijgen.

Reacties (1)
07-12-2017, 00:37 door Tim..Boersma
Kijk dat is nou een werknemer met hart voor het vak. Niks zeuren dat hij moet overwerken, nee hij brengt zelf documenten mee naar huis om verder aan de slag te gaan. prachtig om te zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.