De Consumentenbond waarschuwt mensen om drie smartphones van Samsung niet te kopen, aangezien deze toestellen binnenkort geen beveiligingsupdates meer ontvangen en gebruikers daardoor risico lopen. Het gaat om de Samsung Galaxy S7, S7 Edge en J3 2016 die nog geen twee jaar geleden werden gelanceerd, maar vanaf maart 2018 niet meer met updates worden ondersteund.
"Samsung beëindigt de ondersteuning van 3 telefoons binnen 2 jaar na de releasedatum en kijkt er niet meer naar om, terwijl de toestellen veelal langer op de markt blijven. Samsung heeft wat ons betreft een verplichting waar zij niet zomaar voor weg kan lopen", zegt Bart Combée, directeur Consumentenbond. De kritiek is ook aan winkeliers en providers gericht, die de telefoons blijven aanbieden.
Zo liet KPN op de eigen website weten dat de Samsung S7 "regelmatig updates" krijgt en "optimaal" is "beveiligd". Nadat de provider door de Consumentenbond hierop was aangesproken is de claim van de website verwijderd. Als goed voorbeeld wijst de Consumentenbond naar Google. De internetgigant blijft zijn Pixel-telefoons 3 jaar na de release van beveiligingsupdates voorzien.
Het updatebeleid van fabrikanten van Android-smartphones is de Consumentenbond al jaren een doorn in het oog. Daarom is de organisatie een bodemprocedure tegen Samsung gestart, de marktleider van Android-smartphones. Deze dient in maart 2018. Inmiddels geeft Samsung wel informatie over updates, maar die informatie is volgens de Consumentenbond verstopt en Samsung geeft geen updategarantie. Daarnaast vindt de Consumentenbond dat Samsung toestellen langer met updates moet ondersteunen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Op woensdag 17 maart mogen alle Nederlanders van achttien jaar en ouder weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. ...
Nog een aantal weken en dan gaat Nederland weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. In aanloop naar de ...
Het aftellen naar de verkiezingen is begonnen. Nog vier weken en dan mag Nederland in de stemlokalen en per post bepalen wie de ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.