image

Man aangeklaagd voor diefstal van 1,8 miljoen dollar aan Ethereum

maandag 18 december 2017, 12:50 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten is een 35-jarige man aangeklaagd voor het stelen van 1,8 miljoen dollar aan Ethereum. Opmerkelijk aan de zaak is dat een gewapende overval tot de diefstal leidde. Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie kenden de verdachte en het slachtoffer elkaar en vond er op 4 november een ontmoeting tussen beiden plaats. Ook stelt het OM dat de verdachte wist dat het slachtoffer 1,8 miljoen aan Ethereum bezat.

Na de ontmoeting regelde de verdachte een minivan om het slachtoffer naar huis te laten brengen. In de minivan had een gewapende overvaller zich verborgen die de telefoon, portemonnee en sleutel van de verdachte eiste. Na enige tijd wist het slachtoffer uit het voertuig te ontsnappen en belde de hulpdiensten. Uit videobeelden blijkt dat de verdachte met de gestolen sleutels de woning van het slachtoffer betrad. Vervolgens is op de beelden te zien dat de verdachte met een voorwerp de woning weer verlaat. Het zou hier om een digitale portemonnee met Ethereum gaan. Uit andere documenten blijkt dat de verdachte niet veel later zo'n 1,8 miljoen dollar aan Ethereum naar zijn eigen wallet overmaakte.

"Hackers, datalekken en fraude zijn niet de enige dreigingen voor het vermogen van mensen", stelt procureur-generaal Cyrus Vance. "Deze zaak laat zien dat cyber en gewelddadige misdrijven elkaar steeds vaker kruisen. De verdachte is aangeklaagd wegens het coördineren van een ontvoering, gewapende overval en inbraak om toegang tot de digitale portemonnee van het slachtoffer te krijgen. Het is de verwachting nu de waarde van cryptocurrency stijgt dat dit soort misdrijven vaker zullen vooromen."

Reacties (2)
19-12-2017, 03:04 door Anoniem
Naar zijn eigen wallet hehe veel makkelijker kun je het niet maken voor de opsporingsdiensten. Geeft wel aan dat je goede vrienden moet kiezen of niet op moet scheppen over je bezit...
19-12-2017, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Naar zijn eigen wallet hehe veel makkelijker kun je het niet maken voor de opsporingsdiensten

"Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie kenden de verdachte en het slachtoffer elkaar"

maakt dus niet zo veel uit dat het zijn eigen wallet was
hij had beter na de overval gelijk het vliegtuig gepakt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.