image

Windows 10 krijgt beveiligingsvragen voor lokale accounts

woensdag 20 december 2017, 11:04 door Redactie, 8 reacties

Gebruikers van Windows 10 die het wachtwoord van hun lokale account vergeten zijn kunnen die straks via het beantwoorden van een aantal beveiligingsvragen resetten. Microsoft heeft de optie aan een testversie van het besturingssysteem toegevoegd en zal die later onder gebruikers uitrollen.

Met de lancering van de Fall Creators Update het al mogelijk voor gebruikers die met hun Microsoft-account op Windows inloggen om vanaf het inlogscherm het wachtwoord te resetten. Nu zal de optie ook voor lokale accounts beschikbaar worden. Hiervoor moeten gebruikers eerst een aantal beveiligingsvragen en antwoorden instellen. In het geval gebruikers hun wachtwoorden vergeten zijn kunnen ze vervolgens door het beantwoorden van de eerder ingestelde beveiligingsvragen het wachtwoord resetten. De nieuwe feature is nu al te te testen in Windows 10 Insider Preview Build 17063.

Image

Reacties (8)
20-12-2017, 11:32 door Anoniem
Alsof iemand met lokale toegang tot je computer, de antwoorden op deze vragen niet weet...
20-12-2017, 11:38 door Anoniem
Waarom security questions..... waarom.
Oa google heeft al in 2015 ingezien dat dit nutteloos is en zorgt voor of een additionele attack vector of een gigantisch ongemak omdat mensen de antwoorden vergeten...
https://www.macobserver.com/tmo/article/google-study-finds-security-questions-next-to-useless
20-12-2017, 11:45 door Anoniem
Ik zie de 'security questions' als de meest stupide oplossing voor het niet kunnen inloggen, of dat nu lokaal of niet is. Als je daar zinnige antwoorden op geeft dan kan iedereen die wel terug vinden. En onzinnige antwoorden ga je niet kunnen onthouden. Waardeloze oplossing.
20-12-2017, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem: Alsof iemand met lokale toegang tot je computer, de antwoorden op deze vragen niet weet...
Dat heb je zelf in de hand. Wanneer je de antwoorden "verkeerd" invult, dus wanneer je in Amsterdam bent geboren en aangeeft dat het Rotterdam is, wordt het moeilijk. Alleen moet je zorgen, dat de antwoorden voor jou wel logisch zijn..... Maar dan kun je vermoedelijk ook je wachtwoord wel onthouden. Het advies blijft dus altijd, dat mensen een wachtwoord kiezen, dat ze met een trucje kunnen onthouden, maar dat niet makkelijk te raden is.
20-12-2017, 12:30 door Joep Lunaar
De zogenaamde beveiligingsvragen, niet alleen bij Microsoft, maar ook bij Apple, zijn wonderlijk.
a) ze vragen zaken die hen (de softwarebedrijven) niets aangaan.
b) de antwoorden zijn voor derden veelal te raden (social engineering)
c) als erom wordt gevraagd weet de gebruiker soms zelf niet wat hij als antwoord heeft opgegeven
d) antwoorden gegeven t.b.v. van een account bij de ene service, zullen veelal niet afwijken van die bij een andere service, waarmee de gebruiker in wezen potentieel zijn account bij andere providers ontsluit.

Indien het gebruik van een (hoofd)wachtwoord of ander authenticatiemiddel gewoon vaak wordt vereist, zal de gebruiker het ook niet zo snel vergeten - kan die het niet meer opzeggen dan "weet" het motorisch geheugen 't wel.
20-12-2017, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom security questions..... waarom.
Oa google heeft al in 2015 ingezien dat dit nutteloos is en zorgt voor of een additionele attack vector of een gigantisch ongemak omdat mensen de antwoorden vergeten...
https://www.macobserver.com/tmo/article/google-study-finds-security-questions-next-to-useless

Google heeft inderdaad niks met security. Die moeten ze elke keer omzeilen om aan hun gegevens te komen.
21-12-2017, 09:09 door Anoniem
Dear god, alsjeblieft niet
22-12-2017, 15:19 door Anoniem
ah zou je het ook weer uit mogen zetten? of nog beter, staat dat std gewoon uit? of krijgen we dit door de strot geduwt omdat MS weer beter weet of denkt te weten?

ik zie het nu al voor me, volgend jaar na een update, de vragen in het japans ineens :) ha ha ha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.