image

Politie doet invallen in Brabant in onderzoek naar cybercrime

donderdag 11 januari 2018, 16:04 door Redactie, 2 reacties

Het cybercrimeteam van de politie Oost-Brabant heeft vanochtend invallen gedaan op twee adressen in Bladel. De invallen houden verband met een internationaal onderzoek naar computercriminaliteit. Het van oorsprong Duitse onderzoek was gericht op verdachten die diensten aanbieden waardoor malware lastiger is te detecteren voor anti-virussoftware. Het gaat om zogeheten "crypters" en "counter antivirus".

Tijdens het Duitse onderzoek werd de beheerder van de diensten aangehouden en zijn de server en database in beslag genomen. Op basis van een analyse van de in beslag genomen informatie achterhaalde de Duitse politie een grote hoeveelheid aan persoonlijke gegevens van klanten van over de hele wereld. Tijdens een internationale actie in juni vorig jaar werden in dat verband al arrestaties verricht in Cyprus, Italië, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. De actie werd ondersteund door het Europese Cybercrime Centrum van Europol.

Uit onderzoek bleek dat ook een aantal klanten woonachtig was in Oost-Brabant. Het cybercrimeteam van de politie Oost-Brabant wist de werkelijke verblijfplaats van de verdachten te achterhalen. In november werd op locaties in Sint-Oedenrode en Eindhoven al een inval gedaan. Daarbij werden computerapparatuur en gegevensdragers in beslag genomen. Op de adressen die vandaag werden bezocht zijn opnieuw digitale gegevensdragers meegenomen. Alle data wordt verder geanalyseerd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Reacties (2)
11-01-2018, 16:26 door Anoniem
Deze "klanten" zijn meestal jongeren die via forums zoals "hackforums.net" op een zeer gemakkelijke manier in dit milieu terecht geraken. Meestal doen ze zelfs betalingen met PayPal.
12-01-2018, 04:32 door Anoniem
Razorscanner ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.