image

Let's Encrypt passeert 50 miljoen actieve tls-certificaten

donderdag 15 februari 2018, 11:49 door Redactie, 0 reacties

Certificaatautoriteit Let's Encrypt, die gratis tls-certificaten voor websites uitgeeft, is de 50 miljoen actieve certificaten gepasseerd. "Een nieuwe mijlpaal", aldus de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en één van de partijen die Let's Encrypt ondersteunt. Actieve certificaten wil zeggen het aantal certificaten dat op dit moment geldig en niet verlopen is. In totaal heeft de certificaatautoriteit inmiddels 217 miljoen certificaten uitgegeven.

"Afhankelijk van je definitie van "website", suggereert dit dat Let's Encrypt tussen de 23 miljoen en 66 miljoen websites met https beschermt", zegt Seth Schoen van de EFF. Het probleem is dat sommige uitgegeven certificaten voor meerdere sites worden gebruikt. Als er wordt gekeken naar "fully qualified domains active" gaat het om 66 miljoen certificaten. Hierbij worden bijvoorbeeld security.nl en www.security.nl als aparte domeinen geteld.

Als er wordt gekeken naar actieve geregistreerde domeinen die van een Let's Encrypt-certificaat gebruikmaken gaat het om 26 miljoen domeinen. In dit geval worden security.nl en www.security.nl als één domein geteld. "Wat het getal ook is, het groeit elke dag nu meer en meer webmasters en providers van Let's Encrypt gebruikmaken om https voor hun websites in te schakelen", aldus Schoen. Hij merkt op dat Let's Encrypt vooral groeit doordat het websites hun eerste certificaat geeft, in plaats van dat websites bij andere certificaatautoriteiten worden weggekaapt.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.