image

Australië, Canada en VS beschuldigen Rusland van NotPetya

vrijdag 16 februari 2018, 10:07 door Redactie, 16 reacties

In navolging van Groot-Brittannië wijzen ook Australië, Canada en de Verenigde Staten naar Rusland als verantwoordelijke voor de NotPetya-aanval van vorig jaar juni. En net als de beschuldiging van de Britse overheid bevatten ook de Amerikaanse, Australische en Canadese beschuldigingen geen enkel concreet bewijs of technische informatie.

Volgens de verklaring van het Amerikaanse ministerie heeft het Russische leger vorig jaar juni de "meest vernietigende en kostbare cyberaanval in de geschiedenis uitgevoerd". De Australische regering laat weten dat het op advies van de Australische inlichtingendiensten en in overleg met Groot-Brittannië en de Verenigde Staten tot de conclusie is gekomen dat Rusland verantwoordelijk is. Ook de Canadese geheime dienst stelt dat "actoren in Rusland" voor de aanval verantwoordelijk waren.

Reacties (16)
16-02-2018, 10:19 door Anoniem
En waar zijn de feitelijke bewijzen dat het zo is? Niet de 'sterke aannames' maar concrete bewijzen. Een mooie gecoördineerde Zijstra actie van deze landen. Ze weten het zeker 'denken ze'.
16-02-2018, 12:31 door Anoniem
Beter je afvragen waarom? Is er al een warm cyberconflict gaande en kan dit nog verder ontaarden.

Altijd je afvragen wie hebben belang bij dit ware of nep-nieuws te verspreiden?

Natuurlijk het militair industrieel complex, die aan elke wapenwedloop dik van twee kanten verdienen wil.
Of het nu om een digitale online of een offline wapenwedloop gaat.

Dit is de tijd van de proxywars met proxylegers als van Blackwater en Wagner

Het borrelt vervaarlijk in het moeras en hier en daar duiken een paar krokodillenogen op
en vermoedt men dadelijk opengesperde kaken te zien vol met vlijmscherpe tanden.
Kassa!

Jodocus Oyevaer
16-02-2018, 13:05 door karma4
Bijvoorbeeld de gerichtheid op een bepaald land Oekraïne darkenergy met een specifiek bedrijf gangbaar op die markt met als doel van de malware enkel destructie.
Dat is niet grappig en niet voor 50eur.
Vervolgens een track&trace analyse....
16-02-2018, 13:53 door Anoniem
Het is natuurlijk maar de vraag of je een staat verantwoordelijk kunt maken voor alle activiteiten die binnen hun grondgebied plaatsvinden. IP-adressen zijn hier zowiezo discutabel.
16-02-2018, 14:03 door Anoniem
@karma4,

Wel duidelijk waar jij staat in deze. Daar hoeven we dan ook niet meer over te discussiëren.

Met vanaf 2003 niet geupdate servers in Oekraïne was deze wiper installatie ook weer niet zo'n geweldig kunststuk,
met behulp van een NSA backdoor. Misschien was er wel sprake van uitlokking?

Was het Rusland, waren het RBN-criminelen in dienst van of toch het westen,
die dit later Rusland het in de schoenen wilde schuiven?

We weten het nog steeds niet en komen dit ook waarschijnlijk nooit te weten.
Zeker niet meer via ex-minister Zijlstra noch uit St. Petersburg.

Met een volledige westerse omsingeling van de Russische Federatie sinds de uitbreiding naar het oosten
van de NAVO/EU en de constante CIA activiteiten ten dienste van dit soort projecten
(o.a. in Frankfurt, Roemenië) verbaast me dat alles niets.

Eerder begon "Drang Ost fuer Lebensraum" tijdens Operatie Barbarossa ook met de inname van Oekraïne,
het land van het goudgele koren onder de strak blauwe hemel (denk aan de vlag van dit mooie land).

Er was ook in de bezetting sprake van een grote collaboratie met nazi-Duitsland,
ook door o.m. Oekraïense SS in de Duitse kampen in Polen.

De rol van het westen daar - nato, McCain, Biden, Soros, is niet erg aan de orde geweest in de westerse massa media.

Het is ook niet iets om je zo trots over op de borst te kloppen net als de Gadafi kleurenrevolutie destijds
en de huidige paarse revolutieplannen tegen een democratisch gekozen zittende President van de USA.
Waar staat EU daarin? Zeer slechte verliezers daar en hier.

De Nederlandse kiezer heeft al iets hierover gezegd, maar de Nato-EU rethoriek wordt gewoon voortgezet.

Wenst men echt een open (cyber) conflict met de Russische Beer. Ik zou er maar niet aan beginnen.
Er hebben zich in de geschiedenis al meer op verkeken en op stuk gelopen.
16-02-2018, 14:36 door Anoniem
tja, nieuwe axis.. de gemeen en best landen...
hun weg of de snelweg.
mee eens of je heult met de vijand..
16-02-2018, 15:22 door Anoniem
Door Anoniem: En waar zijn de feitelijke bewijzen dat het zo is? Niet de 'sterke aannames' maar concrete bewijzen. Een mooie gecoördineerde Zijstra actie van deze landen. Ze weten het zeker 'denken ze'.

Altijd makkelijk vanuit de zijlijn...

Hoe zou dat 'concrete bewijs' er uit moeten zien?
16-02-2018, 17:14 door Anoniem
Tsja, naast al die complottheorieën die hierboven bedacht worden is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat de Russen het gewoon gedaan hebben. Die Five Eyes landen gaan echt niet over één nacht ijs met dit soort beschuldigingen en we weten allemaal wat voor mogelijkheden ze hebben op inlichtingengebied. Persoonlijk heb ik nog steeds meer vertrouwen in het oordeel van deze landen dan in de Russische overheid. Je kunt dit soort statements wel afserveren omdat Zijlstra een keer gelogen heeft, maar het verschil is dat hij daarvoor ter verantwoording is geroepen door een vrije pers en daarvoor af moest treden. Oftewel, in het Westen zitten er nog steeds vaak consequenties aan liegen, ook als het om inlichtingenwerk gaat. Zeker bij landen die de blamage van een tweede Irak willen vermijden en dus een hoge standaard voor bewijs hanteren.
16-02-2018, 19:07 door karma4
Door Anoniem: @karma4,
...
Wenst men echt een open (cyber) conflict met de Russische Beer. Ik zou er maar niet aan beginnen.
Er hebben zich in de geschiedenis al meer op verkeken en op stuk gelopen.
Waar jij voor staat lijkt me ook duidelijk. Tegen vrijheid en tegen democratie aansluiting zoekend bij het groot Russische rijk.
Dat was in de jaren 30 ook bij velen een ideaal heette die Anschluss. In wo II werd Europa voortijdig verdeeld Stalin has best veel meer willen hebben. Enig idee hoe zijn politiek was?
16-02-2018, 19:18 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: En waar zijn de feitelijke bewijzen dat het zo is? Niet de 'sterke aannames' maar concrete bewijzen. Een mooie gecoördineerde Zijstra actie van deze landen. Ze weten het zeker 'denken ze'.

Altijd makkelijk vanuit de zijlijn...

Hoe zou dat 'concrete bewijs' er uit moeten zien?

Het bredere beeld is dat de VS al lang bezig zijn met een georganiseerde anti Rusland stemming. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie is het Westen bezig de grens richting Rusland te verleggen. Er waren mondelinge afspraken dat het Westen dat niet zou doen. De NAVO ontkende dat deze afspraak maar uit documenten blijkt dat die afspraak er wel was. De VS hebben voor de regime change in Ukraine rond de 5 miljard aan NGO's gegeven in Ukraine om de democratie te bevorderen. Heel toevallig Ukraine en niet een ander land. Welk land heeft de afgelopen de meeste oorlogen gevoerd om de belangen van de VS waar ook ter wereld te 'beschermen'. De inval in Iraq werd gelegitimeerd door fake intel. Europa op zich geeft het veelvoudige uit aan defensie ten opzichte van Rusland. Legitimatie voor een verhoging van de defensie uitgaven kan alleen als het volk meent dat er daadwerkelijk een vijand is. Wat zou de VS doen als Rusland een anti raket systeem op Cuba of in Mexico zou plaatsen? Dat doet de VS wel in Oost Europa.
16-02-2018, 22:37 door Anoniem
Misinterpretatie van de geschiedenis, de Anschluss gaat over de het "ins Reich" brengen van Oostenrijk ten tijde van het Derde Rijk (Nazi Duitsland). De geschiedenis van WO II werd in het verborgene aangestuurd door de grote multinationals uit Anglo-Amerika. Denk aan een bedrijf als Ford, dat zowel wapens leverde aan Hitler als aan Stalin. Voor de rol van bijvoorbeeld IBM Holorith bij de facilitering van de Holocaust is nooit iemand voor het Neurenberg Tribunaal verschenen. Ze kwamen nog zonder kleerscheuren weg ook.

Eerste wereldoorlog was een wraakactie tegen de Russische Tsaar omdat de Anglo-Amerikaanse federale bankiers zijn rijk haatten. Communisme werd geïmporteerd vanuit Engeland via Zwitserland met Lenin, die nog steeds niet uit zijn mausoleum is gehaald, een enge gebalsemde generator van het marxisme-leninisme.

De vooroorlogse terreur van Stalin was verderfelijk ook tegen de eigen partijleden van het eerste uur, Nacht und Nebel verdwijningen en reeksen moorden. Na de oorlog werd de Grote Broer bevoorraad vanuit talrijke satellietstaten, het beste vlees ging naar Rusland en de eigen markt kreeg Chinees vlees, waarvoor men dagen in de rij moest staan. Niet alle Visegrad landen zijn dus pro-Russisch, wel pan-Slavisch.

Wat het gewone volk betreft zijn Russen en Oekraïners over het algemeen lieve, gastvrije en sympathieke mensen. Dit staat los van alle politiek. Maar dat is over de ganse aarde zo, denk ik. Er marcheert wel eens een slechterik of lomperik tussen door, maar ze vormen geen gevaar (een ' lone wolf' daargelaten).

Wat hier in het westen ook niet lekker ligt met o.m. steun aan de Moslim Broederschap wereldwijd is het weer Grieks Orthodox christelijk worden van de Russische Federatie (3e profetie van Fatima spreekt hierover).

Hoofdoorzaak van de meeste ellende in de wereld werd steeds veroorzaakt door religieuzen, die geen religieuzen meer wilden zijn. Denk aan de rol van de twee valse messiassen in de geschiedenis binnen het Jodendom (twee "Frenks" in Polen en Turkije - frenk of frank is een sefard). Joden hebben dus het meest te lijden gehad in hun geschiedenis van hun eigen afvallige geloofsgenoten (Witten en versus Roden, veel communistische terreur werd ook door niet religieuze Joden bedreven).

Het is dus allemaal niet zo zwart wit als je denkt. Denk niet op gezag van anderen, zoek en denk zelf. Goede week.
17-02-2018, 09:10 door karma4
Het is dus allemaal niet zo zwart wit als je denkt. Denk niet op gezag van anderen, zoek en denk zelf.
Goede week.
Je bent een fraai eind op weg. Deze klopt echter niet.
Eerste wereldoorlog was een wraakactie tegen de Russische Tsaar omdat de Anglo-Amerikaanse federale bankiers zijn rijk haatten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oostenrijk-Hongarije Let ook even op de link met de Oostenrijkse Nederlanden. Het was de ondergang van meerdere monarchiën met een rol voor de aanleiding bij de Hongaren. Dat had weinig met de macht van bankiers van doen. De tijdgeest van macht hebben [ur]https://nl.wikipedia.org/wiki/Revolutie_van_1905[/url] ofwel oorlog tegen andere voeren liep ten einde. Het was ook niet iets van en nu de communisten (oktober revolutie) er was een februari revolutie die de tsjaar afzette [ur]https://nl.wikipedia.org/wiki/Februarirevolutie_(1917)[/url] en https://nl.wikipedia.org/wiki/Voorlopige_Regering_(Rusland) let op de naam Aleksandr Kerenski.

Je ziet een terugkerend iets in de vorm van:
- te ver doorgeschoten grote welvaart met grote armoede zonder uitzicht.
- de alternatieve ideeën dat alles anders moet tegen het behoud en bescherming met de ideale beloften
- de profiteur van een machtsvacuum die de macht grijpt en een nieuw imperium start.


Het bredere beeld is dat de VS al lang bezig zijn met een georganiseerde anti Rusland stemming.
Correctie:Het bredere beeld is dat USSR/Russia al lang bezig zijn met een georganiseerde anti VS anti EU stemming.
Sinds wanneer in de geschiedenis hoort Groot Rusland aan de Noordzee zijn grenzen te hebben?
17-02-2018, 14:58 door Anoniem
Wanneer je dit beeld nog breder maakt, zie je de tendens dat er een Westerse "bully" bezig is, om met alle mogelijke middelen, zijn in het koloniale verleden opgebouwde macht probeert te consolideren, daarbij een spoor van dood en destructie achter zich latend. Dan wordt het logisch dat dit niet langer gepikt wordt.
18-02-2018, 09:48 door Anoniem
Door karma4:
Het is dus allemaal niet zo zwart wit als je denkt. Denk niet op gezag van anderen, zoek en denk zelf.
Goede week.
Je bent een fraai eind op weg. Deze klopt echter niet.
Eerste wereldoorlog was een wraakactie tegen de Russische Tsaar omdat de Anglo-Amerikaanse federale bankiers zijn rijk haatten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oostenrijk-Hongarije Let ook even op de link met de Oostenrijkse Nederlanden. Het was de ondergang van meerdere monarchiën met een rol voor de aanleiding bij de Hongaren. Dat had weinig met de macht van bankiers van doen. De tijdgeest van macht hebben [ur]https://nl.wikipedia.org/wiki/Revolutie_van_1905[/url] ofwel oorlog tegen andere voeren liep ten einde. Het was ook niet iets van en nu de communisten (oktober revolutie) er was een februari revolutie die de tsjaar afzette [ur]https://nl.wikipedia.org/wiki/Februarirevolutie_(1917)[/url] en https://nl.wikipedia.org/wiki/Voorlopige_Regering_(Rusland) let op de naam Aleksandr Kerenski.

Je ziet een terugkerend iets in de vorm van:
- te ver doorgeschoten grote welvaart met grote armoede zonder uitzicht.
- de alternatieve ideeën dat alles anders moet tegen het behoud en bescherming met de ideale beloften
- de profiteur van een machtsvacuum die de macht grijpt en een nieuw imperium start.


Het bredere beeld is dat de VS al lang bezig zijn met een georganiseerde anti Rusland stemming.
Correctie:Het bredere beeld is dat USSR/Russia al lang bezig zijn met een georganiseerde anti VS anti EU stemming.
Sinds wanneer in de geschiedenis hoort Groot Rusland aan de Noordzee zijn grenzen te hebben?

Als je die 'correctie' nu eens staaft met concrete gegevens en niet met je persoonlijke mening.
18-02-2018, 20:23 door Anoniem
Oh Karma4,
Waarom doe je jezelf dit aan?

Een open-source site met de mogelijkheid om door iedereen teksten te laten aanpassen....

; Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.
19-02-2018, 18:00 door karma4 - Bijgewerkt: 19-02-2018, 18:18
Door Anoniem: Oh Karma4,
Waarom doe je jezelf dit aan?

Een open-source site met de mogelijkheid om door iedereen teksten te laten aanpassen....

; Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.
Het is een bron die door meerderen gecontroleerd en aangepast wordt. Daar ben ik niet op tegen zeker als je er andere bronnen naast kan leggen. Ik geef dan ook die link waarbij ik er meer vertrouwen in heb dat de achtergrond voldoende gecheckt is. Natuurlijk weet ik dat er fake pagina's bestaan met nep informatie.

Als je die 'correctie' nu eens staaft met concrete gegevens en niet met je persoonlijke mening.
Als je wat langer meeloopt weet je hoe gevaarlijk gewoon een 5e Kolonne kan zijn. Mensen die wat meer hebben meegemaakt hebben ook wel eens wat losgelaten.
Dat heet persoonlijke ervaring en is geen persoonlijke mening. Juist dat afdoen wat je niet bevalt als persoonlijke mening zonder op inhoud te gaan is de echte bedreiging.

Leg eens uit waarom Rusland vredelievend aan gebiedsuitbreiding met tanks doet en als je dat niet correct vindt het een koloniale houding zou zijn omdat je op macht uit zou zijn. Het is newspeak waar je mee bezig bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.