image

Firefox 60 krijgt optie om ftp-ondersteuning uit te schakelen

woensdag 21 februari 2018, 12:18 door Redactie, 5 reacties

Firefox 60 zal over een optie beschikken waarmee gebruikers de ondersteuning van het ftp-protocol kunnen uitschakelen. Ftp (File Transfer Protocol) is een protocol om, zoals de volledige naam al doet vermoeden, bestanden van de ene naar de andere computer te verplaatsen.

Dit gebeurt echter onversleuteld. Daarnaast maakt een klein percentage van de internetgebruikers via hun browser gebruik van ftp. Mozilla is al geruime tijd bezig om het gebruik van het onversleutelde http-protocol terug te dringen en lijkt zich nu ook op ftp te gaan richten, zo ontdekte webontwikkelaar Soeren Hentzschel. Via de optie in Firefox 60 zal het niet meer mogelijk zijn om via de browser ftp-links te openen. In plaats daarvan zal de link als invoer voor de standaard ingestelde zoekmachine worden gebruikt. Gebruikers moeten de optie nog wel zelf inschakelen. Firefox 60 staat gepland voor 9 mei. Een vroege testversie van de browser is nu al te downloaden.

Reacties (5)
21-02-2018, 14:30 door Anoniem
In plaats daarvan zal de link als invoer voor de standaard ingestelde zoekmachine worden gebruikt.

Wat een stelletje randdebielen.
21-02-2018, 15:07 door Anoniem
En "pocket"? Of kan die nog steeds niet uit?

Maargoed, mozilla gonna mozilla. Doe er dan gelijk sftp bijin, dan hebben goedkope websiteboeren ook reden om dat te gebruiken in plaats van ftp.
21-02-2018, 17:44 door Anoniem
Geen ftp meer?

Ze zien ook liever niet dat gebruikers blijven hangen op de wel goed werkende oude ESR versie

http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/
21-02-2018, 19:58 door CykoByte_t
Door Anoniem:
In plaats daarvan zal de link als invoer voor de standaard ingestelde zoekmachine worden gebruikt.

Wat een stelletje randdebielen.
Ik vind het ook een rare ontwerpkeuze. Een melding dat het protocol niet ondersteund wordt, danwel uitgeschakeld is, lijkt me toch voldoende.
22-02-2018, 09:26 door Anoniem
Ik vind het nogal kwalijk dat het direct naar de zoekmachine gestuurd wordt. FTP links kunnen zomaar een username en password bevatten. Die deel je dan vrolijk met Google.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.