image

Douane VS controleert geldigheid digitale paspoortdata niet

vrijdag 23 februari 2018, 15:04 door Redactie, 4 reacties

Nederlanders die naar de Verenigde Staten gaan, alsmede reizigers uit tientallen andere landen, moeten sinds 2007 over een paspoort met rfid-chip beschikken als ze het land willen binnenkomen en van het Visa Waiver-programma gebruikmaken. Ook Amerikaanse paspoorten zijn sinds 2007 uitgerust met een rfid-chip die informatie over de houder bevat, zoals naam, geboortedatum, foto en biometrische informatie.

De geldigheid van deze data wordt echter niet door de Amerikaanse douane gecontroleerd en dat moet veranderen, zo stelt de Amerikaanse senator Ron Wyden in een brief (pdf) aan de Customs and Border Protection. De chip beschikt over een digitale handtekening om manipulatie van de data over vervalsingen te voorkomen. De Amerikaanse douane heeft echter geen software uitgerold om de geldigheid van de digitale handtekening te verifiëren, waardoor ook de geldigheid van de paspoortdata niet kan worden geverifieerd.

In 2010 stelde de Amerikaanse Rekenkamer vast dat de Customs and Border Protection de handtekeningen niet controleerde omdat de benodigde software ontbrak. Acht jaar later heeft het ministerie van Binnenlandse Veiligheid het probleem nog steeds niet opgelost, aldus Wyden. Volgens de senator is het de hoogste tijd dat de douane gebruik gaat maken van de digitale beveiligingsfeatures die in het paspoort zijn aangebracht. Hij wil dan ook dat de Customs and Border Protection met een plan komt om vanaf 1 januari 2019 de handtekeningen te gaan controleren.

Reacties (4)
23-02-2018, 16:44 door Anoniem
Dat doen ze hier ook niet. Maargoed, we weten onderhand dat het hele feest een totaal circus van de schijn is en vrijwel niets van doen heeft met werkelijk kwaadwillenden buiten de deur houden. Dat wisten we al vanaf dag een ook, daar niet van. Ikzelf denk nog steeds dat een goedgemaakt paspoort zonder chip veiliger zal zijn, maargoed, dan kan de chiplobby ineens minder chipjes verkopen. Wat jammer nu.

Ook wel jammer dat er ondertussen hier allerlei azielzoekers binnengekomen zijn op blanco gejatte Syrische paspoorten, maar omdat er niet te bewijzen viel dat ze ook ooit terroristisch bezig zijn geweest, "is er geen probleem" en hebben ze ondertussen geldige Nederlandse papieren gekregen. Tjsa.
24-02-2018, 16:41 door Anoniem
alleemaal subsidiesponzen die hun geld binnen hebben met consultancy van bedrijven die van hun partners of vriendjes zijn. dus eerst terrorisme uitbuitennom iedereen bang te maken en dan misbruikbvan maken. alleen lijkenpikkers zijn nog erger.
25-02-2018, 08:24 door karma4
Je maakt een plan krijgt de beloftes van tijdige levering en dan faalt de leverancier. In politiek is dat "as usual" want de opvolger krijgt het dossier.
26-02-2018, 15:10 door Anoniem
Al jaren geleden een live demo gezien waarin een paspoort werd "gehackt" en voorzien van een tweede identiteit op de chip. Naar keuze om te schakelen, ook nog....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.