image

Cisco: Onduidelijk wie achter aanval op Olympische Winterspelen zit

dinsdag 27 februari 2018, 13:59 door Redactie, 5 reacties

Het is onduidelijk welke groep achter de aanval op de afgelopen Olympische Winterspelen zit, zo stelt Cisco aan de hand van de malware die vermoedelijk bij de aanval is gebruikt. Vorige week verschenen er berichten in de media dat een Russische groep voor de aanval verantwoordelijk was, maar sporen had achtergelaten waardoor het leek alsof de aanval door een Noord-Koreaanse groep was uitgevoerd. De malware zorgde ervoor dat Windows-computers niet meer konden worden opgestart. Volgens de organisatie van de Spelen was de impact echter beperkt.

Cisco heeft de Olympic Destroyer-malware nu vergeleken met andere malware-exemplaren die bij gerichte aanvallen zijn ingezet. De code heeft enige overeenkomsten met de malware van verschillende groepen, zoals NotPetya, maar er is geen keihard bewijs dat naar een bepaalde groep wijst. Volgens Cisco is het dan ook lastig om Olympic Destroyer aan een bepaalde groep toe te schrijven. Daar komt bij dat sommige groepen opzettelijk zogeheten "false flags" in hun malware achterlaten, waardoor het lijkt alsof een andere groep de malware heeft gemaakt. Iets dat ook bij de Olympic Destroyer-malware is gedaan, aldus de onderzoekers van Cisco. Ze merken op dat attributie alleen op basis van een malware-exemplaar hierdoor nog lastiger is geworden.

Reacties (5)
27-02-2018, 18:32 door Anoniem
Gezien de oorlogszucht van de Amerikanen (val me niet aan op deze uitspraak want het is al jaren een feit!) willen ze graag vingers wijzen naar Rusland en Noord-Korea, omdat de Amerikanen die vijand nodig hebben om hun "Industrial Military Complex" draaiende te houden. En we hebben het over honderden miljarden dollars aan inkomsten. Begrijpen jullie nu het gedrag van de Yanks om de Koude Oorlog weer nieuw leven in te blazen?

Telkens als er een aanval via het internet wordt gepleegd is het standaard: "De Russen hebben het gedaan!", of: "De Noord-Koreanen hebben het gedaan!". Kijk naar de recente aanvallen op onze Belastingdienst en onze banken: niks Russen of Noord-Koreanen, maar een scriptkiddy uit Nederland. Maar iedereen, incluis de politiek, was ervan overtuigd dat buitenlandse mogendheden achter deze hacks zaten.

De Amerikanen hebben buiten het eigen grondgebied overal ter wereld meer dan 1.000 legerbases. Dat is ruim 333 (!) keer zoveel als de Russen hebben buiten het eigen grondgebied. Ter vergelijking: het Britse Rijk had op zijn hoogtepunt maar 36 legerbases buiten het eigen grondgebied. De Romeinen 33. Daarmee zijn de Yanks de grootste veroveraars in de geschiedenis van de mensheid.

Verder: de Amerikanen verzamelen data van alles en iedereen op het internet. Ook van bondgenoten. Lekkere "vriend" ben je dan. Als mijn beste vrienden mijn huis zouden doorzoeken terwijl ik net even een kratje bier aan het halen was bij de buurtsuper zou ik het helemaal NIET waarderen en me afvragen waarom dit nodig is? Zo ga je als vrienden toch niet met elkaar om? Voor Amerika de normaalste zaak van de wereld. Maar ik zeg je dit: het wantrouwen die zij afstralen op de wereld, inclusief hun bondgenoten, is puur gebaseerd op het eigen gedrag. Omdat zij het doen zullen anderen het ook wel bij hen doen. En dat rechtvaardigt het voor hen.

Ons wordt steeds verteld dat Rusland een bedreiging vormt, evenals Noord-Korea. Maar wie provoceert eigenlijk? Wie ontkent dat wij, het Westen, de boel niet zelf aanwakkeren heeft boter op het hoofd. Wij zijn zelf het gevaar voor de wereldvrede, niet Rusland, China en/of Noord-Korea.
27-02-2018, 20:41 door Anoniem
Over de Amerikanen geen slecht woord. Die hebben 1) Altijd gelijk en 2) vertellen altijd de waarheid. Het gaat er ook niet om wie gelijk heeft, maar wie gelijk krijgt en wie gelijk krijgt zijn onze grote Amerikaanse vrinden met hulp van onze objectieve media die dankbaar gebruik maken van het nieuws dat men doorgaans zonder feiten check overneemt. Feiten controleren is namelijk duur en lastig.
28-02-2018, 09:03 door Anoniem
@Anoniem 18:32

En u vergeet voor het gemak de Krim maar, om maar een voorbeeld te noemen... Nee ik moet ook niks hebben van Poetin, creep!

Overigens ben ik het met je eens wat betreft de (Amerikaanse) wapenindustrie. De oplossing voor alle problemen is telkens maar weer meer en krachtigere wapens! Laten we nu ook de docenten op scholen gaan bewapenen, lol!
28-02-2018, 10:04 door Anoniem
Door Anoniem: Over de Amerikanen geen slecht woord. Die hebben 1) Altijd gelijk en 2) vertellen altijd de waarheid.
Zij zijn de enige die mensen strafloos mogen dood schieten, zij hebben genocide gepleegd op de oorspronkelijke
bewoners, zij hebben het recht om iedereen over de wereld af teluisteren, en niemand die het lef heeft hun daar op aan te spreken, dit zijn de ware machthebbers.
En nee, ik ben geen Poetin fan, of van XI Jinping.
28-02-2018, 15:36 door Anoniem
Door Anoniem: @Anoniem 18:32

En u vergeet voor het gemak de Krim maar, om maar een voorbeeld te noemen...

De Krim ben ik helemaal niet vergeten hoor. Bovendien is het zo dat de meerderheid van de bewoners van het Krim graag bij Rusland wilde horen, en dus niet bij Oekraïne. Dat recht hebben ze. De Russen hebben ze een handje geholpen. Uiteraard hebben ze er zelf ook belang bij, gezien de strategische ligging van het Krim.

Ik neem het de Russen niet eens kwalijk. Wij in het Westen roepen dat Rusland agressief politiek bedrijft richting ons, maar het tegendeel is waar. Want overal in de grenslanden met Rusland, die vroeger bij het Oostblok hoorde, zijn tegenwoordig NAVO-bases gestationeerd. Van de Baltische Staten naar beneden, tot in Turkije aan toe. Langs die grensgebieden worden militaire oefeningen gehouden door legers die niet eens bij dat land horen. Maar als de Russen nabij hun EIGEN grens, op EIGEN grondgebied een oefening houden, dan zijn de Russen "agressief". Dat komt op mij wel héél erg vreemd over als wij die bewering maken.

De Russen zijn door het Westen bijna omsingeld. Pak je landkaart er maar bij. Van Finland tot aan Turkije: overal NAVO-bases. Japan en Zuid-Korea, "bevriende" naties met de Amerikanen, zitten aan de oostkant van Rusland. Het is nog een wonder dat Rusland er nog zo rustig onder blijft. Als de Amerikanen zo ingesloten waren geweest, dan hadden ze allang oorlogje gevoerd. Kijk de geschiedenis er maar op na. Cuba, 1962, Sovjet raketten? Die kwamen te dichtbij volgens de Yanks. Maar hun raketten stonden wel langs de Russische grens met Turkije (en nog steeds!) En dat is wèl eerlijk?

Wij in het Westen moeten ons maar eens goed achter de oren krabben en de situatie eens goed in onszelf opnemen. Ikzelf ben inmiddels méér op mijn hoede van die oorlogsgeile Yanks dan de Russen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.