image

Https-gebruik binnen Firefox passeert 70 procent

donderdag 1 maart 2018, 09:40 door Redactie, 0 reacties

Meer dan 70 procent van alle websites die Firefox-gebruikers dagelijks bezoeken wordt via https aangeboden en onder Amerikaanse Firefox-gebruikers is dit zelfs meer dan 78 procent, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van certificaatautoriteit Let's Encrypt.

Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door tls-certificaten gratis uit te geven en de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken.

Precies een jaar geleden werd iets meer dan de helft (53 procent) van alle door Firefox opgevraagde websites nog via https geladen. De stijging is mede te danken door het grote aantal certificaten dat Let's Encrypt uitgaf, dat in een jaar tijd meer dan verdubbelde naar 46 miljoen. Daarnaast speelt ook Google een belangrijke rol. Http-sites worden door Google Chrome inmiddels als "niet veilig" weergegeven. Aanleiding voor veel webmasters om een tls-certificaat te regelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.