image

Verdachten van omvangrijke ceo-fraude opgepakt in Frankrijk

zaterdag 3 maart 2018, 13:55 door Redactie, 2 reacties

De Franse autoriteiten hebben twee personen in Parijs en Lille aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ceo-fraude. Volgens Europol waren de twee onderdeel van een georganiseerde groep die bij tenminste 24 ceo-fraudezaken betrokken was en voor 4,6 miljoen euro aan schade veroorzaakte.

Het onderzoek naar de groep begon in juni 2016, toen twee Franse bedrijven door middel van ceo-fraude voor 1,2 miljoen euro waren gedupeerd.

Er werden vijftien personen in kaart gebracht die bankrekeningen openden en bedrijven startten met als enig doel het plegen van ceo-fraude, zo laat Europol verder weten. De twee nu aangehouden personen zouden nauwe banden met de leider of leiders van de bende hebben, die zich mogelijk in Israël schuil houden. Ook daar hebben de autoriteiten huiszoekingen gedaan en computers en telefoons in beslag genomen. Bij het onderzoek naar de bende zijn opsporingsdiensten uit Frankrijk, België, Roemenië, Israël en Zwitserland betrokken.

Vorig jaar liet de FBI nog weten dat criminelen de afgelopen jaren via ceo-fraude wereldwijd zo'n 5 miljard euro hebben buitgemaakt, waarmee het een van de schadelijkste vormen van cybercrime is.

Reacties (2)
04-03-2018, 08:28 door karma4 - Bijgewerkt: 04-03-2018, 08:28
Ceo fraude handige communicatie OSINT heel low level technische aanpak. "Geef me even wat geld, op ..."
05-03-2018, 00:21 door Anoniem
Door karma4: Ceo fraude handige communicatie OSINT heel low level technische aanpak. "Geef me even wat geld, op ..."
Wat bedoel je precies te zeggen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.