image

Nuance Communications schat schade NotPetya op 92 miljoen dollar

zaterdag 3 maart 2018, 14:18 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse multinational Nuance Communications schat dat de aanval door de NotPetya-malware voor een schade van 92 miljoen dollar heeft gezorgd, zo blijkt uit een kwartaalrapport voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Nuance Communications, dat spraaktechnologie en scansoftware aanbiedt, was een van de bedrijven die vorig jaar juni door NotPetya werd getroffen. Om de verspreiding van de malware te stoppen besloot Nuance om allerlei systemen en platformen uit te schakelen, waardoor klanten, waaronder die in de gezondheidszorg, geen toegang meer tot de diensten van het bedrijf hadden. Dit had gevolgen voor de omzet, aldus Nuance Communications in het kwartaalrapport.

Voor 2017 zou 68 miljoen dollar aan omzet door de malware-infectie verloren zijn gegaan, waarbij het grootste verlies in het gezondheidszorgsegment werd geleden. Zo kregen klanten omdat de systemen onbereikbaar waren een vergoeding. Daarnaast heeft het verhelpen en herstellen van de systemen naar schatting 24 miljoen dollar gekost, waardoor de geschatte schade op 92 miljoen dollar uitkomt.

Eerder liet de Deense multinational Maersk al weten dat NotPetya het bedrijf naar schatting tussen de 200 miljoen en 300 miljoen dollar heeft gekost. Farmagigant Merck, dat ook werd getroffen, zou 135 miljoen dollar zijn misgelopen.

Reacties (1)
04-03-2018, 08:33 door karma4
Dat zijn de kosten voor het onvoldoende investeren in een gedegen informatieveiligheid. Gaarne die inboeken als een resultaat van de eerdere niet gedane investeringen.
Met een track-record van dat soort effecten wordt het eenvoudiger om de noodzakelijke investeringen wel op tijd gedaan te krijgen. Er is nog detaillering nodig. Wat zou de schade geweest zijn met een aantal maatregelen isolatie segmentatie en welke met een meer uitgebreide DR aanpak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.