image

Canadees fastfoodrestaurant sluit tijdelijk vestigingen na malwarebesmetting

zondag 4 maart 2018, 09:01 door Redactie, 2 reacties

Verschillende vestigingen van de Canadese fastfoodketen Tim Hortons hebben deze week hun deuren moeten sluiten omdat de kassa's waren geïnfecteerd met een virus. Om welke malware-variant het precies gaat is onbekend. In een verklaring stelt de fastfoodketen dat er geen klant- of creditcardgegevens gecompromitteerd zijn.

De infectie zorgde ervoor dat een aantal restaurants moest sluiten of tijdelijk het bedienen van klanten via de drive-through moesten staken. Tegenover de Globe and Mail laat een woordvoerder van Tim Hortons weten dat minder dan honderd locaties zijn getroffen. Een bron vertelde de Huffington Post echter dat mogelijk duizend locaties zijn getroffen.

Vanwege de schade die de malware veroorzaakte overweegt een groep van franchisenemers juridische stappen tegen het moederbedrijf, zo meldt CTV News.

Reacties (2)
04-03-2018, 11:56 door karma4
https://www.qsrweb.com/articles/tim-hortons-unifying-pos-system-for-pre-order-pre-pay-platform/
http://securityaffairs.co/wordpress/68438/hacking/oracle-micros-pos-flaw.html
04-03-2018, 15:54 door Anoniem
Iedere kneus kan tegenwoordig POS-leveranciertje spelen. Je koops een voorraad touchscreen computers met Windows, hangt er een printertje en een kassalade aan, zet er een kassa-applicatie op en hang het aan het internet om de gegevens op te halen en updates uit te voeren. Dat verkoop je dan met een servicecontract dat belachelijk in prijs is en als het mis gaat en de bankrekeningnummers en andere persoonsgegevens lekken uit dan mag de retailer of winkelier de verantwoordelijkheid dragen.

Beste winkeliers, retailers, horecabaasjes, wees eens klantvriendelijk en bescherm de persoonsgegevens van je klanten eens fatsoenlijk door je POS-leverancier niet op de blauwe oogjes te geloven als die je een product of dienst aan smeert. Zeker als je POS zogenaamd aan het internet moet hangen. Of is jullie manier van ondernemen liever goedkoop doen en er op gokken dat jou POS-systeem niet besmet raakt of data lekt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.