image

NPO Start-app biedt optie voor gepersonaliseerde advertenties

dinsdag 6 maart 2018, 09:34 door Redactie, 11 reacties

De NPO heeft een update voor de Start-app uitgebracht waardoor gebruikers nu kunnen kiezen of ze gepersonaliseerde advertenties gebaseerd op hun internetgedrag willen. De vorige versie van de app kon alleen worden gebruikt als gebruikers akkoord gingen om informatie over hun kijkgedrag met adverteerders en andere partijen te delen, wat voor kritiek van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom en de Consumentenbond zorgde.

Na het installeren van de nieuwste versie kunnen gebruikers akkoord gaan met de tekst: "Ik accepteer Ster-advertenties die zijn afgestemd op mijn internetgedrag en ga ermee akkoord dat hiervoor informatie over mijn mobiele apparaat en over het programma dat ik op dat moment bekijk met de adverteerder wordt gedeeld." De gemaakte keuze is vervolgens aan te passen via het instellingenmenu van de app.

Wie geen toestemming geeft voor Ster-advertenties die zijn afgestemd op het internetgedrag krijgt nog steeds in de Start-app advertenties te zien. Dit zijn echter geen gepersonaliseerde advertenties. Gebruikers die via de browser keken hadden al de mogelijkheid om de advertentievoorkeuren aan te geven. De nieuwe versie is beschikbaar voor zowel Android als iOS, zo laat de NPO weten.

Reacties (11)
06-03-2018, 09:53 door Anoniem
Leven zonder advertenties...........".toen was geluk heel gewoon!"
06-03-2018, 09:56 door Anoniem
Wie geen toestemming geeft voor Ster-advertenties die zijn afgestemd op het internetgedrag krijgt nog steeds in de Start-app advertenties te zien. Dit zijn echter geen gepersonaliseerde advertenties.

Een optie om GEEN advertenties voorgeschoteld te krijgen, kennen ze bij de NPO blijkbaar niet?
Dus dan toch maar een adblocker oplossing toepassen, of de hele app links laten liggen.


Advertenties zijn zo jaren 90 van de vorige eeuw. (Zegt deze oude vrouw)
06-03-2018, 13:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Wie geen toestemming geeft voor Ster-advertenties die zijn afgestemd op het internetgedrag krijgt nog steeds in de Start-app advertenties te zien. Dit zijn echter geen gepersonaliseerde advertenties.

Een optie om GEEN advertenties voorgeschoteld te krijgen, kennen ze bij de NPO blijkbaar niet?
Dus dan toch maar een adblocker oplossing toepassen, of de hele app links laten liggen.


Advertenties zijn zo jaren 90 van de vorige eeuw. (Zegt deze oude vrouw)

Beste oude vrouw,

Abonees krijgen geen advertenties dus dat is op dit moment de enige optie om geen ads te krijgen.
06-03-2018, 15:11 door Anoniem
Hou je van klassieke muziek dan is NPO Radio 4 Concert op DAB+ aan te raden. 24 Uur per dag alleen muziek, geen presentator, discussies, nieuws of reclame. En vrij (zonder tracking) te ontvangen via DAB. Een zegen.

Voor de rest: reclames verzieken de sfeer van het luisteren. Dus ik heb de publieke en commercielen al lang geleden vaarwel gezegd.
06-03-2018, 15:55 door Anoniem
Waarom houdt de NPO zich uberhaupt bezig met commerciele zaken, zoals advertenties. Krijgen we straks ook advertenties binnen DigiD & MijnOverheid omgevingen ?
06-03-2018, 17:21 door Briolet
Wat een negativiteit. Advertenties krijg je niet als je gewoon voor de app betaalt. Wil je de app gratis gebruiken, dan betalen de adverteerders jouw kosten voor deze app. Daar willen ze wel iets voor terug.

Het goede van deze aanpassing is dat hij nu default staat op random advertenties. Als je gevolgd wilt worden, moet je dit expliciet aan zetten.
06-03-2018, 18:12 door Anoniem
Door Briolet: Wat een negativiteit. Advertenties krijg je niet als je gewoon voor de app betaalt. Wil je de app gratis gebruiken, dan betalen de adverteerders jouw kosten voor deze app. Daar willen ze wel iets voor terug.

Het goede van deze aanpassing is dat hij nu default staat op random advertenties. Als je gevolgd wilt worden, moet je dit expliciet aan zetten.

Je weet dat de NPO al betaald wordt met belastinggeld, dus je HEBT er al voor betaald!!!

Het is te zot voor woorden dat de publieke omroepen met een betaalde app komen.....
06-03-2018, 19:02 door johanw
Als je de tracking uitzet schijnt de app te crashen volgens rapporten op tweakers.net: https://tweakers.net/nieuws/135959/npo-voegt-optie-toe-aan-start-app-om-gegevensdeling-uit-te-schakelen.html
06-03-2018, 23:27 door Briolet
Door johanw: Als je de tracking uitzet schijnt de app te crashen volgens rapporten op tweakers.net: https://tweakers.net/nieuws/135959/npo-voegt-optie-toe-aan-start-app-om-gegevensdeling-uit-te-schakelen.html

Als je goed gelezen had, wist je dat dit niet klopt. Jij post om 19.02, terwijl er al om 12.55 een update geplaatst is in jouw link, dat dit geen probleem meer is.
07-03-2018, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Een optie om GEEN advertenties voorgeschoteld te krijgen, kennen ze bij de NPO blijkbaar niet?
Door Anoniem: Waarom houdt de NPO zich uberhaupt bezig met commerciele zaken, zoals advertenties.
Door Anoniem: Je weet dat de NPO al betaald wordt met belastinggeld, dus je HEBT er al voor betaald!!!
Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om nog nooit een STER-spotje op te merken?

De Nederlandse publieke omroep, onder alle namen die het gehad heeft, zendt al sinds 1965 reclame uit. De publieke omroep wordt bij ons al heel lang voor een deel uit belasting (vroeger kijk- en luistergeld) en voor een deel uit reclame betaald. Dat die hybride inkomstenbron ook voor internet geldt kan toch geen verrassing zijn?
07-03-2018, 10:51 door Briolet
Door Anoniem: …De publieke omroep wordt bij ons al heel lang voor een deel uit belasting (vroeger kijk- en luistergeld) en voor een deel uit reclame betaald. Dat die hybride inkomstenbron ook voor internet geldt kan toch geen verrassing zijn?

Formeel klopt dat niet. De reclame inkomsten gaan rechtstreeks naar het rijk en niet naar de npo. Op hun financiële jaarstukken vind je ook geen inkomsten uit reclame terug.

Effectief zal het wel zo zijn dat er een relatie is tussen gegenereerde reclame en de rijksbijdrage.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.