image

Uitgever geeft klanten kortingsbon na diefstal creditcarddata

woensdag 7 maart 2018, 15:20 door Redactie, 3 reacties

Videogame-uitgever NIS America heeft klanten een kortingsbon van 5 dollar aangeboden nadat hun creditcardgegevens bij een hack van de webwinkel van het bedrijf werden gestolen. In een e-mail aan klanten laat NIS America weten dat de gegevens van creditcardbetalingen tussen 23 januari en 26 februari zijn gestolen. Aanvallers hadden kwaadaardige code aan de webwinkel toegevoegd om deze data te onderscheppen.

Nadat klanten hun factuur- en afleveradres hadden ingevoerd, zorgde de kwaadaardige code ervoor dat de klant naar een andere webpagina werd doorgestuurd die niet van NIS America was. De code sloeg vervolgens de gegevens op die de klant tijdens het betaalproces invoerde, zoals creditcardnummer, verloopdata, CVV-beveiligingscode en e-mailadres. Hierna werd de klant weer teruggestuurd naar de webwinkel om de transactie af te ronden.

Na ontdekking van de kwaadaardige code besloot NIS America om de webwinkel meteen uit de lucht te halen. Klanten krijgen het advies om hun creditcardafschriften in de gaten te houden. Betalingen met PayPal zouden niet zijn gecompromitteerd. Om het vertrouwen terug te winnen geeft NIS America getroffen klanten een kortingsbon van 5 dollar die bij een volgende aankoop is te gebruiken.

Reacties (3)
07-03-2018, 16:08 door Anoniem
Om het vertrouwen terug te winnen geeft NIS America getroffen klanten een kortingsbon van 5 dollar die bij een volgende aankoop is te gebruiken.

Een fooi van 5 euro zou bij mij geen vertrouwen terug winnen. Verder is het ook enkel marketing; je moet opnieuw iets bij hun kopen om uberhaupt in aanmerking te komen. Doet je dat niet, dan krijg je niets.
07-03-2018, 22:51 door [Account Verwijderd]
Valse betalingen worden teruggeboekt.
Het feit is netjes gemeld.
Het bedrijf hoeft die voucher niet te doen.
Met 1 miljoen klanten is dat al gauw 5 miljoen dollar. Naast de kosten om de site weer veilig te maken.
09-03-2018, 14:14 door Anoniem
Door NedFox: Valse betalingen worden teruggeboekt.
Het feit is netjes gemeld.
Het bedrijf hoeft die voucher niet te doen.
Met 1 miljoen klanten is dat al gauw 5 miljoen dollar. Naast de kosten om de site weer veilig te maken.


En het is en blijft een grote schande.
Gekruisigd worden, maarrr u krijgt van ons wel een GRATIS doornen kroontje.

Zo zou men het gerust mogen zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.