image

Woordvoerder AlphaBay-marktplaats bekent schuld

vrijdag 9 maart 2018, 13:25 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse man heeft in de Verenigde Staten bekend dat hij een woordvoerder van de marktplaats AlphaBay was. AlphaBay was een marktplaats op het Tor-netwerk waar allerlei illegale goederen werden aangeboden. De marktplaats werd vorig jaar juli door de autoriteiten uit de lucht gehaald.

De man ging in mei 2015 aan de slag als "pr-specialist" van AlphaBay. Hij was verantwoordelijk voor het modereren van de AlphaBay-subreddit op de website Reddit.com, het modereren van het AlphaBay-forum, het oplossen van geschillen tussen AlphaBay-gebruikers, het promoten van AlphaBay op het internet en het assisteren van AlphaBay-gebruikers. Voor zijn werk ontving de man een salaris in Bitcoin.

Hij was tot begin juli 2017 voor de marktplaats werkzaam, toen de FBI en internationale opsporingsdiensten die uit de lucht haalden. "Tijdens zijn deelname aan de samenzwering adviseerde de man het publiek hoe ze AlphaBay konden bereiken en moedigde het publiek aan om de website te gebruiken", aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie. De man bekende schuldig te zijn aan samenzwering om "access device" fraude te plegen. De rechter zal op 24 mei vonnis wijzen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.