image

Mozilla overweegt om in-page pop-ups in Firefox te blokkeren

dinsdag 13 maart 2018, 12:13 door Redactie, 2 reacties

Mozilla is bezig met het verzamelen van een dataset van in-page pop-ups om die uiteindelijk automatisch in Firefox te kunnen blokkeren. In-page pop-ups zijn pop-ups die pagina's op verschillende momenten laten zien, zoals tijdens het laden van de website, het scrollen, inactiviteit of het openen van een tab.

Er wordt nu geëxperimenteerd met een pop-upblocker om deze pop-ups automatisch te sluiten. Hiervoor is Mozilla bezig met het aanleggen van een verzameling van dergelijke pop-ups. Internetgebruikers kunnen die via deze pagina rapporteren. De dataset is alleen nodig om de pop-upblocker te trainen. Het plan is om ze automatisch te kunnen blokkeren zonder over een volledige blocklist te beschikken. Of de feature er ook komt is nog onduidelijk. Firefox-ontwikkelaar Ehsan Akhgari zegt op Twitter dat Mozilla het als een mogelijke Firefox-feature aan het verkennen is.

Image

Reacties (2)
13-03-2018, 13:50 door Anoniem
Goed idee, die dingen worden steeds irritanter

Ploppen voor de content, veranderen ineens van grootte als je ze probeert te sluiten, automatisch afspelen en resizen van reclamevideo's als je muis maar in de buurt komt etc etc etc
13-03-2018, 14:34 door Anoniem
Nepnieuws

Mozilla geeft nep nieuws een heel nieuwe zichtbare dimensie.
In 2018 gemiddeld elke 2 dagen met een berichtje in het nieuws.

Nep nieuws is niet alleen fake nieuws.
Nep nieuws is ook het nieuws gebruiken voor gratis pr.
In het geval van Mozilla betekent dat dus elke twee dagen een persbericht de deur uit doen met een of ander scheetidee.
Een verhaaltje meestal rondom wel/niet activeren van een functie die al ruim 10 jaar in firefox zit maar al die tijd niet werd geactiveerd ondanks vele privacy vragen en discussies.

We have a special offer?
Ja met nepnieuws,
nepnieuws van mozilla middels oude wijn in nieuwe zakken om maar koste wat het kost in het nieuws te komen.

https://www.security.nl/search?continue=1&keywords=mozilla&sort=yoda&order=desc&limit=35&c[]=1&c[]=3&sort=date&order=desc
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.