image

DuckDuckGo start privacywedstrijd met 500.000 dollar prijzengeld

woensdag 14 maart 2018, 15:03 door Redactie, 4 reacties

Privacyzoekmachine DuckDuckGo is een wedstrijd gestart waarmee organisaties die zich voor privacy inzetten allerlei geldprijzen kunnen winnen. De wedstrijd wordt gehouden op het crowdfundingplatform CrowdRise. De organisatie die tussen 13 maart en 10 april het meeste geld weet op te halen krijgt de hoofdprijs van 50.000 dollar. In totaal is er 253.000 dollar voor de zestien beste deelnemers gereserveerd.

Daarnaast is er nog 247.000 dollar dat via de wekelijkse bonus challenges wordt verdeeld. In totaal doen er 20 organisaties aan de wedstrijd mee, waaronder de Freedom of the Press Foundation, het Tor Project, Let's Encrypt, Tails en Bits of Freedom. Sinds het begin van de wedstrijd gisteren is er in totaal 4219 dollar aan donaties opgehaald en gaat het Center for Democracy and Technology met 1130 dollar aan kop.

Reacties (4)
14-03-2018, 19:39 door Anoniem
IK zeg kwak kwak goed bezig :-)
14-03-2018, 23:37 door Anoniem
Ik draag https://privacyscore.org/ aan - prachtige beta scan en geeft je een heleboel info en inzicht.

Of AI inzetten op het vlak van bedreigingen van privacy zoals phishing: http://checkphish.ai/ip/

Hier een van eigen bodem: http://www.cookiechecker.nl/check-cookies.php?url=

Nooit weg, de onvolprezen Regleg's viewer: https://aw-snap.info/file-viewer/

Je kunt echt al heel veel boven water krijgen. Ga maar eens op zoek.

luntrus
15-03-2018, 12:15 door Anoniem
Ik heb even een veelgebruikte site www.nu.nl door 'privacyscore' gehaald en dit is het resultaat:
https://privacyscore.org/site/33892/

Tjonge...
15-03-2018, 17:01 door Anoniem
@ anoniem van 12:15

Ja, je hebt gelijk en dan nog beweren, dat browsers niet ontworpen zijn om vooral iedereen uit de schoenen te tracken en bestoken met adware en meer van dat fraais. Alles ten dienste van Big Tech Corp in nauw samenspel met Big Brother en met 6 grote main media outlets in de wereld.

Ook dus niet al te verwonderlijk dat alles van nu.nl in de VS draait en die zitten dan onder meer tevens gelijk op de user data. Big data retail is the digital gold of our days. En NSA en AIVID mogen er ingekochte algoritmes op loslaten.

Nog niet overtuigd, dat er geen persoonlijke privacy meer bestaat in zo'n infratructuur en we rondzwemmen als eendjes in een vijver met aan een poot een steen. Het schieten op u met iframes, cloaking, phishing, scam, bad redirects, fingerprinting etc. neemt alleen maar toe.

BOF en EFF lopen lekker achter de feiten aan en DDG kan het tij ook al niet meer keren.

Stemmen op de sleepwet, gewoon doen toch vindt de politiek. Lekker toch, in het geniep achter een https verbinding in de niet publieke cloud het liefst. Niemand wordt dan verder gediscrimineerd nog gedemoniseerd, ze worden gewoon uit de resultaten verwijderd. Het is al ver voorbij vijf voor twaalf!

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.