image

Facebook gaat toegang van apps tot gebruikersdata beperken

donderdag 22 maart 2018, 09:50 door Redactie, 7 reacties

Facebook gaat de toegang van apps tot de gegevens van gebruikers beperken, zo heeft Mark Zuckerberg aangekondigd. Zowel via Facebook als in een interview op CNN ging de Facebook-oprichter door het stof voor het schandaal met Cambridge Analytica, dat de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers voor politieke campagnes gebruikte.

Volgens Zuckerberg zijn er de afgelopen jaren al verschillende maatregelen genomen om te voorkomen dat verkeerde personen toegang tot de informatie van mensen krijgen, maar is dat niet voldoende en zijn er aanvullende maatregelen nodig. Zo zal Facebook alle apps gaan onderzoeken die toegang tot grote hoeveelheden data hadden voordat de datatoegang in 2014 werd beperkt. Ook zal er een audit van alle apps met verdachte activiteiten worden uitgevoerd. Tevens zal Facebook elke ontwikkelaar van het sociale netwerk verbannen wanneer ze een audit niet toestaan. Wanneer Facebook misbruik door een app ontdekt zal het de ontwikkelaar ook verbannen en alle getroffen gebruikers over de apps informeren. Het gaat dan ook om de app waarmee de gegevens werden verzameld die Cambridge Analytica gebruikte.

Om andere vormen van misbruik tegen te gaan zal Facebook de toegang van ontwikkelaars tot gegevens verder beperken. Zo zullen apps geen toegang meer tot de gegevens van gebruikers krijgen als de app langer dan 3 maanden niet is gebruikt. Ook wordt de hoeveelheid data beperkt die gebruikers aan een app geven als ze inloggen. Alleen naam, profielfoto en e-mailadres worden straks doorgegeven. Ontwikkelaars moeten niet alleen toestemming van gebruikers krijgen maar ook een contract ondertekenen om toegang tot de posts en andere privégegevens van gebruikers te krijgen.

Als derde punt wil Facebook dat gebruikers beter begrijpen welk apps ze toegang tot hun data hebben gegeven. Volgende maand komt de sociale netwerksite met een tool die laat zien welke apps gebruikers gebruiken en kan vervolgens eenvoudig de toegang van de app tot de gebruikersdata worden ingetrokken. De tool is al beschikbaar via de privacyinstellingen, maar zal nu ook boven de News Feed worden geplaatst zodat iedereen die ziet. We moeten ervoor zorgen dat er geen andere Cambridge Analyticas zijn", aldus Zuckerberg. Naar aanleiding van het dataschandaal heeft Mozilla besloten om tijdelijk niet op Facebook te adverteren.

Reacties (7)
22-03-2018, 10:56 door Anoniem
Volgens mij waren de apps toch niet het probleem, maar het management bij facebook?
22-03-2018, 11:24 door Anoniem
Ik wil dat FB stopt met het verzamelen van data over mij, ik ben immers geen klant bij FB dus ze hebben ook geen recht op die data.3
22-03-2018, 12:50 door Anoniem
De beste oplossing is gewoon #deletefacebook
En vergeet niet om die rotzooi te blokkeren met je adblocker.
22-03-2018, 13:38 door Anoniem
Maakten ze maar een selfdestruct button op hun website.
22-03-2018, 13:55 door Anoniem
Heel deze commotie gaat om het blamen en shamen van Facebook over keuzes die gemaakt zijn door het volk, lees Trump en Brexit. Men probeert dit nu zo te draaien dat Facebook en eigenlijk Cambridge Analytica verantwoordelijk is voor de geboekte winsten, wat natuurlijk bullshit is. Als het andersom was geweest hadden we hier nooit wat van gehoord!

Facebook is onderdeel van de gevestigde orde, ze hebben overal links / democraten voorgetrokken en ze passen net als Youtube en Google volop censuur toe van rechts en van onderwerpen die overheidstechnisch onwenselijk zijn(bv: immigratie). Facebook zit elleboog diep in de deepstate. Wat nu feitelijk gebeurd is dat Facebook onder de bus wordt gegooid met als doel het schaden van Trump en Brexit. Dit gebeurd omdat de hele poging Rusland de schuld te geven niet is geslaagd omdat het gewoonweg onwaar is. Men is zo in het nauw gedreven dat men bereid is Facebook te offeren.

Feit is dat propaganda sinds jaar en dag wordt ingezet om het volk te sturen. Dit gebeurd volop via de overheids zenders, denk aan bv de BBC en bij ons de NOS maar ook de commerciële zenders zijn er niet vies van. Veel mensen zien dit niet als propaganda maar de objectiviteit is ver te zoeken. Echt journalisme is van nieuwsredacties verhuist naar het internet en naar freelancers die zonder belangen handelen. Denk ook nog eens aan Udo: https://www.wanttoknow.nl/nieuws/udo-ulfkotte-overleden/

Het geval hier is geweest dat het data mining / propaganda verlengstuk van de overheid / deepstate, Facebook, is gebruikt tegen de overheid / deepstate spelers. Dit hadden ze niet voorzien daarom probeert men nu van een de nood een deugd te maken.Dit zal alleen niet slagen zoals de Rusland collusion ook niet is geslaagd.

https://www.volkskrant.nl/economie/cambridge-analytica-verder-in-problemen-na-uitspraken-ex-directeur-over-centrale-rol-in-internetcampagne-trump~a4582829/

https://www.nu.nl/internet/5186330/cambridge-analytica-had-volgens-ceo-belangrijke-rol-bij-verkiezingen-vs.html
22-03-2018, 18:00 door Anoniem
@ anoniem van 13:55

Heel goed, je zit volgens mijn bescheiden mening helemaal in het juiste referentiekader met je persoonlijke analyse.

Big Tech werkt voor Deep State en NSA en is zelfs daartoe mede mogelijk opgericht destijds door CIA via investeringen,
anders hadden we geen surveillance-zoekmachine gehad en geen massa media slurp tools.

Laatstelijk is er wel wat commotie bij de heersende macht over de volgens hen perverse invloed van alternatieve info,
hoewel daar ook veel betaald fake info tussen zit. Trump periode ziet men als op de rem trappen en tijd verspillen met de plannetjes, maar hij past echter ook helemaal binnen het plaatje al speelt hij een iets andere kaart uit.

Het valt dus om de duvel niet mee om een onafhankelijke mening te vormen en niet via subtiele manipulatie te worden gestuurd of een verkokerde mening op te lopen. Er zijn maar 6 grote officiële globale massa media giganten en die brengen en prediken overal het zelfde "woord".

Aan de andere kant is er meer te vrezen voor de klassieke Stalinistische ontregelingsplannen vanuit Mainland China voor het Westen dan door dreiging van de kant van de Russische Federatie, hoe nobel de Chinese doelstellingen ook mogen worden gepresenteerd.

Het anti-Russische demoniseren is meer ingegeven vanwege energie-belangen, BRICS en de onafhankelijke koers, net als destijds bij Saddam in Irak, Gadaffi in Libië, de voorganger van ChocoPrins in Oekraïne, etc, etc.

Mensen, die de technische manipulatie niet kunnen doorzien door middel van geraffineerde algoritmen en het gebruik hiervan tegen de mensheid en voor de belangen van enkelen, vallen voor dit systeem als een blok.

Ze hebben het soms niet eens door.

Jodocus Oyevaer
22-03-2018, 23:15 door W.T. - Bijgewerkt: 22-03-2018, 23:22
Door Anoniem: Ik wil dat FB stopt met het verzamelen van data over mij, ik ben immers geen klant bij FB dus ze hebben ook geen recht op die data.3
Welkom in de wondere wereld van de USA beter Nazistan genoemd waar her recht uit de loop van een vuurwapen komt.
Het laatste had ik niet hoeven benadrukken aangezien elk redelijk denkend mens op aarde de misdadige praktijken van de USA inmiddels wel kent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.