image

Britse minister: Aanpassingen Facebook gaan niet ver genoeg

donderdag 22 maart 2018, 12:23 door Redactie, 9 reacties

De aanpassingen die Facebook naar aanleiding van het dataschandaal met Cambridge Analytica gaat doorvoeren gaan niet ver genoeg, zo heeft de Britse minister voor Cultuur Matt Hancock laten weten. "Ik zag dat Mark Zuckerberg excuses heeft gemaakt en laat weten dat ze aanpassingen zullen doorvoeren, maar eerlijk gezegd vind ik dat die veranderingen niet ver genoeg gaan", zo vertelde hij tegenover BBC Radio 4 (2:22).

"Het zou niet aan een bedrijf moeten zijn om te bepalen wat de juiste balans is tussen privacy en innovatie en het gebruik van data. Die regels moeten door de maatschappij en het parlement worden bepaald. Dat is de aanpak waarvoor we kiezen. De grote techbedrijven moeten zich aan de wet houden en we zijn de wet aan het versterken", aldus Hancock, die verder vond dat het duidelijker voor gebruikers moet worden waar ze toestemming voor geven. "De grote techbedrijven moeten veel transparanter zijn over hoe ze de gegevens van mensen gebruiken."

Opmerkelijk genoeg kwam de minister ook in het nieuws omdat hij zijn eigen smartphone-app na klachten moest aanpassen omdat die toegang tot foto's en data van gebruikers wilde. "We hebben de privacy-instellingen van de app aangepast na de feedback die we ontvingen. Vanwege dergelijke feedback hebben we de privacy-instellingen versterkt", aldus Hancock op de Britse televisie. De minister had de app vorige maand gelanceerd om een platform voor zijn kiezers te bieden. Hij benadrukte dat de app geen toegang tot de gegevens verkreeg, maar hier wel om vroeg. "Dat is nu opgelost, maar het laat zien hoe belangrijk het is om dit goed te doen."

Reacties (9)
22-03-2018, 12:40 door Anoniem
Het zou niet aan een bedrijf moeten zijn om te bepalen wat de juiste balans is tussen privacy en innovatie en het gebruik van data. Die regels moeten door de maatschappij en het parlement worden bepaald.
Laat dat "de maatschappij en" er maar af, want dat meen je toch niet. En het parlement denkt nog steeds dat filteren een goed idee is en "a good and clean internet" haalbare kaart is. Dat zijn gewoon wannabe-Chinese toestanden.

Het is ook niet een "balans tussen privacy en innovatie", maar een balans tussen geld verdienen en andermans privacy. Ook voor facebook, net zo goed als voor cambridge analytica. En er zijn een hele hoop overheden die hun diensten maar wat graag afnemen.

Het probleem is dan ook een complete andere. "De grote techbedrijven" hebben teveel macht. Dat is het enige waar het getut-tut nu eigenlijk echt over gaat.
22-03-2018, 12:43 door Anoniem
Wat de overheid doet is niet genoeg. Facebook is gewoon een vorm van drugs die kapotgereguleerd en verboden moet worden. Omzetbelasting heffen van 50% op elk profiel en megaboetes uitdelen wanneer een strenge controle niet doorgaat. Campagnes voeren zoals we die ook van het roken kennen. Facebook helemaal kapot laten gaan zodat aandeelhouders alles wat ze hebben kwijt raken en nooit meer op het idee om met dergelijke monopolisten in zee te gaan. Dat kan de mensheid nog redden van de zombificatie die onder andere enorm veel verkeerslachtoffers en verkiezingsmanupilatie oplevert.

Facebook is mallware voor het menselijk brein.
22-03-2018, 12:49 door Anoniem
Eh... je geef veesboek toegang tot je hele hebben en houwen en dan piepen als dat ook gebruikt wordt.
De gebruikers zouden gestraft moeten worden. Veesboek doet niks wat je niet van ze zou verwachten.
22-03-2018, 13:42 door Anoniem
Door Anoniem: Wat de overheid doet is niet genoeg. Facebook is gewoon een vorm van drugs die kapotgereguleerd en verboden moet worden. Omzetbelasting heffen van 50% op elk profiel en megaboetes uitdelen wanneer een strenge controle niet doorgaat. Campagnes voeren zoals we die ook van het roken kennen. Facebook helemaal kapot laten gaan zodat aandeelhouders alles wat ze hebben kwijt raken en nooit meer op het idee om met dergelijke monopolisten in zee te gaan. Dat kan de mensheid nog redden van de zombificatie die onder andere enorm veel verkeerslachtoffers en verkiezingsmanupilatie oplevert.

Facebook is mallware voor het menselijk brein.
Zet eerst je aluminiumfolie hoedje en oogkleppen maar eens af, voordat je nog eens dit soort ongefundeerde opmerkingen op het publieke internet plaatst. Als je het toch doet kan je dat maar beter op de diepe donkere krochten van GeenStijl of Fok.

Even voor de duidelijkheid, niemand dwingt je om Facebook te gebruiken. In die zin hetzelfde als drugs en als je het gebruikt is niemand schuldig behalve de individu zelf. Ja, Facebook zit in de fout en overheden dwingen hen om veranderingen door te voeren. Dat is een goede zaak als het aan mij ligt.
22-03-2018, 14:46 door Anoniem
Binnen de maatschappij telt alleen het belang van Big Tech en de drijvende krachten achter de overheid door het lobbyen van deze diensten. De leden van de maatschappij, het gezamenlijk product dus, dat gemanaged moet worden voor winstoptimalisatie ten behoeve van de aandeelhouders, hebben niets meer in het geheel te zeggen. Ze nemen deel en ondergaan slechts.

Destijds aan het eind van de vorige eeuw zijn data slurpers als faecesbook en Goggle opgericht met financiële medewerking van de Amerikaanse veiligheidsdiensten voor het faciliteren van massa surveillance. Hier in Nederland gaat de bevolking ook steeds meer via deze wegen "gemanaged" worden of u het nu leuk vindt of niet. Als het kan nog liever via AI met alle gevaren van dien, zoals wijlen Stephen Hawking al aangaf.

Dat dat fout moet gaan, merkt u aan de werkelijkheid naast het digitale ideaal, als weer eens een uurtje in de apotheek van het ene been op het andere been dansend staat te wachten, tevergeefs een A-4 bubbeltjes enveloppe zoekt om iets te versturen via een postkantoor dat steeds verder weg ligt of voor uw bankkantoor naar een andere plaats moet gaan, omdat het uwe net is gesloten is. Ben benieuwd hoe de aardappeloogst gaat verlopen dit jaar met die grote weersschommelingen.

Je hoort iedereen klagen om je heen, maar bij de politiek is het nog niet doorgedrongen, ook al wordt de partij geminimaliseerd, zoals na het afschaffen van referendumwet door Mr. Penthouse P. en minister Orwelliongren worden er nog geen enkele consequentie getrokken. Nooit eerder vertoond, alleen in de voormalige DDR. Nederland, wij schaffen u langzaam af, schijnt de leidraad en het motto.

Wat we zien is dat onze maatschappij langzamerhand ontwricht raakt door anti-patriottisme, demoralisatie, rationaliseren.
Gaan we daar nog weer verder mee door? Facebook helpt daarbij, dat is wel zeker.

Voor mij geen faecesboek, en ook veel argwaan naar de zes leidende grote massa media giganten, die alle nieuws al "gleichschalten" voor ons. Het laatste totaal onbegrepen "buzzword" is identiteitspolitiek, ook voor de IT?

Jodocus Oyevaer
22-03-2018, 19:10 door Anoniem
Voor de duidelijkheid, niemand dwingt je om Facebook te gebruiken. In die zin hetzelfde als drugs en als je het gebruikt is niemand schuldig behalve de individu zelf. Ja, Facebook zit in de fout en overheden dwingen hen om veranderingen door te voeren. Dat is een goede zaak als het aan mij ligt.

Dat zie je verkeerd, de maatschappelijke druk is enorm; als schoolkinderen er niet aan meedoen vallen ze buiten de groep en worden ze gepest, werkzoekende hebben het enorm lastig als ze Facebook weigeren waardoor ze op een gegeven moment wel moeten als ze hun rekeningen willen blijven betalen. En als ze dan eenmaal over de drempel zijn dan begint het sinistere spel pas. Goed dat overheden optreden maar het is veel te laat en veel te soft.

Ala jouw kinderen aan de harddrugs zitten ga je toch ook niet zeggen ach daar kiezen ze zelf voor. Waarschijnlijk zou je willen dat drugsdealers harder worden aangepakt. Waarom Facebook dan niet hard aanpakken?
22-03-2018, 21:21 door Anoniem
De hele discussie gaat dus om het begrip vertrouwen, in de IT zeggen we "trust".

Kunnen we facebook, Google, en dergelijke diensten;
eigenlijk heel Silicon Valley en de veiligheidsdiensten nog wel met onze data vertrouwen?

Ik meen van niet. Het is al duizenden keren bewezen en nog trekt men de gevolgtrekkingen hier niet uit.

Alleen als men facebook wil opofferen in ruil voor iets (impeachment van Trump bij voorbeeld) ,
zullen de krachten achter de schermen facebook opofferen en alleen dan is iedereen het daarmee eens.

In alle andere gevallen houdt facebook een carte blanche om zijn gang te gaan.
Het is dus een "weaponized" service van de Diepe Staat.

Het enige wat u kunt doen is afhaken en deze massa surveillance tool niet meer van data voorzien.

luntrus
23-03-2018, 09:01 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-03-2018, 09:03
Door Jodocus Oyevaer:
...Dat dat fout moet gaan, merkt u aan de werkelijkheid naast het digitale ideaal, als weer eens een uurtje in de apotheek van het ene been op het andere been dansend staat te wachten, tevergeefs een A-4 bubbeltjes enveloppe zoekt om iets te versturen via een postkantoor dat steeds verder weg ligt of voor uw bankkantoor naar een andere plaats moet gaan, omdat het uwe net is gesloten is. Ben benieuwd hoe de aardappeloogst gaat verlopen dit jaar met die grote weersschommelingen.

Je hoort iedereen klagen om je heen, maar bij de politiek is het nog niet doorgedrongen, ook al wordt de partij geminimaliseerd, zoals na het afschaffen van referendumwet door Mr. Penthouse P. en minister Orwelliongren worden er nog geen enkele consequentie getrokken. Nooit eerder vertoond, alleen in de voormalige DDR. Nederland, wij schaffen u langzaam af, schijnt de leidraad en het motto.

Wat we zien is dat onze maatschappij langzamerhand ontwricht raakt door anti-patriottisme, demoralisatie, rationaliseren.
Gaan we daar nog weer verder mee door? Facebook helpt daarbij, dat is wel zeker.

Een zeer belangrijk punt van de gevolgen van de 'digitalisering van het individu' wordt ook nog steeds onderbelicht en dat is het afnemen van sociaal bewustzijn.

Kernwoord: Verruwing en negeren van het vanzelfsprekende respect dat wij onderling tonen in werkelijke 'face to face' interacties.

Ik durf hier de stelling te poneren dat communiceren via sociale media afbreuk doet aan ons natuurlijk sociaal bewustzijn waar wij mee geboren zijn.

Kijk op straat. Dat is al een paradox overigens.... want de meesten lopen als een robot, vaak bovendien met zo'n knoepert van een koptelefoon op, voorovergebogen over een dumbphone zich een weg te banen door 'het openbare leven' (de openbare weg)
Voor de goede verstaander: daarmee heb ik mijn punt wel gemaakt.

Navrant voorbeeld van het afgestompte sociale bewustzijn: 3 weken terug waren er bij ons nogal wat werknemers aanwezig voor onderhoud en elke dag tijdens de middagpauze zaten zij nagenoeg alleen op hun 'phoontje' te staren.
26-03-2018, 12:08 door Anoniem
Die Britse minister vindt al heel wat meer dan de Nederlandse, daar blijft het doodstil.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.