image

VS klaagt negen Iraanse verdachten aan voor cyberdiefstal

vrijdag 23 maart 2018, 16:34 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft negen burgers uit Iran aangeklaagd op verdenking van grootschalige cyberdiefstal. De negen zouden sinds 2013 systemen van 144 Amerikaanse universiteiten, 176 buitenlandse universiteiten, 47 bedrijven en meerdere overheidsinstellingen zijn binnengedrongen.

Daarbij zouden de verdachten 31 terabytes aan academische data, intellectueel eigendom en de inhoud van e-mail inboxes hebben gestolen. Volgens de aanklacht hadden de aanvallers het voorzien op meer dan 100.000 accounts van hoogleraren wereldwijd. De e-mailaccounts van zo'n 8.000 hoogleraren op 144 Amerikaanse universiteiten en 176 buitenlandse universiteiten, waaronder ook in Nederland, werden daadwerkelijk gehackt.

De aanvallers hadden het voorzien op allerlei academische data en intellectueel eigendom dat op de universiteitssystemen werd aangetroffen. Om toegang tot de accounts van de hoogleraren te krijgen maakten de verdachten gebruik van gestolen inloggegevens. Naast het stelen van data voor de Iraanse overheid zouden de verdachten de gestolen data ook via twee websites hebben aangeboden, aldus de aanklacht. Of de VS bij de Iraanse autoriteiten een uitleveringsverzoek heeft ingediend laat het Amerikaanse ministerie van Justitie niet weten.

Reacties (1)
26-03-2018, 11:50 door Anoniem
Ze kennen wel hacken die Iranieten

Volgens Kaspersky stats is dit land supergeinfecteerd.... geen computer zonder virus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.