image

China verplicht door overheid goedgekeurde vpn's

vrijdag 30 maart 2018, 16:58 door Redactie, 15 reacties

Vanaf aanstaande zondag mogen in China alleen nog door de overheid goedgekeurde vpn's worden gebruikt, maar hoe streng de regels zullen worden gehandhaafd is nog niet duidelijk. Via een vpn is het bijvoorbeeld mogelijk om gecensureerde websites te bezoeken en kunnen gebruikers de inhoud van hun internetverkeer voor de eigen provider afschermen.

Een verbod op niet-goedgekeurde vpn's werd vorig jaar al aangekondigd, maar wordt aanstaande zondag van kracht. Bedrijven die van hun eigen vpn's gebruikmaken hebben echter nog geen informatie van de autoriteiten over het verbod ontvangen, zo melden persbureaus AFP en Reuters. Vorig jaar besloot Apple op verzoek van de autoriteiten in Beijing om vpn-apps uit de Chinese App Store te verwijderen.

Verschillende Europese ambassades in Beijing kregen eind vorig jaar door vpn-beperkingen met communicatieproblemen te maken, waarop de Europese Unie een klacht indiende, aldus diplomatieke bronnen tegenover AFP. Volgens een medewerker van GreatFire.org, een organisatie die Chinese censuur in kaart brengt, zal de maatregel voor meer surveillance zorgen en zijn buitenlandse bedrijven aan de Chinese toezichthouders overgeleverd.

Reacties (15)
30-03-2018, 18:04 door Anoniem
Door de overheid goedgekeurde (en afgeluisterde) vpn's...
Alsof we Minister Grappenmaker horen praten....
30-03-2018, 18:59 door Anoniem
Als je nou als Nederlandse of Duitse of whatever toerist naar CN gaat met je iPhone en je hebt een (door CN overheid niet goedgekeurde) VPN app uit de NL of DE App Store geinstalleerd... ben je dan strafbaar?
30-03-2018, 19:10 door Anoniem
Het lijken wel Nederlandse toestanden daar in China. ;)
30-03-2018, 20:53 door Anoniem
China verplicht door overheid goedgekeurde vpn's

Geen één dus!?
En zijn wel goedgekeurde VPN's dan eigenlijk nog wel te vertrouwen? lijkt mij van niet
31-03-2018, 07:28 door karma4
Is surveillance een ander woord dat je je normaal moet gedragen en niet anderen zo maar moet beschadigen?
Agenten die surveilleren in een drukke winkelstraat dan wel waar veel toeristen komen om het gespuis te bestrijden...
31-03-2018, 09:44 door Anoniem
Door karma4: Is surveillance een ander woord dat je je normaal moet gedragen en niet anderen zo maar moet beschadigen?

NEE, dat is het niet. Ik wil de vrijheid hebben om te lezen wat ik wil zonder dat daar een overheid, of wat voor toko dan ook, meekijkt wat ik lees of schrijf. Jij maakt een grote fout dat al dit soort zaken, VPN, Tor, sleepwet etc. etc. door iedereen gebruikt wordt voor illegale praktijken maar niet is minder waar. Ik wil contact maken met mensen zonder dat een overheid daar zicht op heeft, ik wil me in vrijheid verplaatsen zonder 24/7 vast gelegd wordt waar naar toe en waarom. Dat versta ik onder vrijheid.
31-03-2018, 10:34 door Anoniem
Door Anoniem: Als je nou als Nederlandse of Duitse of whatever toerist naar CN gaat met je iPhone en je hebt een (door CN overheid niet goedgekeurde) VPN app uit de NL of DE App Store geinstalleerd... ben je dan strafbaar?
Dan werkt je VPN gewoon niet, is geblokkeerd.
31-03-2018, 11:43 door Anoniem
Beste karma4,

Vroeger (vroegah, een verboden woord thans) deed elke nette burger dat uit zich zelf
(als tie niet reeds van het rechte padje af was ) en was er geen handhaving nodig door middel
van wat jij bedoelt met je BigData massa surveillance.

Dit omdat men tegenwoordig niet de mankracht en de wil heeft om deze verziekte maatschappij een beetje op te schudden en grote en kleine (witte boorden) criminelen echt aan te pakken. Daarom moeten we allemaal in zo'n vies digitaal bedje slapen. Ook wil men natuurlkijk dat niet alles via het Internet geweten is, gevaarlijk voor den groograaiert.

Dus doet men het nu a la het sleepnet en blijven de bekenden en verkeerden weer buiten schot. Het lijken de dagen van de Weimar Republiek opnieuw (nu echter wel veel beter technisch uitgerust) waar de sovjet ideologie en opkomend fascisme weer rollebollend vechtend over straat gaan. Digitale verruwing etc. etc.

Wie zijn de geplande slachtoffers voor Kristallnacht Zwei? Ik vind overigens dat we in unheimische tijden komen te leven met een langzamerhand steeds verder ontaarde staat en burgers.

En mensen zijn voorgeprogrammeerd als een militair expert bij voorbeeld op de VPRO radio (zo als gisteren) stelt dat het gebeuren in Salisbury werk zou kunnen zijn van de eigen diensten, die men niet meer geheel in de hand zou kunnen hebben, dan draait menig burger de knop om met een verzuchting of gedachte als "naar zulke onzin luister ik niet", terwijl ze ander fake nieuws slikken als zoete koek. De mind rolluiken gaan direct naar beneden, ze zijn goed gemanipuleer en absoluut niet vrij.

Is alles al getest en eenduidig bewezen dan? Zitten er acties achter zoals de Duitse provocatie destijds bij het radiostation bij Gleiwitz, waar Duitsers in poolse uniformen aan mee werkten en later na 4 uur 's morgens werd er "zurueckgeschossen". Zou men niet graag weer een uitweg hebben via een groot Barbarossa-achtig conflict met de Masha beer voor geld en geplande bevolkingsreductie?

Men mag er minstens over speculeren toch? Of juist niet en dat schetst dan gelijk het dictatoriale eenzijdig intolerante van zo'n overheidshouding: "Slechts onze massa media waarheden zijn onbetwiste waarheden, de rest is nep nieuws van patriotten en ander anti-globalistisch gespuis of nog erger vijanden van de alliantie tussen alt-left en sharia staten in wording. Internet is niet om een beetje mee te "spelen", burger, Internet moet volledig onder controle staan en u heeft twee zekerheden - belasting betalen en de onvermijdelijke dood voor ieder op termijn. Ora et Labora!

Jodocus Oyevaer (nog steeds jeugdig met meer dan zes kruisjes)

P.S. De jeugd is al zo ver genezen, dat ze massaal weggaan van facebook.
Wanneer volgen de andere sheeple?
31-03-2018, 15:33 door Anoniem
Door Anoniem: Het lijken wel Nederlandse toestanden daar in China. ;)

https://www.security.nl/posting/555977/China+wil+gezichtsherkenning+inzetten+om+boetes+via+sms+te+versturen

China gaat veel verder daarin,maar ja
als de bevolking protesteerd tegen de overheid,word je opgepakt.
31-03-2018, 17:29 door karma4
Door Anoniem:NEE, dat is het niet. Ik wil de vrijheid hebben om te lezen wat ik wil zonder dat daar een overheid, of wat voor toko dan ook, meekijkt wat ik lees of schrijf. Jij maakt een grote fout dat al dit soort zaken, VPN, Tor, sleepwet etc. etc. door iedereen gebruikt wordt voor illegale praktijken maar niet is minder waar. Ik wil contact maken met mensen zonder dat een overheid daar zicht op heeft, ik wil me in vrijheid verplaatsen zonder 24/7 vast gelegd wordt waar naar toe en waarom. Dat versta ik onder vrijheid.
Op het moment dat er geen misbruik is met illegale praktijken waarom zou dan de overheid of handhavers in jou geïnteresseerd kunnen zijn? Ik zag de budgetten aivd https://www.rekenkamer.nl/publicaties/rapporten/2015/05/19/bezuinigingen-en-intensiveringen-bij-de-aivd van 50M en 500 vte in 2000 naar 200M in 2008 met 1300 vte met een boel interen chaos door ondoordacht beleid 2012 2015.
Die moeten heel nederland met 17miljoen inwoners 24/7 gaan volgen volgens jou en dan ook nog eens hun normale taken doen. Als er een vertrouwenspositie speelt dan moeten ze behoorlijk onderzoek doen. Er was een rel met niet afgeven VGB in 2008, moet je eens doornemen bij het CITVD.
Als je over straat gaat kan iedereen zien dat je je in de openbare ruimte ergens naar toe gaat. Heb je een probleem met de deelname aan een sociale gemeenschap?
31-03-2018, 17:44 door karma4
Door Anoniem: (jodocus)
Vroeger (vroegah, een verboden woord thans) deed elke nette burger dat uit zich zelf (als tie niet reeds van het rechte padje af was ) en was er geen handhaving nodig door middel van wat jij bedoelt met je BigData massa surveillance.
En wat geld kost daar investeer je niet in. actie/reactie

Dus doet men het nu a la het sleepnet en blijven de bekenden en verkeerden weer buiten schot. Het lijken de dagen van de Weimar Republiek opnieuw (nu echter wel veel beter technisch uitgerust) waar de sovjet ideologie en opkomend fascisme weer rollebollend vechtend over straat gaan. Digitale verruwing etc. etc.
AI die nare tijd, heb jij met de 6 ook de echo's van de mensen die in die tijd opgegroeid zijn. Ze sloegen stil in de wederopbouw maar als je de kleine stukjes opgevangen hebt kun je het verhaal wel rond maken.
Het is lang onduidelijk geweest voor de gewone man wie nu de goeden en kwaden waren totdat het te laat was.

Men mag er minstens over speculeren toch?
Je moet er over speculeren en nadenken want wat nu de idealisten lijken kunnen later de duivels blijken te zijn.
Die fout van geloof en overtuiging van het eigen gelijk kan nu net het grote gevaar zijn. KDF in de weimar.tijd.

De jeugd is al zo ver genezen, dat ze massaal weggaan van facebook.
MSN Hotmail hyves en wat was er nog meer. Jeugd zoekt iets waar anderen niet zijn om zich onbespied tegen iets af te zetten. Ooit waren het de brommernozems hoela hoep (voor mijn tijd). Er zal wel iets voor in de plaats komen.
Onderling klitten is niet te vervangen alleen het middel waarom heen dat gebeurt zal veranderen.
01-04-2018, 18:37 door Anoniem
p het moment dat er geen misbruik is met illegale praktijken waarom zou dan de overheid of handhavers in jou geïnteresseerd kunnen zijn?
Vertel mij dan maar eens, als een of andere familie lid contact zoekt met IS waar om dan de andere braven goede
familie leden ook gemonitord worden.
02-04-2018, 21:41 door Anoniem
Tja,in China bestaat er geen vpn meer,voor de Chinezen zelf.
Alles wordt gecontroleerd door de staat.
Pas als het goedgekeurd is wordt het gereguleerd.
03-04-2018, 11:07 door Anoniem
Alleen goedgekeurde VPN's die hun data verplicht moeten sturen naar de overheid, dan kan je net zo goed geen VPN gebruiken.
04-04-2018, 20:58 door spatieman
1 april dus.
VPN is daar verboden als ik het goed had.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.